Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Kuluševskis: "Ukrainas uzvaras vārti bija kā naža dūriens sirdī"

Rolands Eliņš

Kuluševskis: "Ukrainas uzvaras vārti bija kā naža dūriens sirdī"
Foto: AFP/Scanpix

Vakardien "Euro 2020" ceturtdaļfinālā iekļuva Ukrainas futbola izlase, ar 2:1 papildlaikā pieveicot Zviedriju. Pēc uzvaras Ukrainas izlases treneris Andrijs Ševčenko jau lūkojās nākamā mača virzienā, kamēr zviedri atzina, ka papildlaikā saņemtā sarkanā kartīte bijusi pamatota.

Ukrainas un Zviedrijas spēlē par ļoti svarīgu kļuva epizode papildlaikā, kad Markuss Danielsons cīņā par bumbu ar taisnu kāju trāpīja pa ceļgalu Artjomam Besedinam. Danielsons tika noraidīts, bet Besedins ar nopietnu traumu atstāja laukumu. Ukrainas izlases galvenais treneris Andrijs Ševčenko gan uzsvēra, ka veiktas tikai pirmās medicīniskās pārbaudes un tiek cerēts, ka ceļgala saites nav bojātas.

"Esam satraukti par šo atgadījumu, taču futbolā tā gadās," sacīja Ševčenko. "Artjomam iepriekšējie gadi bijuši grūti, viņam nesen ģimenē bija pieaugums. Mēs visi viņu atbalstām, un puiši pret Angliju spēlēs arī par viņu. Bet kopumā spēle bija sarežģīta un nežēlīga, ar daudzām divcīņām. Visi jau saprata, kāda ir spēles likme. Neviena komanda nevēlējās piekāpties."

Ševčenko arī jau pievērsa uzmanību ceturtdaļfināla spēlei, kurā viņa izlase būs pastarītes lomā pret Angliju: "Lai tiktu pie laba rezultāta, vispirms nepieciešams tam noticēt. Anglija ir spēcīga izlase ar lieliskiem futbolistiem un garu rezervistu soliņu. Ļoti labi apzinos, cik spēcīga tā ir, saprotam, ka mačs būs grūts. Taču pirmais uzdevums šobrīd ir pašiem atjaunot spēkus pēc astotdaļfināla."

Sarkanā kartīte Danielsonam tika piespriesta pēc VAR izpētes, taču Zviedrijas izlases galvenais treneris Janne Andersons lēmumam neiebilda: "Mani kolēģi tribīnēs teica, ka tā ir sarkanā kartīte. Maču tiesāja ļoti pieredzējis tiesnesis. Es pats atkārtojumā neesmu vēl redzējis to brīdi, taču domāju, ka lēmums droši vien bija pareizs."

Andersonam un Ševčenko radās domstarpības spēles izskaņā, kad Zviedrijas treneris lika manīt savu nepatiku pret Ukrainas futbolistu rīcību, viņaprāt, pietēlojot, lai novilcinātu laiku. Andersons par to izteicās arī pēcspēles sarunā ar medijiem, taču galveno uzsvaru izdarīja uz pašu neizmantotajām iespējām: "Otrajā puslaikā mums bija četras lieliskas vārtu gūšanas iespējas. Likās, ka vārti ir tikai laika jautājums. Diemžēl tā nebija."

Skaties Euro 2020 tiešraides Go3, TV6 un 3+

Tikmēr Zviedrijas izlases futbolists Dejans Kuluševskis izteicās, ka jau iepriekšējās dienās redzējis līdzīgus scenārijus spēļu beigās: "Neizmantojām iespējas pamatlaikā, bet papildlaikā es jau sāku domāt, ka būs pendeles. Tad pretinieki iesita 120. minūtē vārtus. Tas bija kā naža dūriens sirdī."

"Tā pabeigt čempionātu mēs negribējām," teica Kuluševskis. "Kad iepriekš skatījos Francijas-Šveices spēli, teicu, ka futbols ir nežēlīgs. Tagad paši par to pārliecinājāmies. Futbols mums ļoti daudz dod, taču daudz arī paņem."

Izmantotie resursi:
The official website for European football |...
https://www.championat.com/football...
https://www.goal.com/en/news/daniel...

     [+] [-]

, 2021-06-30 14:06, pirms 3 gadiem
Slava Ukraiņe!!!!

  -4 [+] [-]

, 2021-06-30 14:14, pirms 3 gadiem
KrokodiIs rakstīja: Slava Ukraiņe!!!!
Prātiņ nāc mājās. Par ko slava? 90to sākumā jā, pēc potenciāla bija top 5 pasaulē. Tagad izzagta teritorija ar sagrautu ekonomiku + strauji izmirst + bez cīņas atdeva Krimu un kapitulēja Donbasā. par ko slava?

  +2 [+] [-]

, 2021-06-30 14:31, pirms 3 gadiem
KANDESA rakstīja: Prātiņ nāc mājās. Par ko slava? 90to sākumā jā, pēc potenciāla bija top 5 pasaulē. Tagad izzagta teritorija ar sagrautu ekonomiku + strauji izmirst + bez cīņas atdeva Krimu un kapitulēja Donbasā. par ko slava?
Nav viegli attīstīt ekonomiku, kad vienlaikus jākaro pret Krievijas atbalstītajiem bandītiem Donbasā, tomēr Ukrainas ekonomika attīstās un tajā ir izaugsme. Minimālā alga jau ir lielāka nekā Krievijā.

  -3 [+] [-]

, 2021-06-30 15:38, pirms 3 gadiem
Par ko slava? 90to sākumā jā, pēc potenciāla bija top 5 pasaulē.
Ar dopinga palīdzību noteikti...atceros to paudzi ...Protasovs,Zavarovs...

