Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Lorisa brālis panāk izlīdzinājumu, PSG superjauns pamatsastāvs un trīs vārti galotnē

Agris Suveizda

Lorisa brālis panāk izlīdzinājumu, PSG superjauns pamatsastāvs un trīs vārti galotnē
Gotjē Loriss (no kreisās) svin vārtu guvumu. Foto: AFP/Scanpix

Francijas futbola čempionāta sezona sākusies ar čempionvienības PSG izrautu uzvaru Havrā, trim uzmainītiem spēlētājiem galotnē gūstot pa vārtiem un nokārtojot laimīgu 4:1.

• PSG ēru bez Kiljana Mbapē sāka ar ļoti jaunu sākumsastāvu, kurā vecākais ar 28 gadiem bija Marko Asensio, astoņi spēlētāji nebija vecāki par 23 gadiem, bet Ibrahīms Mbajs debitēja 16 gadu vecumā.

• Kaut gan parīzieši sezonu nesāka labākajā pamatsastāvā, pirmie vārti tika gūti jau 3. minūtē, kad pēc Gonsalu Ramuša piespēles tālajā stūrī trāpīja korejietis Kanins Lī (1:0).

• Pirmā puslaika vidū sezonas atklāšanas spēle Ramušam gan bija galā – rezultatīvās piespēles autors iedzīvojās savainojumā un tika nomainīts.

• Arī otrā puslaika trešajā minūtē tika gūti vārti, bet to paveica mājinieki – pēc standartsituācijas 1:1 panāca Gotjē Loriss, kurš ir 2018. gada pasaules čempiona un ilggadējā Francijas pamatvārtsarga Igo Lorisa jaunākais brālis.

• 53. minūtē Havras tribīnes eksplodēja – pēc parīziešu stūra sitiena mājinieki aizskrēja pretuzbrukumā, Žozuē Kazimiram laukuma centrā aplaupot 18 gadus veco Joramu Zagu un realizējot izgājienu viens pret vienu. Tomēr iejaucās VAR brigāde – Kazimirs bumbu pārtvēris ar roku.

• PSG atbildēja ar Lī trāpījumu pa vārtu konstrukciju, laukumā sūtīja Francijas izlases malējos spēlētājus Usmanu Dembelē un Bradlē Barkolā un ġalotnē guva pat trīs vārtus – 85. minūtē pēc centrējuma iesita Dembelē, nākamajā minūtē tālajā stūrī trāpīja arī Barkolā, abiem asistēja debitants Žuau Nevišs, bet 88. minūtē Loriss nogāza Randalu Kolo Muanī, kurš pats arī iesita pendeli (4:1).

• "Le Havre" pagājušajā sezonā finišēja 15. vietā, mājās parīziešiem zaudēja ar 0:2, bet viesos bija tuvu uzvarai, galotnē izlaižot pat divu vārtu pārsvaru (3:3).

Francijas 1. līgas 1. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Le Havre - PSG1:4 (0:1)Loriss 48' - Lī 3' Dembelē 85' Barkolā 86' Kolo Muanī 90'(11m)
Brest – Marseille18.00
Reims – Lille20.00
Monaco – St.-Etienne22.00
Auxerre – Nice18.00
Montpellier – Strasbourg18.00
Toulouse – Nantes18.00
Angers – Lens18.00
Rennes – Lyon21.45