Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

PSG pirms savstarpējās spēles par 45+5 miljoniem nopērk Lionas uzbrukuma talantu

Agris Suveizda

PSG pirms savstarpējās spēles par 45+5 miljoniem nopērk Lionas uzbrukuma talantu
Bradlē Barkolā Francijas U21 izlasē. Foto: AFP/Scanpix

Francijas spēcīgākais futbola klubs PSG paziņojis par piecu sezonu līguma parakstīšanu ar Francijas U21 izlases malējo uzbrucēju Bradlē Barkolā, kuram rīt apritēs 21 gads. Lionas "Olympique" atklāja, ka darījuma vērtība ir 45+5 miljoni eiro.

Vasarā Eiropas U21 čempionātā Barkolā četrās spēlēs guva divus vārtus, bet šosezon sāka pirmās trīs spēles Lionas "Olympique" rindās – lionieši gan sākuši ļoti vāji, izcīnot tikai vienu punktu, un svētdienas vakarā uzņems tieši PSG. Iepriekšējā sezonā Barkolā sāka 15 no savām 26 spēlēm un izcēlās ar pieciem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm. Barkolā Lionas "Olympique" organizācijā bija kopš 2010. gada.

Šķiroties no Lionela Mesi un Neimāra un ilgi bijusi neziņā par Kiljana Mbapē nākotni, PSG šovasar kardināli mainījusi priekšējo līniju. Īrē ar obligātu izpirkumu par 65+15 miljoniem ieradies portugālis Gonsalu Ramušs, par 50 miljoniem nopirkts Francijas izlases malējais uzbrucējs Usmans Dembelē, par 22 miljoniem no Maļorkas ieradās korejietis Kangins Lī, bet Marko Asensio no "Real Madrid" pārnāca par velti.

Citās pozīcijās iegūts arī urugvajiešu centra pussargs Manuels Ugarte (60 miljoni, Lisabonas "Sporting"), franču kreisais aizsargs Lukass Ernandess (45 miljoni, Minhenes "Bayern") un slovāku centra aizsargs Milans Škrinjars (brīvais aģents, Milānas "Inter"). PSG sāka ar neizšķirtiem pret "Lorient" (0:0) un "Toulouse" (1:1), bet pirmo uzvaru izcīnīja pagājušās sezonas stiprāko komandu duelī – 3:1 pār "Lens".

Vakar PSG uzzināja pretinieces Čempionu līgā, tiekot pie ļoti sarežģītas grupas – Ņūkāslas "United", Itālijas "Milan" un Dortmundes "Borussia".

Izmantotie resursi:
https://www.psg.fr/equipes/equipe-p...
https://www.ol.fr/fr/actualites/tra...