Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Pirmais lielais darījums pandēmijā – PSG par 50 miljoniem nopērk Ikardi

Agris Suveizda

Pirmais lielais darījums pandēmijā – PSG par 50 miljoniem nopērk Ikardi
Mauro Ikardi. Foto: imago images/Xinhua/Scanpix

Francijas futbola klubs PSG, kā jau tika gaidīts, šodien apstiprinājis argentīniešu centra uzbrucēja Mauro Ikardi iegādi no Milānas "Inter". Darījuma pamatsumma būs 50 miljoni eiro, un Ikardi ir parakstījis četru gadu līgumu. Ikardi nopirkšana acīmredzot nozīmē, ka ilggadējam pamatsastāva uzbrucējam Edinsonam Kavani jauns līgums netiks piedāvāts un viņš kļūs par brīvo aģentu.

27 gadus vecais Ikardi šo sezonu Parīzē pavadīja īrē, ļoti labi sevi pierādīdams un, ierēķinot visus turnīrus, 31 spēlē gūdams 20 vārtus. PSG nebija gatava maksāt īres līgumā paredzēto izpirkuma maksu par 70 miljoniem eiro, taču klubi ātri panāca vienošanos par citu summu. Itālijas un Francijas mediji ir vienisprātis, ka garantētā summa ir 50 miljoni eiro, bet nedaudz atšķiras informācija par bonusu sadaļu. Itālijas Sky ziņoja par 50+7 miljonu darījumu, bet Francijas RMC – par 50+5 miljoniem. Tāpat "Inter" esot paredzēta vērienīga piemaksa, ja PSG pārdos argentīnieti.

Argentīnietis jau deviņu gadu vecumā pārcēlās uz Kanāriju salām un jaunieša gadus pavadīja Spānijā, trenēdamies "Barcelona" akadēmijā. Viņš gan tika izīrēts "Sampdoria" akadēmijai, un Itālijas klubs viņu 2011. gadā izpirka par 400 tūkstošiem eiro. 2012. gadā Ikardi A sērijā debitēja 19 gadu vecumā un debijas sezonā 31 spēlē guva 10 vārtus. Jau vasarā Milānas "Inter" par 6,5 miljoniem nopirka 50% tiesību uz Ikardi, un argentīnietis debijas sezonā Milānas klubā 22 spēlēs guva deviņus vārtus, "Inter" jau pēc pirmā gada par 6,5 miljoniem izpērkot atlikušos 50% tiesību.

Kopumā Milānas "Inter" rindās Ikardi A sērijā aizvadīja sešas sezonas un 188 spēlēs guva 111 vārtus, kļūdams arī par komandas kapteini. Karjeras laikā Ikardi gan iekūlies virknē skandālu, kas saistīti ar viņa sievu un Ikardi aģenti Vandu Naru. Tiek baumots, ka tieši attiecības ar Naru ir galvenais iemesls, kādēļ Ikardi Argentīnas izlasē ir aizvadījis tikai astoņas spēles, jo Nara pie Ikardi pārgāja, būdama cita argentīniešu uzbrucēja Maksi Lopesa sieva, kurš ir Lionela Mesi un citu Argentīnas izlases līderu draugs. Tāpat Nara, kā Ikardi aģente, bieži izcēlusies ar skandaloziem izteikumiem presē un ultimātu uzstādīšanu, kas beidzās ar Ikardi kapteiņa apsēja atņemšanu, līdera lomas zaudēšanu un izīrēšanu PSG.

Izmantotie resursi:
https://www.psg.fr/equipes/equipe-p...

     [+] [-]

, 2020-05-31 15:47, pirms 4 gadiem
Tak vakar jau raksts bija

     [+] [-]

, 2020-05-31 16:03, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Tak vakar jau raksts bija
vakar visi buhaja

     [+] [-]

, 2020-05-31 19:58, pirms 4 gadiem
retskrasiikovs_107191 rakstīja: vakar visi buhaja
Ikardi pats arī vakar esot piedzēries līdz nemaņai, ziņo L'equipe