Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Širokovs: "Atbraucām ar lielām cerībām, bet vienmēr aizbraucam ar vilšanos"

Agris Suveizda

Širokovs: "Atbraucām ar lielām cerībām, bet vienmēr aizbraucam ar vilšanos"
Romans Širokovs
Foto: AP/Scanpix

Izņemot pusfinālu "Euro 2008", visos pārējos Eiropas vai pasaules finālturnīros Krievijas izlase nav spējusi izkļūt nav grupas vai nav piedalījusies vispār. Grupu turnīru krievi nepārvarēja arī šovasar, un vairums izlases futbolistu pēc sakāves pret Velsu mikszonā ignorēja komentārus alkstošos krievu žurnālistus. Daži gan neatteica, un Vasilijs Berezuckis un Romans Širokovs atzina, ka komandā nav Eiropas līmeņa meistaru.

Krievijas izlases aizsargs Vasilijs Berezuckis, kuram vakar apritēja 34 gadi: "Velsa izskatījās labāk un pārspēja mūs visos aspektos. Atvainojos līdzjutēju priekšā, jo par futbolu to grūti nosaukt – zaudējām ar 0:3. Visi spēlēja slikti. Vēlos atvainoties par to, ko šodien sadarījām. Jāaudzina jaunatne, jāmaina pieeja futbolam. Šodien centāmies, bet viss notika tā, kā tam bija jānotiek, jo mums taču nav zvaigžņu. Ar Krievijas futbolu kaut kas ir jādara."

Krievijas izlases kapteinis Romans Širokovs: "Izgāzāmies. Ieņēmām ceturto vietu. Atbraucam ar lielām cerībām, bet diemžēl vienmēr aizbraucam pievīluši paši sevi. Un vēl vairāk – mūsu līdzjutējus. Šodien bijām plānojuši uzbrukt. Laikam nevar teikt, ka Velsa pamainīja taktiku, bet mēs visi pieļāvām, ka pretinieki spēlēs no aizsardzības. Neteikšu, ka viņi mūs ļoti presingotu, taču nosedza mūsu pussargus. Un tas mūs iedzina strupceļā. Nedrīkst tā aizvadīt izšķirošās spēles pirmo puslaiku. Izredzes ir vienmēr, tomēr, ņemot vērā, kā izmantojām savas izdevības, var teikt, ka izredžu nebija. Beils ir Beils – trīs spēles un trīs vārti. Arī Remzijs bija viņa līmenī. Un vispār visa viņu izlase uz mūsu fona izskatījās ļoti labi."

"Jātiek skaidrībā," Širokovs atbildēja uz jautājumu, kādēļ Beils no laukuma vidus tik ātri tika līdz krievu soda laukumam. "Mums nebija uzdevuma pret viņu spēlēt individuāli. Dabiski, nedomājām, ka viņam izdosies tik viegli tikt cauri vidusdaļai un iesākt uzbrukumus. Galvenais treneris izvēlas taktiku spēlei, viņam labāk redzams, kas var dot rezultātu. Viņš secināja, ka tāda taktika dos iespējami labāko rezultātu. Diemžēl nespējām viņa idejas realizēt dzīvē. Protams, Sluckim negribējās, lai viss notiek tieši tā, bet diemžēl viss beidzās tā, kā beidzās. Viņa atkāpšanās? Ja reiz atkāpās, tad laikam jāmeklē cits treneris vai jāpierunā viņu pārdomāt."

Širokovam tika vaicāts, kā izlase plānoja spēlēt ar trim uzbrucējiem, ja trīs bombardieri nesaprata, kas laukumā jādara. "Ja tā nospēlējām, tātad mūsu uzbrucēji patiešām nesaprata, kas viņiem jādara. Jā, periodiski viņi spēlēja vienās un tajās pašās zonās," atteica Širokovs. Atbildot uz jautājumu, vai atbalsta Vasilija Berezucka viedokli, ka jaunajiem jābrauc uz ārzemēm, Maskavas CSKA pussargs atbildēja šādi: "Kaut kas noteikti ir jāmaina, bet nedomāju, ka mūsu spēlētāji Eiropā būtu pieprasīti. Lai turp brauktu, sevi ir jāpierāda. Tādos turnīros kā šis. Vai Čempionu līgā. Mums diemžēl ne viss ir tik rožaini."

Izmantotie resursi:
Василий Березуцкий извинился перед...
Роман Широков: "Задачи играть против Бэйла...
Роман Широков: "Сыграли провально". ФУТБОЛ -...

  +9 [+] [-]

, 2016-06-21 09:44, pirms 8 gadiem
Zbornaja atgriežas putleristānā ar iespraustu Velsas karogu pēcpusē.

  +5 [+] [-]

, 2016-06-21 09:50, pirms 8 gadiem
Interesanti kas lika Sluckim domāt ka Velsa sēdēs aizsardzībā pret Krieviju?

Viņiem uzbrukumā ir tādi pasaules līmeņa futbolisti kā Beils un Remzijs un jābūt ir lielam idiotam lai to neizmantotu un paldies Dievam Kolmens nav idiots un izmantoja savas priekšējās līnijas potenciālu katrā mačā!

