Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Ēkdals par Kjellīni gaišo un tumšo pusi: "Viņš laukumā var būt cūka"

Agris Suveizda

Ēkdals par Kjellīni gaišo un tumšo pusi: "Viņš laukumā var būt cūka"
Albins Ēkdals
Foto: AFP/Scanpix

Zviedrijas izlases pussargs Albins Ēkdals pirms tikšanās ar Itālijas izlasi atminējās pavadīto laiku Turīnas "Juventus" rindās, kad bija vienā komandā ar tādiem spēlētājiem kā Džanluidži Bufons, Džordžo Kjellīni un citi.

"Kjellīni pret mani izturējās varbūt ne kā pret mazo brāli, bet gan kā pret jaunatnes komandas spēlētāju," labā nozīmē sacīja Albins Ēkdals, kura pirmā ārzemju pieredze bija Turīnā, līgumu ar slaveno klubu parakstot nepilnu 19 gadu vecumā. "Viņš mani veda uz treniņiem, kamēr man nebija tiesību, u.tml."

"Tiesa gan, laukumā viņš var būt cūka," Ēkdals atzina, ka Kjellīni ir arī tumšā puse. "Viņš to pats lieliski zina, bet jebkura komanda gribētu savā rīcībā tādu spēlētāju. Mums būs jācenšas viņu izvest no pacietības, taču viņš nav muļķis. Epizodēs, kad notiek cīņa bez bumbas, viņš neizceļas ar rupjībām vai citām lietām. Viņam patīk nedaudz pietēlot un ietekmēt tiesnešus – tas ir klasisks itāļu stils, un domāju, ka mums būs jārīkojas līdzīgi."

Tāpat Ēkdals izteica savas domas par leģendāru Bufonu: "Viņš ir neticams puisis. Viņš ir laipns un visu laiku rūpējas par jaunajiem spēlētājiem. Man par viņu ir tikai patīkamas atmiņas. Viņš ir Itālijas izlases līderis un tiek ārkārtīgi dievināts – ne tikai Itālijā, bet visā pasaulē. Viņš izstaro mīlestību un velk komandu aiz sevis – domāju, ka viņš Itālijai ir ļoti svarīgs."

Ēkdals bija sajūsmināts par Itālijas uzvaru pār Beļģiju un piebilda, ka gaidāmajā spēlē zviedriem vajadzētu darboties vairāk no aizsardzības: "Mēs varam ļaut viņiem nedaudz kontrolēt bumbu – ar to viņi nav pati ātrākā komanda. Ja spēsim labi spēlēt pozicionāli, tad varēsim labi aizsargāties un skriet pretuzbrukumos."

Turīnas "Juventus" rindās A Sērijā Ēkdals gan aizvadīja tikai trīs spēles, visās ejot uz maiņu, un nākamajā sezonā tika izīrēts Sjēnas vienībai. Vēlāk zviedru pussargs pārstāvēja "Bologna" un "Cagliari", bet pirms gada viņu par četrarpus miljoniem eiro iegādājās Artjoma Rudņeva nu jau bijušais klubs "Hamburg". Pēc tam, kad Hamburga saglabāja vietu Bundeslīgā, Ēkdals naktsklubā uzkrita uz stikla galda un tika pie ļoti nopietniem ievainojumiem, taču paguva laicīgi atgriezties ierindā un pirmajā spēlē "Euro 2016" pret Īriju (1:1) izgāja uz maiņu 86. minūtē.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...

  +1 [+] [-]

, 2016-06-17 01:10, pirms 8 gadiem
prieks dzirdeet kad speeleetaaji taa izsakaas par saviem pretiniekiem

     [+] [-]

, 2016-06-17 05:27, pirms 8 gadiem
Uzkrita uz stikla galda! Labi izklaidējas!

  +1 [+] [-]

, 2016-06-17 12:37, pirms 8 gadiem
Precīzi kā Gulbis savulaik, stulbi ar tiem stikla galdiem

Bet labi ir, ka Bufons izstaro mīlestību

     [+] [-]

, 2016-06-17 14:16, pirms 8 gadiem
Rafaello rakstīja: Precīzi kā Gulbis savulaik, stulbi ar tiem stikla galdiem

Bet labi ir, ka Bufons izstaro mīlestību
Visai biedējoša atklāsme.