Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Francijā nobalso pret "Ligue1" paplašināšanu, UEFA piespriež Marseļai lielu naudas sodu

Rolands Eliņš

Francijā nobalso pret "Ligue1" paplašināšanu, UEFA piespriež Marseļai lielu naudas sodu
Marseļas "Olympique". Foto: imago images/PanoramiC/Scanpix

Francijas augstākās futbola līgas vadība (LFP) vienbalsīgi noraidījusi ierosinājumu paplašināt līgu līdz 22 komandām, kas ļautu izpildīt Francijas tiesas lēmumu. Savukārt Marseļas „Olympique” saņēmusi sodu no UEFA par finansiālā „Fair Play” pārkāpumiem, tiesa, šis sods neiekļauj diskvalifikāciju no Eirokausiem.

Francijas „Ligue 1” bija vienīgā no Eiropas „Top5” līgām, kas koronavīrusa pandēmijas laikā izlēma par sezonas izbeigšanu. PSG tika atzīta par čempioni, ko neviens tā īsti nemaz neapstrīd, kā arī tika apstiprināts vietu sadalījums un pēdējās vietās esošo „Amiens” un „Toulouse” izkrišana no līgas. Tas gan ticis apstrīdēts, un Francijas tiesa nesen lēma, ka šāds lēmums ir atceļams.

Viens no Francijas tiesas izmantotajiem argumentiem bija tas, ka „Ligue 1” vēl nemaz nav nolēmusi, vai nākamajā sezonā nenotiks līgas paplašināšana, proti, šāda iespēja vēl pastāv. Šodien notikušajā LFP sēdē ierosinājums par līgas paplašināšanu līdz 22 komandām gan tika vienbalsīgi noraidīts. Pieņemtais lēmums pamatots ar to, ka tika veikts dažādu līgas formātu izspēles modeļu apskats un secināts, ka 21 vai 22 komandu spēlēšana augstākajā līgā nestu pārāk daudz sarežģījumu.

„Amiens” vadība uz LFP lēmumu reaģēja, norādot, ka tas pilnībā ignorē Francijas tiesas lēmumu. „Varētu padomāt, ka dzīvojam Padomju Savienībā,” Francijas medijiem izteicās kluba prezidents Žoannins.

Tikmēr Francijas futbola klubs Marseļas „Olympique” saņēmis oficiālu lēmumu lietā par finansiālā „Fair Play” pārkāpumiem. Marseļas klubam piespriesta soda nauda trīs miljonu eiro apmērā, kā arī UEFA ieturēs 15% no līdzekļiem, kas klubam tiks piešķirti par dalību Eirokausos divās nākamajās sezonās. Tāpat Marseļai nākamajās trīs sezonās Eirokausos atļautais pieteikums no 25 spēlētājiem samazināts līdz 23 spēlētājiem.

Taču Francijas mediji izceļ, ka pašu bargāko sodu – diskvalifikāciju no Eirokausiem – UEFA Marseļas klubam, kas šosezon ieguva otro vietu vietējā čempionātā un kvalificējās Čempionu līgas grupu turnīram, nav piemērojusi.

Izmantotie resursi:
https://www.getfootballnewsfrance.c...
https://www.uefa.com/insideuefa/new...