Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Teksta tiešraide: Portugāle – Francija 1:0 (spēle beigusies)

Teksta tiešraide: Portugāle – Francija 1:0 (spēle beigusies)
Portugāles uzvaras vārtu autors Eders (priekšplānā)
Foto: AFP/Scanpix

Spēle beigusies! Portugāle kļuvusi par Eiropas čempioni futbolā, pārspējot Franciju 1:0!

Portugāle – Francija 1:0 (0:0)

Vārti: Eders 109'
Brīdinājumi: Sedriks 34' Mariu 61' Gerreiru 95' Karvalju 98' Fonte 119' Patrisiu 120+2'  – Imtitī 80' Matuidī 97' Koscelnijs 107' Pogbā 114'

Portugāle: Patrisiu – Sedriks, Pepe, Fonte, Gerreiru – Karvalju, Sanšešs (Eders 80'), Silva (Motinju 67'), Mariu – Nani, Ronaldu (Kvarežma 25')

Francija: Loriss – Saņā, Koscelnijs, Imtitī, Evrā – Matuidī, Pogbā – Sisoko (Marsiāls 110'), Grīzmans, Pajets (Komans 58') – Žirū (Žiņaks 77')

Galvenais tiesnesis: Marks Klatenburgs

 

Statistika mača izskaņā:

Bumbas kontrole: 44% - 56%

Sitieni: 10-18 (3-7)

Stūra sitieni: 5-9

Piespēles: 577-724 (83%-89%)

Pārkāpumi: 12-13

Aizmugures: 1-2

 

120+2' Spēle noslēgusies un, kas par finālu!! Mājiniece Francija sarūgtina savus līdzjutējus un pašā mača izskaņā piekāpjas fantastiskajai Portugālei! Portugāļi otro reizi vēsturē spēlēja finālā un pirmo reizi kļuva par Eiropas čempioniem!!!!! Neticama drāma! 

 

118' Līdz spēles beigām dažas minūtes un Portugāle ir vadībā. Vai notiks brīnums un portugāļi pirmo reizi vēsturē izcīnīs Eiropas čempiomu titulu, turklāt finālā bez Krištianu Ronaldu ierindā?

 

114' Nervi neiztur Pogbā, kurš no muguras pagrūž Mariu.

 

113' Portugāle izraujas pretuzbrukumā, tomēr neprecīzu piespēli izpilda Kvarežma. Pretējā gadījumā Nani būtu izskrējis viens pret vienu ar vārtsargu.

 

110' Dešāns uzreiz veic spēlētāju maiņu. Laukumu pamet Sisoko un viņa vietā nāk Antonijs Marsiāls

 

109' VĀĀĀRTI!!! Portugāle atklāj rezultātu 109. minūtē. No distances precīzi sit Eders, neatstājot cerības Lorisam. Nopietns pieteikums uzvarai un Portugāles pirmajam triumfam Eiropas čempionātā!!

 

107' Klatenburgs parāda kārtējo dzelteno kartīti, taču šoreiz kļūdās - pēc tiesneša domām bumbu ar roku aizskāra Koscelnijs, tomēr bumbai reāli pieskārās Eders.

 

105' Papildlaika pirmā puse noslēgusies joprojām bez gūtajiem vārtiem.

 

98' Viljams Karvalju acīmredzami norauj bīstamu francūžu uzbrukumu, pārkāpjot noteikumus pret jaudīgo Komanu. 

 

97' Blēzs Matuidī neatļauti kavē Ederu un tiek par to sodīts.

 

95' Dzeltenā kartīte Rafaelam Gerreiru.

 

94' Pepe gandrīz panāk pārsvaru!! Pēc standartsituācijas Pepe izraujas no sava pretspēlētāja un spēcīgi sit ar galvu, taču garām vārtiem. Līnijtesnesis paceļ karodziņu, demonstrēdams, ka aizsargs atradies aizmugurē. 

 

91' Papildlaiks sācies.

