Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Francijas līgas labākais futbolists Mbapē paliks PSG arī nākamajā sezonā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Francijas līgas labākais futbolists Mbapē paliks PSG arī nākamajā sezonā
Kiljans Mbapē. Foto: AFP/Scanpix

Par Francijas augstākās līgas labāko futbolistu ceturto sezonu pēc kārtas atzīts Parīzes ''Saint-Germain'' futbolists Kiljans Mbapē, kurš pēc balvas iegūšanas atklājis, ka valsts galvaspilsētas klubā spēlēs arī nākamajā sezonā. Tikmēr negadījumā ar zirgu nopietnu galvas traumu guvis PSG vārtsargs Serhio Riko.

Pēc tam, kad Parīzes ''Saint-Germain'' nodrošināja Francijas augstākās līgas titulu, noskaidrots, ka par čempionāta labāko spēlētāju atzīts Kiljans Mbapē. Šī kļuvusi jau par ceturto reizi, kad spēlētājs kļūst par ''Ligue 1'' sezonas labāko futbolistu. Viņš šajā sezonā kopumā guva 28 vārtus un vēl sešos citos vārtu guvumos rezultatīvi asistēja. Kārtu līdz čempionāta beigām Mbapē ir turnīra rezultatīvākais futbolists, taču vieni vārti mazāk ir Aleksandram Lakazetam.

Mbapē, kuram ir spēkā esošs līgums ar PSG līdz 2024. gadam jūnijam, pēc labākā spēlētāja atzinības iegūšanas atklāja, ka turpinās spēlēt klubā līdz pašreizējā līguma termiņa beigām. ''Nākamajā sezonā spēlēšu PSG. Man ir spēkā esošs līgums, kuru cienīšu. Esmu šeit priecīgs. Esmu labākais spēlētājs un tas man ir nozīmīgi. Būšu atpakaļ un priecāšos par pavadīto laiku šeit.''

Vīlies par veiktajām darbībām pagājušās vasaras transfēru periodā un neizmaksāto bonusu laikā pašā sezonas sākumā, Mbapē lēma neaktivizēt iepriekš noslēgtajā līgumā opciju, kas ļautu to pagarināt vēl uz sezonu jeb līdz 2025. gada vasarai. Paliekot PSG, Mbapē nākamajā sezonā varētu pelnīt ap 90 miljoniem eiro, pie tam, visai ticams, ka komanda tiks būvēta ap viņu, jo tiek prognozēta Lionela Mesi un brazīlieša Neimāra pārcelšanās uz citām vienībām.

Tikmēr dienu pēc čempionāta titula iegūšanas dzimtajā Andalūzijā nelaimes gadījumā iekļuvis PSG vārtsargs Serhio Riko. Viņš guvis nopietnu galvas traumu incidentā ar zirgu, taču pagaidām nav skaidrs, vai zirgs viņu notrieca vai viņš nokrita, ar to jājot. Riko nogādāts slimnīcā un spāņu mediji vēsta, ka viņa traumas tiek vērtētas kā nopietnas. Svētdien oficiālu paziņojumu sniedza klubs, sakot, ka seko līdz notikumu attīstībai. ''Esam lietas kursā par svētdien notikušo negadījumu, kurā iesaistīts mūsu vārtsargs Serhio Riko. Mēs atrodamies saziņā ar viņa tuviniekiem,'' teikts paziņojumā.

29 gadus vecais vārtsargs no 2014. līdz 2020. gadam pārstāvēja ''La Liga'' klubu ''Sevilla'', taču tā laikā uz vienu sezonu tika izīrēts ''Fulham''. 2019./2020. gadā viņš uz īres tiesībām pievienojās PSG, pēc kā klubs ar viņu noslēdza līgumu. Šajā sezonā viņš kluba sastāvā neaizvadīja nevienu spēli.

Izmantotie resursi:
https://www.unfp.org/2023/05/puissa...
https://rmcsport.bfmtv.com/football...
https://www.leparisien.fr/sports/fo...

     [+] [-]

, 2023-05-29 15:28, pirms 11 mēnešiem
...un pēc gada aizies par brīvu?