Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

"Ligue 1" nākamo sezonu sāks 22. augustā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Ligue 1" nākamo sezonu sāks 22. augustā
Neimārs un Kiljans Mbapē. Foto: AFP/Scanpix

Francijas "Ligue 1" kļuva par pirmo no Eiropas lielajām futbola līgām, kas paziņoja par 2019./20. gada sezonas atcelšanu, par čempioni pasludinot Parīzes "Saint-Germain". Šodien Francijas mediji vēsta, ka pieņemts lēmums par nākamo sezonu – tā sāksies 22. augustā.

RMC vēsta, ka pirms trim dienām pieņemts lēmums "Ligue 1" sezonu sākt 22. augustā, kamēr Francijas pēc spēka otrā līga sāksies dienu vēlāk. Lēmums pieņemts, konsultējoties ar oficiālajiem raidtiesību turētājiem. Lai datumi kļūtu oficiāli, palicis tikai viens solis – jāsagaida UEFA apstiprinājums. Tas gan nenotiks tik drīz, jo tur nākamā sanāksme paredzēta tikai jūnija vidū.

Francija joprojām ir vienīgā no Eiropas lielā piecinieka līgām, kas paziņojusi par sezonas atcelšanu. Lēmums tika pieņemts, vadoties pēc vairākiem apsvērumiem. Finansiālajā ziņā nākamā "Ligue 1" sezona būs izdevīgāka, jo spēkā stāsies jaunais TV līgums, tādēļ nebija vēlama nākamās sezonas sākuma ievilkšanās, kas neparedzamajos apstākļos nebūtu pārsteigums. Tāpat sporta ministre Roksana Merečinjanu bija pavēstījusi, ka sezona obligāti jāpabeidz līdz 3. augustam – ka to esot noteikusi UEFA. Savukārt UEFA esot tikai rekomendējusi šo datumu, bet realitātē līgas varētu tikt izspēlētas arī vēlākos datumos.

Savdabīgi, ka augustā plānots līdz galam izspēlēt Čempionu līgas un Eiropas līgas turnīrus. Par 2020. gada Francijas čempioni pasludinātā Parīzes "Saint-Germain" sasniedza Čempionu līgas ceturtdaļfinālu, divu spēļu summā ar 3:2 pieveicot Dortmundes "Borussia". Savukārt astotdaļfināla otrais mačs vēl priekšā "Lyon", kas ar 1:0 ir priekšā Turīnas "Juventus". Tādējādi iespējams scenārijs, ka PSG un "Lyon" vienlaikus aizvada gan 2019./20., gan 2020./21. gada sezonas mačus.

Francijas futbola līga arī aprēķinājusi, ka nepabeigtā sezona nesusi 223,4 miljonu eiro lielus zaudējumus. No Francijas valdības izveidotās koronavīrusa krīzes atbalsta programmas paņemts 225 miljonus liels aizdevums, un šī naudas summa tiks izdalīta klubiem.

Izmantotie resursi:
https://rmcsport.bfmtv.com/football...

     [+] [-]

, 2020-05-23 19:26, pirms 4 gadiem
Francijas futbola līga arī aprēķinājusi, ka nepabeigtā sezona nesusi 223,4 miljonu eiro lielus zaudējumus. No Francijas valdības izveidotās koronavīrusa krīzes atbalsta programmas paņemts 225 miljonus liels aizdevums, un šī naudas summa tiks izdalīta klubiem...
Jauki, pāri paliek 1.6 miljonu eiro, kāds varēs paņemt mazliet arī sev!