 

 

Statistika pēc 90 minūtēm:

Bumbas kontrole: 43% - 57%

Sitieni: 7-17 (1-7)

Stūra sitieni: 3-6

Piespēles: 457-587 (84%-90%)

Pārkāpumi: 9-6

Aizmugures: 0-1

 

90+3' Mača pamatlaiks noslēdzies 0:0. Pirmo reizi kopš 2000. gada uzvarētāja noskaidrošanai būs nepieciešams papildlaiks!

 

90+1' Žiņaks trāpa pa vārtu stabu!! Mirkli pirms pamatlaika beigām no maiņas nākušais uzbrucējs apmāna savu pretspēlētāju un sit no leņķa, taču trāpa pa vārtu stabu. Atlēkušo bumbu jau meklēja Grīzmans, tomēr tā aizlidoja pie Portugāles futbolistiem.

 

82' Izcils sitiens Sisoko izpildījumā! Viens no Francijas redzamākajiem spēlētājiem izpilda spēcīgu un draudīgu sitienu no metriem 25, taču Patrisiu slaidā lēcienā bumbu atsit.

 

80' Dzeltenā kartīte Eiropas čempionāta debitantam Samjuelam Imtitī.

 

79' Iespējams, labākā izdevība Portugālei! Nani izpilda centrējumu, kas lido negaidīti bīstami Lorisa virzienā - vārtsargs ar grūtībām atvaira, taču uzreiz seko skaists Kvarežmas sitiens šķērītē, kuru gan fiksē vārtsargs.

 

78' Maiņa arī Portugāles izlasē - 18 gadīgo Sanšešu nomaina Eders.

 

77' Spēlētāju maiņa Francijas izlasē - laukumu atstāj Žirū un viņa vietā tradicionāli nāk Meksikas kluba ''Tigres'' uzbrucējs Andrē Pjērs Žiņaks.

 

76' Spēle kļūst aktīvāka. Francija arvien ātrāk cenšas tikt tuvāk Portugāles vārtiem, taču arī viņu pretinieki nesēž rokas klēpī salikuši un mēģina izrauties pretuzbrukumos.

 

74' Francija negrasās apstāties! Bumbu kreisajā malā saņem Žirū, kurš mēģina sist tālajā stūrī, tomēr joprojām līmenī ir Patrisiu, un viņš sitienu atvaira.

 

67' Laukumu atstāj Adrjens Silva un viņa vietā stājas Žuau Motinju.

 

66' Uzreiz seko fantastiska epizode Grīzmanam! Pēc precīza centrējuma no kreisā flanga Madrides ''Atletico'' uzbrucējs izraujas no sava pretspēlētāja un izpilda draudīgu sitienu ar galvu gar pašu vārtu pārliktni!

 

64' Spēles temps nav pārāk ātrs. Francijai joprojām pieder pārsvars bumbas kontrolē, taču francūžiem rodas problēmas pietuvoties pretinieku soda laukumam un tajā radīt bīstamas epizodes. 

 

61' Mariu no muguras klupina Žirū un par to tiek sodīts

 

58' Laukumu atstāj Dmitri Pajets, kura vietā nāk turnīra ātrākais futbolists, 20 gadus vecais, Kingslē Komans.

 

56' Stūra sitiens Portugālei, taču Kvarežma centrē visai neveiksmīgi un izšķērdē izdevību.

 

50' Francija turpina dominēt! Seko bīstams stūra sitiens un pēc tā bumba nonāk Pajeta rīcībā, tomēr Fonte izjauc viņa plānus. 

 

46' Otrais puslaiks sācies ar mājinieces Francijas centra izspēli.

 

 

Pirmā puslaika statistika:

Bumbas kontrole: 42% - 58%

Sitieni: 5-7 (0-3)

Stūra sitieni: 2-3

Piespēles: 214-293 (85%-90%)

Pārkāpumi: 2-2

Aizmugures: 0-0

 

45+2' Pirmais puslaiks noslēdzies 0:0. Portugāle veiksmīgi izturējusi Francijas spiedienu, tomēr Ronaldu zaudējums atstājis visai sāpīgas emocijas portugāļiem.

 

45' Īsu brīdi pirms puslaika beigām ar galvām divcīņā sāpīgi saskrienas no rezerves nākušais Kvarežma un Patriss Evrā. Abi īsu brīdi guļ uz zāliena, taču spēli, par laimi, var turpināt. 

