Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Sluckis pēc izstāšanās no "Euro 2016" piedāvā savu demisiju

Agris Suveizda

Sluckis pēc izstāšanās no "Euro 2016" piedāvā savu demisiju
Leonīds Sluckis
Foto: AFP/Scanpix

Krievijas futbola izlases galvenais treneris Leonīds Sluckis pēc zaudējuma Velsai (0:3) un palikšanas pēdējā vietā savā grupā publiski paziņoja, ka nākamajā ciklā komanda jāgatavo citam trenerim un līgums ar viņu nav jāpagarina.

"Gribu atvainoties līdzjutējiem par to futbolu, kuru parādījām – tai skaitā arī šajā spēlē," preses konferencē pēc mača sacīja Leonīds Sluckis, kurš pagājušā gada augustā pie izlases stūres nomainīja Fabio Kapello un parakstīja līgumu līdz "Euro 2016" beigām. "Mūsu līdzjutēji stadionā un pie televizoriem nebija pelnījuši ko tādu. Esmu gatavs uzņemties vainu. Mums bija pietiekami daudz laika, lai sagatavotos, lai tiktu skaidrībā ar sastāvu. Bet, ja reiz tas neizdevās, tad laikam – kaut gan nevis laikam, bet noteikti – treneris netika galā ar saviem pienākumiem. Lūgšu fokusēties uz treneru kļūdām, nevis atsevišķu spēlētāju darbībām."

"Domāju, pēc tāda turnīra nepieciešams, lai cits cilvēks pamēģinātu sagatavot komandu tālākam ļoti svarīgam startam [2018. gada Pasaules kausa izcīņā savās mājās], kas būs liktenīgs futbola attīstībai valstī," Sluckis turpināja. "Kļūdas tiks ņemtas vērā. Esmu pārliecināts, ka daudzi futbolisti no šīs izlases kodola spēlēs 2018. gada Pasaules kausā un ka šī pieredze nospēlēs pozitīvu lomu. Ne par ko nenožēloju. Mums izdevās lieliska kvalifikācija. Finālturnīrā iekļuvām, ar milzīgām grūtībām uzvarot četrās spēlēs. Centos paveikt maksimumu, uz ko esmu spējīgs. Bet diemžēl ar manu maksimumu izrādījās nepietiekami."

"Daudz kā pietrūka. Gribētos atvainoties līdzjutējiem par to, ka nespējām parādīt raksturu, gribu un meistarību. Kad zaudē visos aspektos, tad grūti izcelt kaut ko vienu – pietrūka visa, tā diemžēl ir realitāte. Puiši centās, cik spēja, bet laikam kādas manas kļūdas neļāva viņiem nospēlēt labāk. Zinājām Gereta Beila un Ārona Remzija līmeni, kuru viņi kārtējo reizi apliecināja," uzskata Sluckis. "Esam vīlušies par savu spēli un to, ka nespējām attaisnot līdzjutēju cerības. Domāju, treneris ir jāmaina noteikti, bet kas vēl – tas ir jautājums Krievijas Futbola savienībai."

Kamēr Aleksandra Cauņas un Maskavas CSKA galvenais treneris piedāvāja savu demisiju, Krievijas Futbola savienības prezidents un Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko izteicās, ka labprāt redzētu Slucki turpinām darbu valstsvienībā: "Leonīds Viktorovičs nevēlas, lai mēs pa detaļām iztirzātu puišu spēli – vairākiem no viņiem vēl jāspēlē izlasē…Īsumā, paņēma triecienu uz sevi. Ar trenera jautājumu tiksim skaidrībā. Viņš savu pozīciju darīja zināmu. Protams, savienot posteņus ir ļoti grūti. Sluckis uzskata, ka darbs nacionālajā komandā stipri atšķiras no darba klubā. Varbūt uzskata, ka izlase nav viņa lauciņš…Lūdzu viņu padomāt. Personiski neiebilstu, ja viņš turpinātu darbu ar izlasi, tomēr esmu pret darbu savienošanu."

