Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

"Monaco" 30 miljonu pirkumam Martinšam pusgada diskvalifikācija par tiesneša pagrūšanu

Agris Suveizda

"Monaco" 30 miljonu pirkumam Martinšam pusgada diskvalifikācija par tiesneša pagrūšanu
Želsons Martinšs saņem sarkano kartīti. Foto: AFP/Scanpix

Francijas Profesionālās futbola līgas Disciplinārā komisija pieņēmusi lēmumu uz sešiem mēnešiem diskvalificēt "Monaco" portugāļu malējo pussargu Želsonu Martinšu, kurš pirms mēneša pagrūda spēles galveno tiesnesi.

"Monaco" 1. februārī izbraukumā nenoturēja vadību un atzina Nīmas "Olympique" pārākumu (1:3). Pie rezultāta 1:1 "Monaco" 32. minūtē vienā mirklī palika deviņu vīru sastāvā. Vispirms par agresīvu izklupienu noraidīts tika no Londonas "Chelsea" īrētais Tjemuē Bakajoko, bet gandrīz uzreiz pēc tam noraidīts tika arī Martinšs, kurš pārāk emocionāli protestēja.

Lielākajās nepatikšanās Martinšs gan vēl tikai iekūlās, pēc sarkanās kartītes parādīšanas pagrūžot galveno tiesnesi Mikaelu Lesažu. Disciplinārā komisija sākotnēji Martinšam piesprieda pagaidu diskvalifikāciju uz nenoteiktu laiku, bet šovakar beidzot pieņēma galīgo lēmumu. Pārsteigumi nenotika – Martinšam tika piespriesta sešu mēnešu diskvalifikācija, līdzīgi kā agrāk pusgadu par fizisku kontaktu ar tiesnesi bija saņēmuši arī citi.

Oficiāli Martinša izdarība tika traktēta kā "brutalitāte". Diskvalifikācijas dēļ Martinšam šī klubu sezona jau ir galā, taču viņš pagūs atgriezties uz nākamās sākumu, jo pusgada sods tiek skaitīts no sākotnējo sankciju datuma jeb 6. februāra. "Monaco" pusgada diskvalifikācija ir trieciens cīņā par Eirokausu ceļazīmi, bet Martinšs gaidāmā spēļu prakses trūkuma dēļ visdrīzāk apraka savas nelielās cerības iekļūt Portugāles izlases sastāvā "Euro 2020" finālturnīrā.

Kaboverdē dzimušais Martinšs "Monaco" pirmoreiz pievienojās 2019. gada janvārī un ar spilgtu sniegumu pārliecināja klubu viņu izpirkt no Madrides "Atletico" par 30 miljoniem eiro. Šajā sezonā Francijas čempionātā Martinšs ir sācis 20 no 21 spēles, guvis četrus vārtus un izdarījis vienu rezultatīvu piespēli. "Monaco" ieņem septīto vietu – tikpat punktu ir arī piektās pozīcijas īpašniecei Lionas "Olympique", taču labāko trijnieks jeb Čempionu līgas zona ir septiņu punktu attālumā. Šosezon "Monaco" rēķinā 27 spēlēs ir deviņas(!) sarkanās kartītes.

Izmantotie resursi:
https://www.lfp.fr/Articles/DISCIPL...