Krievijas izlase zaudēja tieši dēļ tā ka tai nav tāda līmeņa spēlētāji, nav kas veido uzbrukumus, pilnīga impotence uzbrukumā un vidējā līnijā!

Nav smadzenes tai komandai uz laukumā, nav kas domā un nav kas rada!

  +6 [+] [-]

, 2016-06-21 09:55, pirms 8 gadiem
Dziesmiņa stipri mainījusies. Sākumā bija lielas (nepamatotas) cerības, pat pēc pirmā aplauziena (pret angļiem izskatījās drausmīgi) kko murgoja par 3-1 uzvaru pār slovākiju, tagad jau runā tā, it kā pienācis pasaules gals.

Baigo reklāmu krievi sev uztaisīja - laukumā piesmieti, ārpus tā izdemolētas pilsētas un nogalināts cilvēks. Ruskij mir jeb Barbari civilizētajā Eiropā...

  +6 [+] [-]

, 2016-06-21 10:03, pirms 8 gadiem
Krievu futbola patieso seju nu mēs redzam.. stulbi tajā visā ir tas, ka Latvijas futbolā ļoti daudz kur šī krievu futbola skola tiek akli pielūgta kā pareizākā, ideālākā un neatkārtojamākā, kā skola kurai jālīdzinās un pēc kuras parauga jāaudzina arī bērni Latvijā...

 +12 [+] [-]

, 2016-06-21 10:08, pirms 8 gadiem
Varbūt atkārtošos, bet šeit var būt maz cerību ';

  +1 [+] [-]

, 2016-06-21 10:23, pirms 8 gadiem
Ar tādiem "meistariem" un tādiem urlām kā Mamaevs sastāvā - mierīgi varējāt arī nebraukt, Gibraltārs nospēlētu cienīgāk... Ir skaidrs kāpēc Kapello nokāsa piķi un aiztinās - jo saprata kur ir griesti...

     [+] [-]

, 2016-06-21 10:38, pirms 8 gadiem
jelleG rakstīja: Ar tādiem "meistariem" un tādiem urlām kā Mamaevs sastāvā - mierīgi varējāt arī nebraukt, Gibraltārs nospēlētu cienīgāk... Ir skaidrs kāpēc Kapello nokāsa piķi un aiztinās - jo saprata kur ir griesti...
Kapello laikā komanda spēlēja daudz pragmatiskāk un loģiskāk. Kapello ar šitiem pašiem nabagiem sasniedza maksimumu. Un krievi rīkojās kā pēdējie cūkas, nesamaksājot itālim līgumā paredzēto atalgojumu.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-21 10:59, pirms 8 gadiem
"Atbraucām ar lielām cerībām, bet vienmēr aizbraucam ar vilšanos"-līdzīgi kā Krievijas fani.Arī atbrauca sist citu valstu fanus,parādīt krievu"kultūru",cerēja,ka nu tik visi viņus apbrīnos un cildinās par baigajiem futbola huligāniem,tik paši nesaprot,ka jau atpalikuši par gadiem 20-30,kad bija aktuāla futbola huligānu padarīšana.Tagad Eiropā palikuši tik vienkāršie futbola atbalstītāji un angļu dzērāju bari,kuriem interesē vairāk izdzert,pabļaut un apmīzt katru stūri un bikses.

     [+] [-]

, 2016-06-21 11:57, pirms 8 gadiem
blackx rakstīja: Varbūt atkārtošos, bet šeit var būt maz cerību
Nja, man liekas skolas laikā mums klasē spēlējot futeni izvietojums bija sakarīgāks

  +1 [+] [-]

, 2016-06-21 12:11, pirms 8 gadiem
Dažkārt jau krievi arī loģiskas un pareizas lietas pasaka.
Piemēram - "Kaut kas noteikti ir jāmaina, bet nedomāju, ka mūsu spēlētāji Eiropā būtu pieprasīti. Lai turp brauktu, sevi ir jāpierāda."

Lai brauktu uz top5 līgām, tad tiešām ir ar kaut ko jāizceļas. Ja piedāvā spēlēt Polijā, Turcijā, tad gan mierīgi var spēlēt savā vietējā līgā.

  -3 [+] [-]

, 2016-06-21 14:43, pirms 8 gadiem
Banu kings rakstīja: Zbornaja atgriežas putleristānā ar iespraustu Velsas karogu pēcpusē.
izcils sporta līdzjutējs, neko atņemt neko pielikt
mammai ir ko lepoties

     [+] [-]

, 2016-06-21 22:14, pirms 8 gadiem
Krievu puikam vismaz reals skats uz futbolu Krievija - tur ir vienkarsi bezcers. Tas ari pieradijas pilnigi bezzobainaja maca pret Velsu.

     [+] [-]

, 2016-06-22 05:21, pirms 8 gadiem
jus izgazisieties 2018 gada maskava,tagad jus iesildijaties pirms moskva 2018