Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Eirokausos netikusī Marseļa turpina bruņoties un centra uzbrucēju nopērk no konkurentes

Agris Suveizda

Eirokausos netikusī Marseļa turpina bruņoties un centra uzbrucēju nopērk no konkurentes
Elī Vaī. Foto: Reuters/Scanpix

Francijas futbola klubs Marseļas "Olympique" pavēstījis par Francijas U21 izlases uzbrucēja Elī Vaī pievienošanos no "Lens", kas par darījumu saņems 25+5 miljonus eiro.

2022./23. g. sezonā Vaī "Montpellier" rindās 33 spēlēs izcēlās ar 19 vārtiem un par 30 miljoniem eiro pārcēlās uz Lānsu, kur 27 spēlēs vietējā līgā guva deviņus vārtus, bet Čempionu līgas grupu turnīrā pievienoja vēl divus. Francijas čempionātā "Lens" finišēja septītajā vietā, kvalificējoties UEFA Konferences līgas play-off kārtai, un par vienu punktu apsteidza Marseļas "Olympique", atstājot to bez Eirokausiem.

Marseļas "Olympique" ļoti sparīgi gatavojas jaunajai sezonai, kurā komandu kaujā sūtīs jaunais galvenais treneris Roberto De Dzerbi. Priekšējā līnijā pārdoti Pjērs Emeriks Obamejangs (deviņi miljoni eiro, Saūda Arābijas "Al Qadsiah") un Ilimans Ndiajs (18 miljoni, Anglijas "Everton"), taču bez Vaī par 26+5 miljoniem eiro iegūts Meisons Grīnvuds un viena miljona īrē no Milānas "Inter" ieradies talantīgais argentīnietis Valentins Karboni. Centra uzbrucēja pozīcijā Marseļas prioritāte bija anglis Edijs Nketija, tomēr marseļieši nevēlējās maksāt Londonas "Arsenal" prasītos 35 miljonus. Vienošanās bija panākta arī ar Dortmundes "Borussia" talantu Jusufu Mukoko, tomēr darījums nu ir izjucis.

Citās pozīcijās Marseļai pievienojušies centra pussargs Pjērs Ēmils Hejbjergs (īre ar 20 miljonu obligātu izpirkumu, "Tottenham") un Ismaels Konē (12 miljoni, "Watford"), vārtsargi Heronimo Rulli (četri miljoni, "Ajax") un Džefrijs de Lange (divi miljoni, "Go Ahead Eagles") un centra aizsargi Bamo Meitē (10.5 miljoni, "Lorient"), Dereks Kornēliuss (četri miljoni, "Malmo") un Lilians Brasjē (īre, "Brest"). Jauno sezonu Marseļas "Olympique" sestdien sāks Brestā.

Izmantotie resursi:
https://www.om.fr/fr/actualites/480...
https://x.com/FabriceHawkins/status...