Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Andrejevs: "Skatījos, kā spēlē Islande, bet redzēju Latviju nākotnē"

Rolands Eliņš

Andrejevs: "Skatījos, kā spēlē Islande, bet redzēju Latviju nākotnē"
Jurijs Andrejevs
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Bijušais Latvijas futbola izlases treneris Jurijs Andrejevs portālam Sportacentrs.com norādīja, ka „Euro 2016” pēdējā mačā, atšķirībā no iepriekšējiem fināliem, sagaida atklātu futbolu. Pieredzējušais treneris arī atklāja, ka ar prieku vērojis Islandes spēles, kuras devušas cerību, ka nākotnē tādas pašas iespējas var pavērties arī Latvijas izlasei.

„Domāju, ka finālā tieši līdzjutējiem būs interesanta spēle,” sacīja LFF Izglītības daļas vadītājs Jurijs Andrejevs, kurš savulaik trīs gadus vadīja Latvijas futbola izlasi. „Ļoti reti tā notiek, ka finālos novērojuma futbola ziņā saistoša spēle, bet šoreiz Francija spēlēs savā laukumā, savu līdzjutēju priekšā un ļoti gribēs uzvarēt.”

„Portugāle arī, protams, vēlas uzvarēt, taču viņi vairs nespēlē tā, kā pagājušajos gados, tagad uzsvars tiek izdarīts uz aizsardzību. Viņiem ir ir super spēlētājs – Krištianu Ronaldu. Ja viņš būs savā līmenī, domāju, ka Portugālei noteikti ir iespējas uzvarēt. Favorīte gan Francija, kas spēlēs savās mājās un līdz šim visos finālos Francijā uzvarējusi. Šoreiz paredzu atklātu un saistošu futbolu, kā arī mājinieku uzvaru.”

„Ja runājam par visu čempionātu kopumā, man visvairāk patika skatīties Islandes spēles,” turpināja Andrejevs. „Kāpēc? Jo Islande ir maza valstiņa un neviens no viņiem neko negaidīja. Es skatījos, kā spēlē Islande, bet redzēju un domāju par Latviju nākotnē, ka arī mēs varam tik veiksmīgi spēlēt šādā turnīrā, ja viss izdodas. Nākamajā Eiropas čempionātā vai nākamajā Pasaules kausa finālturnīrā – Islande parādīja, ka arī mazas valstis tur var ne tikai iekļūt, bet arī konkurēt ar grandiem. Tāpēc arī man Islandes spēles likās īpaši tuvas un simpātiskas.”

„Vēl vēlos īpaši izcelt Islandes trenerus Lāgerbeku un Halgrīmsonu, kuru darbība man atstāja ļoti labu iespaidu,” norādīja Andrejevs. „Lāgerbeka trenera karjerai sekoju līdzi jau ilgi, viņa darbība Zviedrijas izlasē patika, tagad arī Islandē. Patiešām prieks, ka viņiem tā viss sanāca, un vismaz man tā noteikti bija iecienītākā komanda šajā finālturnīrā.”

„Noteikti, ka finālā vietu bija pelnījusi arī Vācija, kas parādīja ļoti spēcīgu sniegumu, taču jāsaka, ka pēdējās divās spēlēs pret Franciju un Itāliju vāciešiem vienkārši neveicās,” izteicās Andrejevs. „Viņi abās spēlēs bija labāki nekā pretinieki, taču pusfinālā tomēr uzvarēt neprata, tāpēc arī finālā nespēlēs. Tas ir taisnīgi un loģiski, bet vietu finālā Vācija parādītā futbola ziņā bija pelnījusi.”

Pieredzējušajam trenerim tika arī pavaicāts, vai viņam kā skatītājam likās, ka jaunais 24 komandu formāts attaisnojis savu ieviešanu: „Man personiski labāk likās ar 24 komandām nekā ar 16 kā iepriekš. Jūs jau redzējāt, ka neviena spēle nebeidzās ar tādu patiešām lielu sagrāvi, kad viena komanda sasit piecus un sešus vārtus (izņemot gan Francija-Islande spēli, kas noslēdzās 5:2. Aut.p.). Debitantes Islande un Velsa ļoti labi nospēlēja, tāpat arī Albānija. Pierādījās, ka daudzas izlases, kas parasti netiek uz finālturnīriem, šobrīd var spēlēt visaugstākajā līmenī. Un uzskatu, ka šobrīd Eiropā 24 komandu finālturnīrs ir optimālais variants.”