"Ko tur komentēt…Velsa pilnībā apspēlēja mūs, bija galvas tiesu spēcīgāka," par spēli sacīja Mutko. "Protams, esmu ļoti vīlies…Bija cerība, bet pēc pusstundas viss bija skaidrs. Pretinieks spēlēja citā līmenī. Tagad ir jāizdara secinājumi. Šobrīd šāds sniegums ir mūsu līmenis. Gribētos, lai puiši brauktu uz Eiropu. Redzējāt, kā spēlēja Beils, Remzijs? Pavisam cita līmeņa spēlētāji, mums tādu nav. Leģionāru ierobežojums Krievijas Premjerlīgā? Tagad par to nerunāsim. Mums valstī ir eksperti, kuri visu zina pirms spēles, spēles laikā un pēc tās…Saprotu, līdzjutēji ir vīlušies, bet mēs radījām visus apstākļus. Nevajag pārāk lamāt izlasi – citas komandas mums nav."

Izmantotie resursi:
Главный тренер сборной России Слуцкий после...
Леонид Слуцкий: "Я не справился. Готовить...
Евро-2016. Мутко - о Слуцком и сборной России -...

1 2 40 komentāri

  +9 [+] [-]

, 2016-06-21 08:50, pirms 8 gadiem
Labi ka saprot ka KrievijaI nav augstas klases futbolistu

  +4 [+] [-]

, 2016-06-21 08:55, pirms 8 gadiem
Parsteidza,Mutko teiktais,parasti no tā gala nāk verbāla smirdoņa,bet šoreiz visam var piekrist. Paškritiski,kas tā gala sporta atbildīgajiem nav novērojams. Vai tas stulbums tik KHL darboņiem,jo kāds no hokeja federācijas šādā brīdī visu būtu novēkis uz sazvērestĪbu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2016-06-21 09:02, pirms 8 gadiem
Šodien lasīt krievu presi ir viens vienīgs kaifs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-06-21 09:12, pirms 8 gadiem
Paškritika laba lieta. Taču, nevajag aizrauties ar skotiem raksturīgo paškritiku. Savādāk, vēl nedaudz, un šis jau būs pielīdzināms skotu leğendārajam "just don't come home too soon".

Iegūglējiet, ja nav skaidrs, par ko es runāju

  +1 [+] [-]

, 2016-06-21 09:17, pirms 8 gadiem
Lai gan, tas, iespējams, nav krievu mentalitātei raksturīgi.
Drīzāk, noslīcinās bēdas vodkas pudelē, izspiedīs kādu asaru (protams, vienatnē, pa kluso, savādāk šajā zemē neviens nesapratīs), pasaules kausā, kas zin, nospēlēs godam un atkal būs... ejam pakaļ tituliem!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-06-21 09:30, pirms 8 gadiem
HM-PAEDIS UN PADZERIS rakstīja: Vins drosi var teikt - kaa maksaa, ta strada
Taisnība bet pats jau atteicās no algas...

  -2 [+] [-]

, 2016-06-21 09:31, pirms 8 gadiem
futbolists7890 rakstīja: Cik saprotu Sluckis ir himnu dziedājis un arī dievu lūdzis. Kam negadās reizēm jau ar to pa maz. Kā redzējām Krievijai zaudējums.
Lūgt dievu ir tas pats, kas pielūgt Džo Peši.

Iegūglējiet, ja nav skaidrs, par ko es runāju

  +2 [+] [-]

, 2016-06-21 09:32, pirms 8 gadiem
Interesanti vai treneris to no sevis teica vai sbornaja lika ģērbtuvēs tā runāt Tas tā, laikam jau pa jokam

  +3 [+] [-]

, 2016-06-21 09:32, pirms 8 gadiem
Paraksts zem bildes: Zvēru, tas nebiju es, kas paņēma un mājām viesnīcas halātu un čības!

  +6 [+] [-]

, 2016-06-21 09:36, pirms 8 gadiem
Atieksme ir futbolistos-kurš krieviņ futbolists tā censtos, lai tiktu eiropas labākos klubos? Viņiem visiem pietiek ar savu nacionālo čemp līmen, kur labi maksā. Un Slucki reklamēja kā nacionālo glābēju krievu futenē,ko viņš arī centās izdarīt.. Cirks ,par saukto Kapelo apmaksu.Kad krievs beigs melot,lielīties un labi strādāt,varbūt pacelsies mazliet fut rangā. Pagaidām es to neredzu un labi ka šie brauc mājās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2016-06-21 09:57, pirms 8 gadiem
Alpaville rakstīja: Labi ka saprot ka KrievijaI nav augstas klases futbolistu
Neko viņi nesaprot, viņi māk tikai smuki runāt preses priekšā, bet reāli viņi joprojām domā ka ir "veļikaja ģeržava" un pasaules naba!

