Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

"Bordeaux" pievienojas Nigēras izlases uzbrucējs

Agris Suveizda

"Bordeaux" pievienojas Nigēras izlases uzbrucējs
Musa Māzū vēl "Monaco" krekliņā
Foto: AFP/Scanpix

Francijas futbola klubs "Bordeaux" no Maskavas "CSKA" šosezon īrēs Nigēras uzbrucēju Musu Māzū. Ja "Bordeaux" būs apmierināts ar 22 gadus vecā spēlētāja sniegumu, pēc sezonas "Bordeaux" būs iespēja iegādāties Māzū savā īpašumā.

Pēc aizvadītās sezonas "Bordeaux", kā jau to varēja paredzēt, zaudēja uzbrukuma līderi Maruānu Šamaku, kurš kā brīvais aģents pārcēlās uz Londonas "Arsenal". Pienācīgs aizstājējs marokānim joprojām nav atrasts, tomēr Žana Tiganā komandu šovasar papildinājis jau otrais uzbrucējs. "Bordeaux" vakar paziņoja, ka uz vienu gadu no Krievijas kluba Maskavas "CSKA" tiks īrēts 22 gadus vecais Nigēras izlases zbrucējs Musa Māzū.

Māzū Francijas futbolam nebūt nav svešs spēlētājs, jo pagājušajā sezonā viņš pusgadu pavadīja "Monaco" vienībā un savus pirmos vārtus guva tieši pret "Bordeaux". Kopumā Māzū pat ļoti veiksmīgi iesaistījās "Monaco" rindās un 18 Francijas čempionāta spēlēs guva piecus vārtus, vēl divus pieplusojot kausa izcīņā.

Māzū jau agrā jaunībā piesaistīja Eiropas skautu uzmanību, jo "ASFAN" komandā divarpus gadu laikā 79 spēlēs atzīmējās ar 48 precīziem sitieniem. 2008.gadā Māzū pārcēlās uz Beļģijas "Lokeren", kur turpināja gūt vārtus - 14 goli tikai 23 mačos. Arī šis sniegums netika nepamanīts, un jau 2009.gadā "CSKA" viņu iegādājās par 4,8 miljoniem eiro. Krievijas kluba rindās 185 centimetrus garajam spēlētājam gan vairs neklājās tik spoži - trīs vārti 15 spēlēs, bet šā gada pirmo pusi Māzū jau pavadīja Monako. Nigēras izlasē Māzū laukumā devies piecās spēlēs.

Nigēras uzbrucējs ir trešais "Bordeaux" pirkums šovasar. Vispirms par vienu miljonu eiro no "Crvena Zvezda" tika iegādāts tikai 20 gadus vecais serbu centra aizsargs Vujadins Savičs, bet pēcāk no "Nice" tika nopirkts 22 gadus vecais uzbrucējs Antonijs Modests. Pārejas summa gan netiek izpausta, tomēr tā tiek lēsta divarpus miljonu apmērā. Vēl "Bordeaux", visticamāk, papildināsies ar pussargu, lai aizpildītu radušos robu pēc Joana Gurkufa pārejas uz Lionas "Olympique".

Izmantotie resursi:
Girondins de Bordeaux

  +1 [+] [-]

, 2010-08-26 13:58, pirms 14 gadiem
Labs papildinājums, manuprāt. Varbūt nav tik spožs uzvārds, bet, pēc statistikas spriežot, vārtus gūt viņš prot ļoti labi un, ko vēl uzbrucējam vajag? Lai veicas.