Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Latvijas gada futzālists Miks Babris pāriet uz Vācijas vicečempioni un iesit debijā

Agris Suveizda

Latvijas gada futzālists Miks Babris pāriet uz Vācijas vicečempioni un iesit debijā
Miks Babris. Foto: FC Petrow/Beitar

Latvijas telpu futbola izlases spēlētājs Miks Babris gada sākumā pievienojies Vācijas vicečempionei un pašreizējai vicelīderei Hoenšteinas-Ernstālas "HOT 05 Futsal".

Sestdien Babris debitēja Vācijas Bundeslīgā, 10. minūtē panāca 2:0 un palīdzēja komandai ar 5:1 pārspēt Hamburgas "Panthers". "HOT 05" ar 30 punktiem no 33 iespējamajiem ieņem otro vietu, par punktu atpaliekot no Štutgartes kluba, kam pagājušās sezonas finālā zaudēja ar 1:2 un pret ko šosezon piedzīvojusi vienīgo zaudējumu (2:4), un nākamo spēli aizvadīs sestdien pret Diseldorfas "Fortuna".

"HOT 05" 2018. gada oktobrī Čempionu līgas pamatkārtā (otrajā pēc kārtas) devās uz Jelgavu, kur ar 3:4 zaudēja Latvijas tā brīža čempionvienībai "Nikars" un palika pēdējā vietā grupā. Čempionu līgā "HOT 05" piedalījās arī 2020. gadā, kad otrajā kārtā ar 0:2 piekāpās Lietuvas "Vytis". Latvijas un Vācijas valstsvienības savā starpā tikušās trīsreiz – pirmajā cīņā Latvija izlaida trīs vārtu pārsvaru (3:3), otrajā mačā uzvarēja ar 7:2, bet oktobrī Jelgavā bija pārāka ar 5:1. Miks Babris piedalījās pēdējā no tām un guva vienus vārtus. Izšķirošās atlases spēles gaidāmas martā – 1. datumā Latvija viesosies Vācijā, bet nedēļu vēlāk uzņems Slovākiju.

23 gadus vecais Preiļu audzēknis Miks Babris ir atzīts par 2020. un 2022. gada labāko Latvijas telpu futbolistu un Latvijas izlasē ir aizvadījis 27 spēles un guvis septiņus vārtus (kvalifikācijā 10+5). Kopš 2018. gada rudens Babris, pārgājis no "Rēzeknes", pārstāvēja "Petrow" un šosezon guva jau simtos vārtus kluba rindās. Ar "Petrow" Babris izcīnīja divus Latvijas čempiona titulus, bet šajā sezonā atradās Virslīgas vadībā – "Petrow"/"Beitar" 11 spēlēs sakrājis 31 punktu un apsteidz "RFS Futsal" (25 punkti 10 spēlēs), ko sestdien uzņems otrā apļa spēlē, bet Babris guva sešus vārtus (astotais rādītājs komandā). Čempionu līgā Miks iesita piecās no sešām spēlēm un kopumā guva sešus vārtus – vairāk bija vienīgi Artjomam Kozlovskim (7).

Miks Babris no Latvijas izlases spēlētājiem kļuvis par otro leģionāru – Polijā turpina spēlēt Jānis Pastars, kurš guvis piecus vārtus, bet viņa pārstāvētā Hojnices "Red Devils" gan ieņem priekšpēdējo vietu. Pavasarī par Polijas čempionu ar Gļivices "Piast" kļuva Andrejs Baklanovs, kurš vasarā atgriezās mājās ("RFS Futsal").

Izmantotie resursi:
https://www.dfb.de/futsal/futsal-bu...