Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Francijas Futbola līgas oficiālais plāns – atsākt sezonu jūnija vidū

Rolands Eliņš

Francijas Futbola līgas oficiālais plāns – atsākt sezonu jūnija vidū
Anhels Di Marija, Mauro Ikardi un Neimārs. Foto: imago images/PanoramiC/Scanpix

Francijas Futbola līga (LFP), reaģējot uz dažādām baumām, izplatījusi paziņojumu, kurā apliecina pašreizējos plānus atsākt sezonu jūnija vidū, pabeigt to līdz 25. jūlijam un jauno sezonu sākt augusta izskaņā.

Francijas līgas izplatītais paziņojums attiecas uz divām valsts spēcīgākajām futbola līgām „Ligue 1” un „Ligue 2”. Paziņojumā minēts, ka klubu pārstāvji ir nobalsojuši par šāda scenārija īstenošanu – sezonas atsākšanos 17. jūnijā, sezonas pabeigšanu mazāk nekā pusotrā mēnesī, proti, līdz 25. jūlijam, kamēr nākamās sezonas sākums būtu 22./23. augustā, tikai divas nedēļas vēlāk nekā ierasts Francijas futbolā.

Lieki piebilst, ka šī plāna realizācija ir atkarīga no situācijas valstī un koronavīrusa pandēmijas ierobežošanas.

LFP savā paziņojumā uzsver, ka gaida ziņas no Francijas valdības par ārkārtas stāvokļa dēļ pieņemto ierobežojumu mīkstināšanu, kā arī atļaujas atsākt treniņus. LFP norāda uz citām valstīm, kur futbola klubi šādas atļaujas saņēmuši, un apliecina, ka sākts darbs pie konkrētu protokolu izstrādes.

Izmantotie resursi:
https://www.lfp.fr/Articles/COMMUNI...