Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Necids: "Lai gan tas bija mans pirmais pieskāriens bumbai, zināju, ka gūšu vārtus"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Necids: "Lai gan tas bija mans pirmais pieskāriens bumbai, zināju, ka gūšu vārtus"
Tomāšs Necids panāk izlīdzinājumu
Foto: Sipa USA/Scanpix

Atspēlējoties no 0:2, pirmos punktus 2016. gada Eiropas čempionātā ieguva Čehijas izlase, kas 94. minūtē izrāva neizšķirtu pret horvātiem - 2:2. Izšķirošos vārtus guva uzbrucējs Tomāšs Necids. Tikmēr pretinieku nometne atzīmēja, ka līdz pirmajiem ielaistajiem vārtiem aizvadījusi perfektu maču, bet tad zaudējusi koncentrēšanos.

"Notikušo nevēlos saukt par brīnumu. Ieguvām punktu, kas mums ir ļoti svarīgi. Pēdējā mačā cīnīsimies par visu," norādīja Čehijas izlases galvenais treneris Pāvels Vrba. "Sniegums nebija pats labākais, taču esam devuši sev cerību izkļūt no grupas. Visi spēlētāji otrajā puslaikā atdeva visus spēkus, protams, arī divas izdarītās maiņas palīdzēja."

"Visvairāk palīdzēja tas, ka nepadevāmies. Nevienā brīdī neapstājāmies, un esmu lepns par spēlētājiem. Neskatījos, kas notiek pretinieku nometnē - Luka Modričs horvātiem ir svarīgs spēlētājs, bet mani uztrauc mana komanda. Līdzjutēji bija mūsu 12., 13. un 14. spēlētājs, dzina mūs uz priekšu," turpināja Vrba.

"Puslaika pārtraukumā teicu puišiem: ja viņi nevēlas spēlēt futbolu, tad Eiropas čempionātā nav, ko darīt. Horvātija bija daudz labāka. Mums nebija nekādu izredžu, tikai atsitāmies un spērām bumbu prom. Toties otrajā puslaikā kļuvām labāki, un tieši tāpēc panācām neizšķirtu. Tāpat bija veiksmes palīdzība," noslēdza Vrba, kurš uzsvēra noslēdzošās spēles pret Turciju nozīmi.

"Uzbrucējam jāgrib gūt vārtus, un atbildības uzņemšanās vienmēr ir viņu lēmums. Ticēju saviem spēkiem," sacīja Tomāšs Necids, kura 94. minūtē realizētais 11 metru soda sitiens ļāva Čehijas izlasei izraut neizšķirtu. Viņš trieca bumbu zem pārliktņa. "Lai gan tas bija mans pirmais pieskāriens bumbai, biju pārliecināts, ka gūšu vārtus. Tagad priecājos, ka biju precīzs. Punkts un uzvara pret Turciju ļaus tikt tālāk. Tikai trīs punkti pret turkiem varētu izrādīties par maz."

"Mums vajadzēja vienu punktu. Visticamāk, trešā vieta un trīs punkti nebūs gana, lai iekļūtu nākamajā posmā. Zinājām, ka klāsies smagi, tāpēc viens punkts ir tas, kas nepieciešams," sacīja čehu pussargs Tomāšs Rosickis. "Ielaižot vārtus, pieļāvām smagas kļūdas, uzdāvinājām pretiniekiem vārtus. Taču tad sākām cīnīties pretī."

"Zinājām, ka mums nav, ko zaudēt, jo pirmajā puslaikā bijām briesmīgi. Nespējām izdarīt vairāk par divām piespēlēm. Horvāti bija labāki gandrīz visos rādītājos. Zinājām, ka jāspēlē labāk, ka jāpietur bumba. Situācija uzlabojās, lai gan nonācām iedzinējos ar 0:2. Palielinājām spiedienu," turpināja Rosickis. "Ievērojāt, ka spēles laikā iedrošināju līdzjutējus, lai viņi izrāda lielāku atbalstu. Viņi bija lieliski. Es un komanda jutām atbalstu. Gan fani, gan spēlētāji labi pavadīja laiku, bija lieliska saikne. Esam pateicīgi par atbalstu un ceram, ka pret Turciju būs tikpat labi."

"Esam noskumuši pēc lieliskas spēles. Demonstrējām teicamu futbolu, bet Čehijas izlasei izdevās panākt izlīdzinājumu, un ar to viņus apsveicu. Laba komanda. Aizvadījām vienu no labākajām spēlēm, kopš esmu trenera amatā, un mums bija daudz momentu. Bet Eiropas čempionātā visām komandām ir iespējas," sacīja Horvātijas izlases galvenais treneris Ante Čačičs.

"Mums bija jāuzvar un jāiekrāj seši punkti. Esmu priecīgs par komandas sniegumu līdz brīdim, kad rezultāts kļuva 2:1. Līdz tam brīdim visu darījām perfekti. Pēc tam, kad līdzjutēju nekārtības pārtrauca spēli, zaudējām koncentrēšanos. Neesam pieraduši pie šādām situācijām. Pēc šāda mača varam kļūt tikai labāki un spēcīgāki. Žēl, ka zaudējām divus punktus, bet tāds ir futbols," sacīja Čačičs.

"Līdz brīdim, kad čehi guva pirmos vārtus, viņi nebija bīstami. Bijām daudz labāka komanda, bija iespējas gūt vairāk par diviem vārtiem," norādīja horvātu pussargs Ivans Rakitičs. "Pendele bija pelnīta - tīra spēle ar roku. Viņi mums atņēma divus punktus, bet domāju, ka bijām pelnījuši uzvarēt. Jāpaliek kopā kā lielai ģimenei, un tad neviens mūs nespēs pieveikt."

Izmantotie resursi:
UEFA EURO 2016 - UEFA.com