Nav viņiem saprašanas par to kas pietrūkst un kas ir jādara, ja tā būtu tad sen jau tur viss mainītos!

Mutko savā amatā ir ne pirmo gadu un tas rezultāts ir viens un tas pats, runā vienu un to pašu pēc katras izstāšanās, bet nekas nemainās!

Man būtu kauns ka valsts ar tādu cilvēku resursu naturalizē citu valstu sportistus visos sporta veidos pēc kārtas (futbols nav izņēmums), bet savējo jaunatni atstāj novārtā, tāpēc jau viņi tur nodzeras vai nonarkojas, jo nevienam viņi nav vajadzīgi, bet tur potenciāls ir milzīgs un paši vainīgi ka neprot to milzīgo potenciālu pārvērst savā labumā!

  +1 [+] [-]

, 2016-06-21 09:59, pirms 8 gadiem
Prussian2 rakstīja: Stipri viduvēja izlase un līdz ar to sniegums. Atgādina LV hokeja izlasi kas sapņo par 1/4 finālu.
Kas tur ko sapņot, LV hokeja izlase ir spēlējusi nevienā vien PČ 1/4 finālā, arī OS ir bijis 1/4 fināls, tie nav sapņi, tā ir realitāte, jā tas būtu pārsteigums, bet tā nav utopija!

  +2 [+] [-]

, 2016-06-21 10:03, pirms 8 gadiem
Sluckis nav izlases treneris, kā viņš pirms spēlēm nervozē, tas ir kkāds ārprāts, katra mača sākumā TV kameras rāda Slucki kur viņš nervozi dīdās uz soliņa un kko murmina visu laiku, viņš tak iznāk uz trenera soliņa jau kā ogle kas ir pilnībā izdegusi un tas nevar nenonākt arī līdz spēlētājiem!

  +1 [+] [-]

, 2016-06-21 11:19, pirms 8 gadiem
nja Krievijas izlase izskatījās, ka vnk nesaprot, ko ar to bumbu darīt. Piespēles pretinieka soda laukumā (cik nu vispār tādas ļoti reti bija) pilnīgi uz dullo, neviena praktiski nebija uz krievu uzbrucēju.
LV izlase 2004 ar Verpi priekšgalā izskatījās kudiš sakarīgāka un saprotošāka vismaz ko darīt

     [+] [-]

, 2016-06-21 11:57, pirms 8 gadiem
DaMarcus rakstīja: Paškritika laba lieta. Taču, nevajag aizrauties ar skotiem raksturīgo paškritiku. Savādāk, vēl nedaudz, un šis jau būs pielīdzināms skotu leğendārajam "just don't come home too soon".

Iegūglējiet, ja nav skaidrs, par ko es runāju
Joprojām nav : )

  +3 [+] [-]

, 2016-06-21 12:54, pirms 8 gadiem
sandis444444 rakstīja: Sluckis nav izlases treneris, kā viņš pirms spēlēm nervozē, tas ir kkāds ārprāts, katra mača sākumā TV kameras rāda Slucki kur viņš nervozi dīdās uz soliņa un kko murmina visu laiku, viņš tak iznāk uz trenera soliņa jau kā ogle kas ir pilnībā izdegusi un tas nevar nenonākt arī līdz spēlētājiem!
Man liekas, ka viņam vispār ir kaut kādas psihiskas problēmas vai arī hronisks alkoholisms, tas kā viņš tur kratās un pēc katras epizodes piesauc vieglas uzvedības sievietes un suņu dzimtes sieviešu kārtas pārstāves.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2016-06-21 13:38, pirms 8 gadiem
Domāju,ka šitais Sluckis ir mūsu (NATO) aģents. Paldies par krievijas futbola piesmiešanu.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-21 13:44, pirms 8 gadiem
Alga pa nullēm, būtu iedevuši daļu no Kapello algas. Kādi tad būtu rezultāti?
Slēpts komentārs: tyutin

  +6 [+] [-]

, 2016-06-21 14:12, pirms 8 gadiem
tyutin rakstīja: Pēkšņi visi latvieši atmeta principus un ātri iemācījās saprast un lasīt krievu valodā, lai papriecāties par Krievijas zaudējumu palasot tās saziņas līdzekļus. Nožēlojami un divkosīgi.
Zināt valodu un obligāti to lietot pēc katra vietējā krieveļa pieprasījuma ir 2 atšķirīgas lietas.