1 2 55 komentāri

  -4 [+] [-]

, 2016-07-10 13:27, pirms 8 gadiem
Labs raksts, Andrejevs visu pareizi pateica

  +4 [+] [-]

, 2016-07-10 13:30, pirms 8 gadiem
Labāk noskaties kongresu un tad arī uzdod sev jautājumu, kāpēc neesam Islande!

  +1 [+] [-]

, 2016-07-10 13:34, pirms 8 gadiem
Uz to jātiecas, bet kur mēs izrausim tik kvalitatīvus spēlētājus, kādi ir Islandei? Ja viņš runā par taktiku, tad ir starpība, vai to izpilda labi spēlētāji vai tomēr ne tik labi.

  +3 [+] [-]

, 2016-07-10 13:37, pirms 8 gadiem
Kad sapņo aizver acis!!!

     [+] [-]

, 2016-07-10 13:42, pirms 8 gadiem
Nopietni?

 +15 [+] [-]

, 2016-07-10 13:48, pirms 8 gadiem
Sapnot nav kaitigi. Bet kamer pie LV futbola stures sedes bijushie cekisti, tikmer neko tadu tu neredzesi, Andrejev. Tas ir noverojams netikai Latvija. Ari Krievija un Ukrainaa tas pats. Lidzko futbola saimniecibu vada VDK agenti, vai vienkarsi padomju laikos audzinati, bet tagad - zagli lielos apmeros, taa futbols iet uz leju, degradee. Indriksons var aizbildinaties ar naudas trukumu, bet ko tad krievi ar saviem miljardiem dollaru un simts+ miljoniem cilveku? Zaude mazajai Velsai vienos vartos.

     [+] [-]

, 2016-07-10 13:49, pirms 8 gadiem
jenkijs17 rakstīja: Uz to jātiecas, bet kur mēs izrausim tik kvalitatīvus spēlētājus, kādi ir Islandei? Ja viņš runā par taktiku, tad ir starpība, vai to izpilda labi spēlētāji vai tomēr ne tik labi.
Labi, kvalitatīvi spēlētāji? Lūdzu, Mārcis Ošs, kurš Pahara spītības dēļ vēl NE REIZI nav iznācis laukumā izlases kreklā! Cik vārtus Islande guva pēc viņu Kapteiņa autu iemetieniem ? Ir Paharam par ko padomāt It sevišķi tas būtu lietderīgi spēlē pret Kazahstānu, kuru patirsām, neprotot izmantot standartenes, arī autus ieskaitot

  +6 [+] [-]

, 2016-07-10 14:14, pirms 8 gadiem
Da labi mums līdz Islandes līmenim kā līdz mēnesim.

Paskatieties no sākumā cik švaki spēlējam pat 2 precīzas piespēles nevaram atdot,nemaz nerunājot par sakarīgu uzbrukuma veidošanu.
Amatieru līmenī spēlējam.

  -1 [+] [-]

, 2016-07-10 14:16, pirms 8 gadiem
obugis rakstīja: Labi, kvalitatīvi spēlētāji? Lūdzu, Mārcis Ošs, kurš Pahara spītības dēļ vēl NE REIZI nav iznācis laukumā izlases kreklā! Cik vārtus Islande guva pēc viņu Kapteiņa autu iemetieniem ? Ir Paharam par ko padomāt It sevišķi tas būtu lietderīgi spēlē pret Kazahstānu, kuru patirsām, neprotot izmantot standartenes, arī autus ieskaitot
Ir skaidrs redzams ka Pahars nav īstais treneris LV izlasei.
Ar pliku bumbošanos pa sava laukuma pusi nekas te nebūs. Ir jāmaina treneris,jāmaina vecie čehisti nost,varbūt tad kaut kas labāks būs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-07-10 15:02, pirms 8 gadiem
...aga,varēja vēl pateikt : "Starik,atgriezies!"