 

40' Francija pārliecinoši kontrolē mača gaitu, nedodot portugāļiem praktiski nekādas cerības uzbrukumos. Seko daži pretuzbrukumi, tomēr trūkst radošuma un pārliecības. Portugāle pieļauj muļķīgas kļūdas uzbrukumā, kas liedz izveidot bīstamas epizodes.

 

36' Pēc Žuau Mariu izpildītā stūra sitiena visaugstāk uzlec Žuzē Fonte, tomēr pēc viņa sitiena ar galvu bumba lido augstu pāri vārtiem.

 

34' Dzeltenā kartiņa Sedrikam Suarešam, kurš no kājām notriec Pajetu.

 

32' Individuāli skaisti nospēlē Musā Sisoko, kurš eleganti tiek garām savam pretspēlētājam un izpilda spēcīgu sitienu, taču portugāļu vārtsargs Rui Patrisiu ir uzdevumu augstumos.

 

25' Laukumu atstāj savainotais Ronaldu un viņa vietā laukumā dodas Rikardu Kvarežma, kurš guva uzvaras vārtus 1/8 fināla mačā pret Horvātiju

 

23' Dramatisks pavērsiens!! Portugāle zaudē kapteini un līderi Krištianu Ronaldu, kurš tomēr nevar turpināt spēli traumas dēļ! Uzbrucējs vispirms saļima uz zālāja, nonāca no laukuma, taču atgriezās ar apsaitētu kāju. Pēc mirkļa viņš atkal bija uz zemes un tas arī viss.. Futbolistu nonesa ar nestuvēm un Ronaldu emocijas bija nepielūdzamas. 

 

15' Francija pirmajā minūtēs uzmanīgi kontrolē bumbu, cenšoties lēnām ieiet pretinieku laukuma pusē. Mājiniekiem pieder manāms pārsvars bumbas kontrolē, taču Portugāle līdz šim veiksmīgi tiek galā ar visām bīstamajām francūžu epizodēm.

 

10' Francūžu spīdeklis Grīzmans izpilda sarežģītu un mānīgu sitienu ar galvu, taču Igo Loriss ar lielām grūtībām bumbu atvaira. Seko stūra sitiens, tomēr Portugāle veiksmi notīra savu soda laukumu.

 

8' Bīstami pret Krištianu Ronaldu nospēlē francūžu flanga uzbrūkošais pussargs Dmitri Pajets, kurš ietriecas portugālim ceļgalā. Ronaldu īsu brīdi guļ uz zāliena, taču pēc īsas ārstu palīdzības atkal ir gatavs turpināt cīņu.

 

7' Francija atbild ar komandas līdera Antuāna Grīzmana sitienu no asa leņķa, tomēr bumba lido vārtu tīklā no sāniem.

 

4' Francija maču uzsāka ar dažiem ātriem uzbrukumiem, kurus neitralizēja portugāļi. Fernandu Santuša vadītā komanda izrāvās pretuzbrukumā, kad tuvu pretinieku soda laukumam no gaisa spēcīgi uzsita Nani, tomēr pāri vārtiem.

 

1' Klatenburgs ir devis sākuma svilpi un Eiropas čempionāta fināls Sendenī ir sācies!

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

21:51 Pirms mača stadionā bija vērojama pamatīga kukaiņu invāzija. Marks Klatenburgs ar saviem kolēģiem pārbaudīja, vai vārtu līnijas tehnoloģija darbojas kā nākas, turklāt bija nepieciešams zināms laiks, lai savestu kārtībā stadiona zālāju un attīrītu to no nelūgtajiem visiem. Redzēsim, vai tas šovakar ietekmēs spēles rezultātu.

 

21:42 Francijas izlases smailes uzbrucējs Olivjē Žirū apsolījis, ka savu bārdu nokrāsos Francijas karoga krāsās, ja francūži šovakar triumfēs.