     [+] [-]

, 2016-06-21 14:42, pirms 8 gadiem
Krieviem ļoti iegrieza neizšķirts ar Angliju. Pēc tā "jūra līdz ceļiem" un domāja, ja jau ar angļiem neizšķirts, tad Velsu un Slovākiju uz vienas kājas uzvarēsim.

  -1 [+] [-]

, 2016-06-21 14:45, pirms 8 gadiem
Šoreiz Mutko tiešām runā prātīgi un reāli. Krievijas izlasei sasniegums ir kvalificēšanās finālturnīram, bet tikt tālāk, tas jau būtu uzlēkt augstāk par pēcpusi. Sluckis tajā nav vainojams. Krievijas futbolistiem ir jābrauc spēlēt uz ārvalstu čempionātiem, lai celtos līmenī, jo vietējais čempis, lai arī no visiem postpadomju čempjiem ir viens no spēcīgākajiem, tomēr Eiropas līmenī. Krievijai, tāpat kā Latvijai, ir jāmaina futbola attīstības virziens, jāiet Eiropas virzienā, jāmācās un jākopē Eiropas valstu futbola revolūcijas.

  +2 [+] [-]

, 2016-06-21 14:48, pirms 8 gadiem
Forši, Krievijā visu (kurš treneris, ko un kā darīs, kas jāpieņem, kas jāatlaiž) nosaka sporta ministrs, nevis federācijas vadība.... tāpēc tur arī ir tādā pakaļā... viņam vispār pietiek laika iedziļināties visos sporta veidos un niansēs?

  +5 [+] [-]

, 2016-06-21 15:04, pirms 8 gadiem
Vainīgs, protams, ir Helmuts Balderis! Būtu toreiz amerikāņiem iemetis golu, Krievijas futbolistiem jau kopš bērnības būtu izveidojusies uzvarētāju psiholoģija! Uzskatu, ka Krievijas domē kādam ir jāuzdrošinas un jāierosina nobalsot par attiecīgu dekrētu un jāizsaka Baldera kungam rājiens!

  -2 [+] [-]

, 2016-06-21 15:09, pirms 8 gadiem
sandis444444 rakstīja: Kas tur ko sapņot, LV hokeja izlase ir spēlējusi nevienā vien PČ 1/4 finālā, arī OS ir bijis 1/4 fināls, tie nav sapņi, tā ir realitāte, jā tas būtu pārsteigums, bet tā nav utopija!
Pie veiksmīgas grupas izlozes un apstākļu sakritības arī RUS futbola izlase varētu tikt līdz 1/4 finālam - tieši tāpat kā LV hokeja izlase.

  +4 [+] [-]

, 2016-06-21 15:10, pirms 8 gadiem
Emilio rakstīja: Pie veiksmīgas grupas izlozes un apstākļu sakritības arī RUS futbola izlase varētu tikt līdz 1/4 finālam - tieši tāpat kā LV hokeja izlase.
Kas ir veiksmīga izloze? Neuzrauties uz neuzvaramajiem slovākiem, vai?

     [+] [-]

, 2016-06-21 15:33, pirms 8 gadiem
M rakstīja: Kas ir veiksmīga izloze? Neuzrauties uz neuzvaramajiem slovākiem, vai?
Nu, kaut vai!
Nē, nu ir jau kaut kādi parocīgāki un neparocīgāki pretinieki, kā arī var uztrāpīt uz, ķipa, grandiem, taču, ja tiem grandiem spēle nevedas(kā tiem pašiem portugāļiem šobrīd vai spāņiem iekš pēdējā PČ), tad viss var notikt. Tajā pat laikā ir iespēja trāpīt "uz papīra" švakā grupā, taču dabūt no visiem pa kāju, jo šiem pēkšņi baigi spēle vedas. Te arī ir tas veiksmes faktors, jo būsim godīgi - lai kā arī riebtos vai neriebtos Krievijas izlase, nevarētu teikt, ka viņi būtu galīgi nīkuļi.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-21 15:41, pirms 8 gadiem
M rakstīja: Kas ir veiksmīga izloze? Neuzrauties uz neuzvaramajiem slovākiem, vai?
Laikam varenais CSKA nosaukums netur tādus nosaukumus, kā Real, Arsenal, Napoli. Zaudēja Krievijas izlase gan Velsai, gan arī Slovākijai. Vajadzēja varbūt kādas vājākas izlases grupā: kā Ziemeļīrija, Albānija utt.
1 2 40 komentāri