  +4 [+] [-]

, 2016-07-10 15:19, pirms 8 gadiem
Protams, arì Latvijas futbols varètu kaut ko sasniegt, BET... Vispirms futbola cilvèkiem ir jàbùt godìgiem - jàatbalsta talàntìgus spèlètàjus, nevis tikai tos kuri spèlè "savà" komandà vai tos kuriem is "savs" aģents. Tas ir sàcies tieši Skonto laikà un visi I-sons, Sta-kovs, arì An-rejevs rìkojušies tieši tà. Bet palìdzeja tai sistèmai tas pats Mendźeckis.

 +10 [+] [-]

, 2016-07-10 15:22, pirms 8 gadiem
Islandes izlasē spēlē savas valsts patrioti un islandieši līdz pašam kaulam.Latvijas izlases spēlētājiem lielākajai daļai vēl nesenā pagātnē grūtības sagādāja divus vārdus valsts valodā pateikt,cits pat teica,ka tā valoda nav nemaz vajadzīga.Būtu visiem attieksme kā K.Gorkšam,tad vismaz kaut kas nūtu līdzīgs islandiešiem.

     [+] [-]

, 2016-07-10 15:49, pirms 8 gadiem
Andrejev, cik slēgtās halles īsā laikā uzceltas Islandē, cik kvalitatīvi laukumi, kāds valsts atbalsts?Beidz sapņot,un atgriezies tagadnē. Cik naudas ierauts nāsīs Latvijā, kā visu laiku shēmo, cik haļļu uzcelts u.t.t........

  +6 [+] [-]

, 2016-07-10 16:04, pirms 8 gadiem
Pafantāzēt protams nevienam nav liegts,bet lai uzbūvētu kārtīgu māju ir vajadzīgi kārtīgi pamati.Cik tur islandieši pēdējo gadu laikā ir uzcēluši slēgtās futbola halles?15?Mums šodien pat kārtīgs futbola stadions valstī nav.Arī par slēgtām hallēm tikai fantazē.Pa to laiku,kamēr mūsu slinkie runči fantazēs,Islandē jau būs izaugusi nākošā futbolistu paaudze,kura mūs raustīs gabalos.Diemžēl šis variants ir daudz ticamāks.Otrs jautājums ,protams ir skatītāju attieksme Latvijā pret futbolu.Un nevajag tikai šeit aizbildināties ar visādiem blakus iemesliem.(nacionāliem jautājumiem,netīriem krēsliem,sliktu infrastruktūru utt un tā joprojām bezgalīgi.)Tie ,kas tiešām futbolu mīl, ies uz stadiona vienalga kādos apstākļos,jo viņi iet uz FUTBOLU.Pat ja tas izpildījums ir zemākas raudzes,bet tas ir mūsu rūpju BĒRNS.Tiesa,tagad ir izaugusi paaudze,kura labāk skatās siltās čībiņās pie TV ekrāniem,kā spēlē futbolu bagātajās ,šīs spēles lielvalstīs,nekā aizies kilometru līdz savas pilsētas stadionam.
Ceturdien sēdēju pie datora un skatījos ,kā spēlē FK Ventspils Fāreru salās ,atbildes spēlē.Šaubos vai valstī daudz tādu bija,jo tajā laikā ritēja Eiropas čempionāta pusfināla spēles pirmais puslaiks.Manis pēc ,kaut vai ĒČ ;PČ finālspēle būtu ,priekšroku dotu savam futbolam.Tā kā domāju, Latvijas līdzjutēji nav nemaz pelnījuši augstas klases futbolu savās mājās,lai tik skatās TV ,kā skrien un spēlē želejgalvas.Apmirs mūsu paaudze un futbola tribīnēs Latvijā tikai vējš svilpos.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-10 16:27, pirms 8 gadiem
Latviju nevar salīdzināt ar Islandi viena vienkārša iemesla dēļ - iedzīvotāju labklājība. Mums vēl gaismas gadi ejami līdz Islandes līmenim daudzās jomās, ne tikai futbolā un sportā kā tādā. Ja dzīvo Islandē, tad loģiski, ka vari atļauties arī uzspēlēt futbolu diezgan regulāri. Ja dzīvo Latvijā, visticamāk, futbols būs tikai kā piedeva iztikas nodrošināšanai. Un nav jau tā, ka futbols cilvēkiem Latvijā nepatīk. Patīk, tikai, ja Tevi mēģina pabarot ar pārmetumiem, ka redz ir slikta attieksme pret vietējo futbolu, tad to arī vietējais futbols saņems. Līdzjutēji nav vainīgi.

