Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Francijas līga nolēmusi pielikt punktu "Monaco" nodokļu privilēģijām

Agris Suveizda

Francijas līga nolēmusi pielikt punktu "Monaco" nodokļu privilēģijām
"Monaco" galvenais treneris Klaudio Ranjēri
Foto: AFP/Scanpix

Francijas Profesionālā futbola līga nobalsojusi par to, ka kopš aiznākamās sezonas abās valsts spēcīgākajās futbola līgās drīkstēs piedalīties tikai tie klubi, kuru mītne atrodas Francijas teritorijā. Līdz ar to "Monaco" būs spiesta vadības mītni pārcelt uz Franciju, un tādējādi tiks izbeigtas "Monaco" privilēģijas saistībā ar nodokļu nomaksu.

Līgas vadības balsojumā tika apstiprināta jau iepriekš paustā vēlme par reglamenta maiņām. Proti, sākot ar 2014./15.g. sezonu "Ligue 1" un "Ligue 2" čempionātos drīkstēs piedalīties tikai tie klubi, kuru vadības mītnes atradīsies Francijā. Tādējādi "Monaco" nāksies mainīt mītnes atrašanās vietu, un klubs vairs nevarēs iegūt privilēģijas Monako nodokļu paradīzes dēļ un nodokļus maksās ar tikpat lielām likmēm kā pārējie Francijas klubi.

"Monaco" vadība bija šokēta par šo lēmumu un paziņoja, ka iesniegs apelāciju. Klubu pirms gada ļoti sliktā finansiālajā un sportiskajā situācijā pārņēma vietējais krievu uzņēmējs Dmitrijs Ribolovļevs, kurš vēlas jau tuvā nākotnē atgriezt "Monaco" Eirokausos. Šobrīd klubs ar 58 punktiem 29 spēlēs Francijas otrajā līgā ieņem pirmo vietu. Tuvākās sekotājas "Nantes" un "Guingamp" atpaliek attiecīgi par četriem un septiņiem punktiem.

"Monaco" kopš īpašnieku maiņas ir investējis lielu naudu darījumu tirgū. Ribolovļevs jau pagājušā gada janvārī, tikko pārņēmis kluba stūri, iztērēja gandrīz 20 miljonus eiro. Pēc sezonas beigām "Monaco" pāreju periodā iztērēja vēl gandrīz 23 miljonus, kas aiz jaunbagātnieces PSG bija otrs lielākais rādītājs visā Francijā. Dārgākais pirkums par aptuveni 12 miljoniem eiro bija argentīniešu talants Lukass Okamposs.

Izmantotie resursi:
Sport : toute l'actualité sportive sur l'EQUIPE...

  +1 [+] [-]

, 2013-03-22 18:54, pirms 12 gadiem
francija ir viena utu zeme

  +1 [+] [-]

, 2013-03-22 19:02, pirms 12 gadiem
Nodoklus maksas visi vienlidzigi.
Nav brinums ka Francuzhi beg uz citam zeme

  +3 [+] [-]

, 2013-03-22 19:09, pirms 12 gadiem
Es piekrītu visiem jābūt vienādiem apstākļiem ja startē vienā līgā