Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Anglijas aizsargs Stounss: "Pendeles trenējam ļoti daudz. Trenējam psiholoģisko pusi"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Anglijas aizsargs Stounss: "Pendeles trenējam ļoti daudz. Trenējam psiholoģisko pusi"
Džons Stounss. Foto: EPA/Scanpix

Anglijas izlases centra aizsargs Džons Stounss atklājis, ka pirms astotdaļfināla spēles pret Vāciju rūpīgi tiek strādāts pie pendeļu izpildīšanas. Duelis gaidāms otrdienas vakarā Vemblija stadionā Londonā.

1996. gada Eiropas čempionāta pusfinālā Anglijas izlase vāciešiem zaudēja tieši pendelēs, un izšķirošo kļūdu pielaida Garets Sautgeits, kurš tagad ir valstsvienības galvenais treneris. "Trenējamies ļoti daudz. Trenējam psiholoģisko pusi – kā saglabāt tīru koncentrēšanos, kad pienāk tava kārta," teica Džons Stounss. Anglija vēl nekad nav uzvarējusi Eiropas čempionāta play-off spēli 90 minūtēs.

Angļu melnā sērija pendelēs nevienam nav noslēpums. Punktu izdevās pielikt 2018. gada Pasaules kausā, pieveicot Kolumbiju. "Atceros, ka es rindā biju septītais. Tas bija diezgan biedējoši. Taču – es biju gatavs, jo visu laiku runājām par soļiem, kam jāiziet cauri, lai sagatavotos. Tā ir situācija, kurā jājūtas komfortabli. Ja vien tas nav Harijs [Keins] vai kāds, kurš klubā regulāri sit pendeles – pārējiem tā ir nepierasta pozīcija," pauda Stounss.

Anglija ar septiņiem punktiem kļuva par savas grupas uzvarētāju, bet Vācija ar četriem punktiem palika otrajā vietā un flirtēja pat ar neizkļūšanu no grupas, tomēr izdevās izglābties pret Ungāriju. "Esmu to teicis jau daudzas reizes, bet mēs vēlamies mainīt to, kā mūsu nācija skatās uz izlasi un Anglijas futbolu. Manuprāt, kopš 2018. gada esam spēruši vēl vairākus soļus uz priekšu. Mums nevajag uz saviem pleciem uzlikt spiedienu. Ir iespēja izcīnīt trofeju, ko nekad neesam izcīnījuši, un tam jārada patīkamas sajūtas. Uz cīņu jādodas ar bezbailību, kas mums piemitusi visus šos gadus."

Skaties Euro 2020 tiešraides Go3, TV6 un 3+

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...