  +6 [+] [-]

, 2016-07-10 16:46, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: Tiesa,tagad ir izaugusi paaudze,kura labāk skatās siltās čībiņās pie TV ekrāniem,kā spēlē futbolu bagātajās ,šīs spēles lielvalstīs,nekā aizies kilometru līdz savas pilsētas stadionam.
Ceturdien sēdēju pie datora un skatījos ,kā spēlē FK Ventspils Fāreru salās ,atbildes spēlē.Šaubos vai valstī daudz tādu bija,jo tajā laikā ritēja Eiropas čempionāta pusfināla spēles pirmais puslaiks.Manis pēc ,kaut vai ĒČ ;PČ finālspēle būtu ,priekšroku dotu savam futbolam.
Bet tā jau vispār ir Latvijas sporta līdzjutēju problēma - zema interese par vietējiem sporta pasākumiem, kas ir sporta piramīdas pats pamats. Ja sacensībām nav zemteksta "Latvija pret kaimiņiem/Eiropu/pasauli", tad interese uzreiz ir krietni zemāka. Laikā, kad uz pasaules hokeja čempionātiem brauca tūkstošiem fanu, valsts klubi spēlēja dažiem simtiem līdzjutēju paredzētās hallēs un arī tad tās nebija pilnas.

Protams, uzreiz pretī ir otra problēma - daudzas sporta organizācijas kārtīgi nestrādā pat ar savas pilsētas līdzjutējiem un nedomā par reklāmu un publicitāti. Bēdīgs man zināms piemērs - Valmieras futbola klubs, kas sapņo par vietu virslīgā, bet jau pāris gadus nespēj sev mājaslapu uztaisīt. Par visādiem bērnu turnīriem pilni sociālie tīkli, bet ziņas par notikumiem lielajā komandā ar uguni jāmeklē. Mājas spēļu reklāma - viens stends krustojumā, pāris sīki plakātiņi un rindkopa vietējā avīzē. Vienkāršs garāmgājējs neko no visa pat neievērotu. Kauns. 21. gadsimts skaitās.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-10 16:48, pirms 8 gadiem
apeirons rakstīja: Latviju nevar salīdzināt ar Islandi viena vienkārša iemesla dēļ - iedzīvotāju labklājība. Mums vēl gaismas gadi ejami līdz Islandes līmenim daudzās jomās, ne tikai futbolā un sportā kā tādā. Ja dzīvo Islandē, tad loģiski, ka vari atļauties arī uzspēlēt futbolu diezgan regulāri. Ja dzīvo Latvijā, visticamāk, futbols būs tikai kā piedeva iztikas nodrošināšanai.
Sabiedrības labklājība ir noderīgs, bet ne absolūti nepieciešama elements. Ļoti daudz var panākt arī ar ierobežotiem līdzekļiem, bet patiesu aizraušanos un fanātismu. Proti - jāmeklē idejas un risinājumi, nevis attaisnojumi.