Sastāvi

Portugāles izlases sastāvā šovakar atgriezies komandas aizsardzības balsts Pepe, kurš bija iedzīvojies savainojumā. Viņa prombūtnē aizsardzībā darbojās Brunu Alvešs, kurš šovakar attiecīgi rezervē. Iepriekšējo maču pret Velsu divu dzelteno kartīšu dēļ izlaida balsta pussargs Viljams Karvalju, taču šovakar viņš atkal ir ierindā. Uzbrukumā, kā ierasts, Luiss Nani un portugāļu lielākā zvaigzne un komandas kapteinis Krištianu Ronaldu. Portugāle spēli sāks ar taktiku 4-4-2, līdzīgi kā iepriekšējos mačos. 

Francijas izlases rindās šovakar, salīdzinot ar iepriekšējo maču, nav pilnīgi nevienas izmaiņas un spēli sāks tāds pats sastāvs, kāds iepriekšējo maču pret Vāciju. Jāpiebilst, ka no pamatsastāva izkrituši Ngolo Kantē un Adils Ramī, kuri turnīra ievadā laukumā devās starta sastāvā. Francija spēli sāks ar shēmu 4-2-3-1, kurā komandas līderis Antuāns Grīzmans darbosies kā spēles veidotājs nedaudz zem Olivjē Žirū. Uzvarētāji sastāvu nemaina! 

Fakti

– Abas komandas Eiropas un pasaules čempionātu ietvaros tikušās četras reizes un pēdējās trijās pārāka bijusi Francija (1984. un 2000. gada Eiropas čempionātos, kā arī 2006. gada pasaules kausā).

– Francija kopumā uzvarējusi pēdējās 10 savstarpējās spēles pret Portugāli, kas ir otra garākā uzvaru sērija pret kādu konkrētu komandu. Visvairāk uzvaras pēc kārtas izdevies izcīnīt pret Luksemburgu (13).

– Portugāle Franciju pēdējo reizi uzvarēja draudzības mačā 1975. gadā, turklāt portugāļi spējuši gūt tikai vienus vārtus pēdējās četrās savstarpējās spēlēs.

– Portugāles statistiku nedaudz uzspodrina fakts, ka komanda pēdējos 13 Eiropas un pasaules čempionātu finālturnīru mačos zaudējuši tikai vienu spēli (2014. gadā pret Vāciju).

– Portugāle Eiropas čempionātos ir aizvadījusi visvairāk mačus (34) starp komandām, kuras nekad nav izcīnījušas titulu.

– Tikai Spānija (3) un Vācija (3) ir izcīnījusi vairāk Eiropas čempionu titulus par Franciju, taču francūžiem šovakar ir iespēja abas futbola lielvalstis panākt.

– Ja Portugāles superzvaigzne Krištianu Ronaldu šovakar gūs vārtus, tad viņš kļūs par visu laiku rezultatīvāko futbolistu Eiropas čempionātu vēsturē.

– Francijas izlases galvenais treneris Didjē Dešāns var kļūt par otro cilvēku vēsturē, kurš izcīnījis Eiropas čempionu titulu gan kā spēlētājs, gan kā treneris. Vienīgajam tas līdz šim izdevās vācietim Berti Fogtsam.

– Ņemot vērā, ka Portugāles pamatsastāvā iekļauts Renatu Sanšešs, viņš, 18 gadu vecumā, kļūs par visu laiku jaunāko spēlētāju, kurš izgājis laukumā Eiropas čempionāta finālā.

Plašāks pirmsspēles apskats pieejams šeitFrancijas trešais tituls vai Portugāles pirmais?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 1416 530 komentāri

  -4 [+] [-]

, 2016-07-10 21:20, pirms 8 gadiem
Portugāle čempioni!!!!

     [+] [-]

, 2016-07-10 21:21, pirms 8 gadiem
1:0 Francija!

     [+] [-]

, 2016-07-10 21:24, pirms 8 gadiem
ja spēlētu totalizatoru liktu uz Franciju!

  -1 [+] [-]

, 2016-07-10 21:30, pirms 8 gadiem
Francija čempions!!!!!

