Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Mbapē savā pirmajā spēlē nodrošina PSG uzvaru

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Mbapē savā pirmajā spēlē nodrošina PSG uzvaru
Kiljans Mbapē Foto: Insidefoto/Scanpix

Šodien Francijas futbola čempionāta 4.kārtas spēlē pašreizējie čempioni PSG ar 3:0 pārspēja ''Nice'' vienību, pakāpjoties turnīra tabulā uz septīto vietu. Tikmēr citā spēlē kompensācijas laikā pašreizējie līderi ''Rennes'' izrāva uzvaru ar 2:1 pār ''Monaco''.

Šodien savu pirmo spēli šajā sezonā aizvadīja PSG viens no līderiem Kiljans Mpabē, kuram iepriekš tika konstatēts Covid-19 vīruss. Sezonu gan esošie čempioni sāka neveiksmīgi, zaudējot pirmajās divās spēlēs, bet trešajā tikai kompensācijas laika trešajā minūtē izraujot uzvaru pār ''Metz''.

Šodien PSG izbraukumā spēkojās pret ''Nice'', kam pirmajās trīs spēlēs divas uzvaras un viens zaudējums. Spēle iesākās līdzīgi, taču jau 17. minūtēm Anhelam Di Marijam bija lieliska izdevība atklāt rezultātu, lieliski vārtos gan darbojās ''Nice'' vārtsargs. Iniciatīvu ar laiku pārņēma PSG un Mbapē 25. minūtē pēc Ikardi piespēles bija laba iespēja atklāt rezultātu, bet nesekmīgi. Futbolists gan pirmajā puslaikā izcēlās, kad pats realizēja 38. minūtē nopelnīto 11 metru soda sitienu - 1:0. Pirmā puslaika izskaņā izdevība panākt neizšķirtu radās ''Nice'', bet lieliski vārtos darbojās Navas, tikmēr pāris minūtes vēlāk PSG rezultātu dubultoja. Mbapē ielauzās soda laukumā, sitienu sev priekšā atvairīja vārtsargs, kur izveicīgākais bija Di Marija, panākot 2:0. Jāatzīmē, ka savainojumu spēlē guva balsta pussargs Gejs, kuru nomainīja Erera.

Otro puslaiku aktīvāk uzsāka ''Nice'', vairāk uzbrūkot, bet nesekmīgi. Ar 60. minūti iniciatīvu spēlē atkal pārņēma PSG, izdevības neizmantojot ne Ikardi, ne Mbapē, taču 66. minūtē pēc Di Marijas centrējumu vārtus ar galvu guva Markinju. Atlikušajā spēles daļā aizmugures dēļ netika ieskaitīti Mbapē vārti, kā arī viena laba izdevība, kas netika realizēta, radās ''Nice'', spēlei noslēdzoties ar 3:0 PSG uzvaru. Pēc uzvaras komanda pacēlās uz septīto vietu turnīra kopvērtējumā.

Tikmēr citā spēlē ''Rennes'' spēles galotnē izrāva uzvaru pār ''Monaco''. Pirmajā puslaikā pēc precīza Ben Jedera sitiena ''Monaco'' izvirzījās vadībā, to noturot līdz 81. minūtei. ''Rennes'' panāca neizšķirtu, kur vārtus ieskaitīja arī pēc VAR video atkārtojuma noskatīšanas, bet kompensācijas laika pirmajā minūtē izrāva uzvaru, tādējādi kļūstot par turnīra līdervienību.

"Ligue 1", šīs nedēļas kalendārs

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Montpellier – Lyon2:1 (1:0)Savanjē 38'(11m)59' – Memfiss 82'(11m)
PSG – Metz1:0 (0:0)Drakslers 90'+3
Marseille – St.-Etienne0:2 (0:1)Amumā 6' Buanga 75'
Lyon – Nimes0:0 (0:0)
Lens – Bordeaux2:1 (0:0)Ganago 47' Kakuta 59' (11m) - Kalu 90+5'
Rennes – Monaco2:1 (0:0)N'Zonzi 81' Truferts 90+1' - Ben Jeders 28'
Nice – PSG0:3Mbapē 38' Di Marija 45+1' Markinju 66'
Brest – Lorient16:00
Metz – Reims16:00
Montpellier – Angers16:00
Strasbourg – Dijon16:00
Nantes – St.-Etienne18:00
Marseille – Lille22:00