  -2 [+] [-]

, 2021-06-30 15:52, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Nav viegli attīstīt ekonomiku, kad vienlaikus jākaro pret Krievijas atbalstītajiem bandītiem Donbasā, tomēr Ukrainas ekonomika attīstās un tajā ir izaugsme. Minimālā alga jau ir lielāka nekā Krievijā.
Valsts ar 45 miljoniem cilvēku, 90to sākumā top 5 ekonomiku pasaulē + gan jau top 5 armiju arī nevar kautkādu bandītu baru pieveikt - kauns nevis slava. Nevar pieviekt jau tāpēc, ka viss ir izzagts, izpārdots, nodots un degradējies. Viņu saeima pilna ar ārzemniekiem, ēbrejiem ar Izraēlas pasi. Ko tu tur murgo par ekonomikas attīstību? Pirms kovida esmu ar daudziem ukraiņiem celtniecībā runājis.

     [+] [-]

, 2021-06-30 16:32, pirms 3 gadiem
Radiotehniķis PSRS līgā ar bija otrajā vietā,kur tagad latvijas volejbols?
Mācīties no dienvislāviem vajadzēja kā attīstīt sportu...paši cilvēki veido savu izaugsmi,ne valsts ..Gulbim ar bij visas iespējas un tā tālāk...

     [+] [-]

, 2021-06-30 17:21, pirms 3 gadiem
KANDESA rakstīja: Valsts ar 45 miljoniem cilvēku, 90to sākumā top 5 ekonomiku pasaulē + gan jau top 5 armiju arī nevar kautkādu bandītu baru pieveikt - kauns nevis slava. Nevar pieviekt jau tāpēc, ka viss ir izzagts, izpārdots, nodots un degradējies. Viņu saeima pilna ar ārzemniekiem, ēbrejiem ar Izraēlas pasi. Ko tu tur murgo par ekonomikas attīstību? Pirms kovida esmu ar daudziem ukraiņiem celtniecībā runājis.
Jo dziļāk padomijā, jo zemāka attīstība/lielāks tupums, tā vienmēr ir bijis. Salīdzini somija vs igaunija, pēc tam igaunija vs mēs (igauņi daudz eiropeiskāki, daudz mazāk veco čekistu pie ruļļiem jau sākotnēji), pēc tam atkal mēs vs tie paši ukraiņi utt.

Tikai par kādu 90.gada top 5 ekonomiku pasaulē tu tur runā, gan nav skaidrs nu nemaz. No kurienes tu kaut ko tādu esi izķēris.

     [+] [-]

, 2021-06-30 17:36, pirms 3 gadiem
Bet tas gan ir skaidrs, ka no 45 miljonu BALTĀS valsts, kur futbols sporta hierarhijā ir pirmajās desmit vietās, prasītos krietni spēcīgākas pozīcijas un būšana starp tradicionālajiem favorītiem eiropas futenī, nevis bezmaz vai Islandes maindsets. Tas pats attiecas uz krieviju. Baltkrievija ar saviem 10 miljoniem vispār ir futbola pundurvalsts. Kaut gan Eiropas vidienē ar 10 miljoniem pietiktu ar atliektiem galiem, lai būtu superīgs futenis.

  -1 [+] [-]

, 2021-06-30 18:25, pirms 3 gadiem
KANDESA rakstīja: Prātiņ nāc mājās. Par ko slava? 90to sākumā jā, pēc potenciāla bija top 5 pasaulē. Tagad izzagta teritorija ar sagrautu ekonomiku + strauji izmirst + bez cīņas atdeva Krimu un kapitulēja Donbasā. par ko slava?
Palika Krievijas ietekmes sfērā līdz 2014. gadam ar visu izzagšanu, Austrumeiropai tipisko korupcijas līmeni ar līderi, kurš sagribēja būt par diktatoru un ar izzagtu valsts kasi. Vismaz izdarīja pagrieziena punktu. Paskaties jebkuru valsti, kura piesūkusies pie RU pupa no 90. gadiem, visas ir copy paste mistkastes sākot ar Transnistriju beidzot ar pašpasludinātajām republikām Gruzijā un Ukrainā

     [+] [-]

, 2021-06-30 19:37, pirms 3 gadiem
Pareizi. Iekarotās bauru kolonijas tiek izmantotas kā vergu plantācijas, iedibinot tur kangaru jeb nodevēju režīmus. Bet korupcija ir kā alga kangariem par nacionālo interešu nodošanu.

     [+] [-]

, 2021-07-02 12:31, pirms 3 gadiem
KANDESA rakstīja: Valsts ar 45 miljoniem cilvēku, 90to sākumā top 5 ekonomiku pasaulē + gan jau top 5 armiju arī nevar kautkādu bandītu baru pieveikt - kauns nevis slava. Nevar pieviekt jau tāpēc, ka viss ir izzagts, izpārdots, nodots un degradējies. Viņu saeima pilna ar ārzemniekiem, ēbrejiem ar Izraēlas pasi. Ko tu tur murgo par ekonomikas attīstību? Pirms kovida esmu ar daudziem ukraiņiem celtniecībā runājis.
kaut to tik dumju es sen neesmu lasījis. wow!
top5 ekonomika pasaulē 90.tajos, kad izlīda no sabrukušās padumjo savienības... un references grupa - ukraiņu celtnieki.
WOW, vēl varēji nepilngadīgo kolonijā viedokli kādam pajautāt pilnvērtīgākai makro ekonomiska stāvokļa novērtēšanai.
Tas pats par "gan jau top5 armiju" - ciets arguments, gan jau.
Profila bilde atbilst spriešanas spējām.
P.S. nav mērķis tevi kā personu apķēzīt, vienkārši neviltots šoks par tik truliem domugraudiem.