     [+] [-]

, 2016-07-10 21:34, pirms 8 gadiem
Francija spēles 4-4-1-1 un neticu ka Portugāle 4-4-2 no kurienes tāds info

  -1 [+] [-]

, 2016-07-10 21:37, pirms 8 gadiem
Ko tas neskūtais tur studijā savu aprobežotību rāda!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2016-07-10 21:41, pirms 8 gadiem
tādi stresaini izskatās FRA spēlētāji. vai arī man tikai tā liekas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-07-10 21:42, pirms 8 gadiem
BirojsPiesledzas rakstīja: tev tikai liekas
nu nu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-07-10 21:43, pirms 8 gadiem
PAr labu, skaistu spēli! Lai uzvar labākais

     [+] [-]

, 2016-07-10 21:45, pirms 8 gadiem
Cik Gorksham gadu?

     [+] [-]

, 2016-07-10 21:45, pirms 8 gadiem
Modritis rakstīja: Cik Gorksham gadu?
Dzimis: 1981. gada 6. novembris (vecums 34)

     [+] [-]

, 2016-07-10 21:47, pirms 8 gadiem
Synco rakstīja: Dzimis: 1981. gada 6. novembris (vecums 34)
Izskatas ka mans 58.gadu vecs tevs!

     [+] [-]

, 2016-07-10 21:48, pirms 8 gadiem
knight16 rakstīja: Francija spēles 4-4-1-1 un neticu ka Portugāle 4-4-2 no kurienes tāds info
4-2-3-1 francija
2-3-1-4 portugāle

     [+] [-]

, 2016-07-10 21:50, pirms 8 gadiem
Modritis rakstīja: Nopietni?
nopietni

     [+] [-]

, 2016-07-10 21:51, pirms 8 gadiem
kreipāns ir, koskinkēvičs ir kur auziņš būtu labs trio

     [+] [-]

, 2016-07-10 21:52, pirms 8 gadiem
pūce rakstīja: nopietni
ar diviem aizsragiem,cetriem pusargiem un cetriem uzbrucejiem?

     [+] [-]

, 2016-07-10 21:52, pirms 8 gadiem
ronaldo -Nani
mario-silva -sanches
Carvalho
Guerreiro-Farte-Pepe-Cedric

     [+] [-]

, 2016-07-10 21:52, pirms 8 gadiem
pūce rakstīja: ronaldo -Nani
mario-silva -sanches
Carvalho
Guerreiro-Farte-Pepe-Cedric
Tad ta ari raksti 4-1-3-2,bet ne otradi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-07-10 21:54, pirms 8 gadiem
Dāvids Getra ir īstais čempionāta MVP. Es ļoti ceru, ka šī čempionāta oficiālā dziesma paliks vēstures mēslainē, kur tai ir īstā vieta.

     [+] [-]

, 2016-07-10 21:54, pirms 8 gadiem
Modritis rakstīja: Tad ta ari raksti 4-1-3-2,bet ne otradi!
ups bet ne jau 4-4-2
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-07-10 21:58, pirms 8 gadiem
pūce rakstīja: ups bet ne jau 4-4-2
Gadas!
Vnk sakuma likas ka nevar but ka speles ar pieciem aizsargiem un tad apstulbu no cetriem uzbrucejiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-07-10 22:01, pirms 8 gadiem
kuklitis25 rakstīja: Vai zinat ka Kristinei 15 gadu vecuma bij sirds operaacija lai vareetu turpinaat speelet futbolu vispaar ?!
Jaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-07-10 22:03, pirms 8 gadiem
ja franči nesāks badīties kā Zidāns, tad vinnēs

     [+] [-]

, 2016-07-10 22:05, pirms 8 gadiem
Synco rakstīja: kreipāns ir, koskinkēvičs ir kur auziņš būtu labs trio
VAJAG 11 KOMENTēTēJUS - sākot no vecvecvecākim i beidzot ar 2064. gada Eiropas čempionāta maxmazdēliem!!!!
Par pasaules labāko futbolistu Ronaldu!!!!!!

     [+] [-]

, 2016-07-10 22:05, pirms 8 gadiem
Kreipāns sāk atkārtoties, bet nu piedosim.

     [+] [-]

, 2016-07-10 22:05, pirms 8 gadiem
Portugāle tik uz pretuzbrukumiem izskatās ka spēlēs.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 1416 530 komentāri