Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Savainotais Ščensnijs nepalīdzēs poļiem pret Vāciju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Savainotais Ščensnijs nepalīdzēs poļiem pret Vāciju
Vojcehs Ščensnijs
Foto: Sipa USA/Scanpix

Savainojuma dēļ Polijas izlasei cīņā pret pašreizējo pasaules čempioni Vāciju nevarēs palīdzēt pirmais vārtsargs Vojcehs Ščensnijs.

Polijas futbolisti 2016. gada Eiropas čempionāta finālturnīru sāka pārliecinoši, ar 1:0 uzvarot Ziemeļīrijas izlasi. Pretinieki netrāpīja nevienu sitienu vārtu rāmi un tikai vienu reizi sita garām, kamēr poļu kontā četri sitieni vārtos un septiņas bumbas, kuras lidoja garām.

Lai gan nodemonstrēts labs sniegums un iegūti trīs punkti, Polijas izlase piedzīvojusi arī pirmo zaudējumu - savainojuma dēļ no aprites izkritis pirmais vārtsargs Vojcehs Ščensnijs. Viņš cieta sadursmē ar sāncenšu spēlētāju Kailu Lafertiju, iedzīvojoties augšstilba savainojumā.

Problēma kļuvusi pamanāma tikai pēc mača beigām, bet nākamajā dienā Ščensnijs vairs netrenējās kopā ar komandu, bet atradās ārstu un fizioterapeitu uzraudzībā. Tomēr sacensībās pret laiku piedzīvots zaudējums - rīt paredzētajā mačā pret Vāciju, kas ir pašreizējā pasaules čempione, viņš nepalīdzēs.

Ščensnijs, kurš ir Londonas "Arsenal" īpašums, šajā sezonā bija izīrēts Itālijas klubam "Roma", kura rindās aizvadīja 34 spēles. Polijas valstsvienībā viņa kontā ir 27 mači. "Vēl nezinām, cik ilgi viņš būs spiests palikt malā. Dakteri pauduši cerību, ka Ščensnijs varētu sargāt vārtus grupas beidzamajā spēlē pret Ukrainu," sacīja galvenais treneris Adams Navalka.

Polijas izlases treneru rīcībā ir Lukašs Fabianskis, kurš ir Anglijas Premjerlīgas kluba "Swansea City" pirmais numurs, un Artūrs Borucs no cita angļu kluba "Bournemouth".

"No spēles pret Vāciju nebaidāmies, jo parādījām labu sniegumu kvalifikācijas ciklā," pauda Navalka. Savā laukumā Polija svinēja uzvaru ar 2:0, bet viesos piekāpās ar 1:3. "Mums ir konkrēts plāns, taču jāatceras, ka spēlējam pret vienu no labākajām komandām pasaulē."

Izmantotie resursi:
Sport - Eurosport.onet.pl - najświeższe...

  +1 [+] [-]

, 2016-06-15 18:39, pirms 8 gadiem
Taa nav liela saape poljiem, jo ir pieredzeejushie Fabianskis un Borucs.

  -2 [+] [-]

, 2016-06-15 19:47, pirms 8 gadiem
Domāju, ka Polijas izlase no tā būs tikai ieguvēja...

  -1 [+] [-]

, 2016-06-15 19:50, pirms 8 gadiem
PSC tas slikti priekš poļiem

     [+] [-]

, 2016-06-16 04:00, pirms 8 gadiem
Viņiem ir labi aizvietotāji, tas nav tas trakākais...