  +2 [+] [-]

, 2016-07-10 16:52, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: Pafantāzēt protams nevienam nav liegts,bet lai uzbūvētu kārtīgu māju ir vajadzīgi kārtīgi pamati.Cik tur islandieši pēdējo gadu laikā ir uzcēluši slēgtās futbola halles?15?Mums šodien pat kārtīgs futbola stadions valstī nav.
Nevajag vispārināt, es arī 3 kilometrus aizietu uz futeni, ja būtu uz kurieni iet, bet manā miestā Virslīgas nav. Tālāk. Tuvākā ir Rīga, ok nebūtu nekādu problēmu, BET.
1)Tribīnēs vispār nejūties gaidīts, tāda sajūta, ka skatītājus nevajag klubiem, vismaz vairumam.
2)Spēlētāji savā starpā sazinās ar bļ... un nah... , ne es tur gribētu sīkos vest ne otro pusīti.
3)Trūkst elementāra mārketinga, ja neienāc Sportacentrā vai lff mājaslapā, kur var vispār uzzināt kaut vai spēļu laikus??? Kas tie ir par spēlētājiem, kurus es/kaimiņš/jebkurš Latvijas iedzīvotājs grib redzēt spēlējam. Kaut kādus mistiskus slāvu leģionārus, kuri runā jau minētā leksikā??
OK, nav problēmu skatīties leģus spēlējam, bet tad vajag uztaisīt viņiem reklāmu, "šeku reku tehniskais uzbrucējs no Baltkrievijas", "ātrākais futbolists Virslīgā - (ieliec kāda nēģera vai kurš nu tur māk skriet vārdu)".
Vairumam futbola fanu te nav runa par līmeni, dzīvajā nav tik uzkrītoši tas, taču es gribu sēdēt tuvu laukumam un nevis aiz vieglatlētikas celiņa, es gribu zināt, kas tie ir par spēlētajiem kas tur spēlē.
Var zirgoties cik grib par Kreipāna penteriem, bet ja viņš pastāsta, no kuras salas ir Ronaldu, ka Nolito vectēvs vadājis uz treniņiem un krājis naudu formai, tas rada kaut kādu citu efektu, nevis tupi cerēt, ka nu tik pēkšņi visi skries skatīties kaut kādus trešās šķiras leģus un mūsējos bāleliņus, kuriem trūkst fundamentālas bumbas apstrādes vai piespēļu kultūras. Tāds palags sanāca

  -1 [+] [-]

, 2016-07-10 16:54, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: Pafantāzēt protams nevienam nav liegts,bet lai uzbūvētu kārtīgu māju ir vajadzīgi kārtīgi pamati.Cik tur islandieši pēdējo gadu laikā ir uzcēluši slēgtās futbola halles?15?Mums šodien pat kārtīgs futbola stadions valstī nav.Arī par slēgtām hallēm tikai fantazē.Pa to laiku,kamēr mūsu slinkie runči fantazēs,Islandē jau būs izaugusi nākošā futbolistu paaudze,kura mūs raustīs gabalos.Diemžēl šis variants ir daudz ticamāks.Otrs jautājums ,protams ir skatītāju attieksme Latvijā pret futbolu.Un nevajag tikai šeit aizbildināties ar visādiem blakus iemesliem.(nacionāliem jautājumiem,netīriem krēsliem,sliktu infrastruktūru utt un tā joprojām bezgalīgi.)Tie ,kas tiešām futbolu mīl, ies uz stadiona vienalga kādos apstākļos,jo viņi iet uz FUTBOLU.Pat ja tas izpildījums ir zemākas raudzes,bet tas ir mūsu rūpju BĒRNS.Tiesa,tagad ir izaugusi paaudze,kura labāk skatās siltās čībiņās pie TV ekrāniem,kā spēlē futbolu bagātajās ,šīs spēles lielvalstīs,nekā aizies kilometru līdz savas pilsētas stadionam.
Ceturdien sēdēju pie datora un skatījos ,kā spēlē FK Ventspils Fāreru salās ,atbildes spēlē.Šaubos vai valstī daudz tādu bija,jo tajā laikā ritēja Eiropas čempionāta pusfināla spēles pirmais puslaiks.Manis pēc ,kaut vai ĒČ ;PČ finālspēle būtu ,priekšroku dotu savam futbolam.Tā kā domāju, Latvijas līdzjutēji nav nemaz pelnījuši augstas klases futbolu savās mājās,lai tik skatās TV ,kā skrien un spēlē želejgalvas.Apmirs mūsu paaudze un futbola tribīnēs Latvijā tikai vējš svilpos.
A ko Tu briinies? Vpils futbols ir seetas liimenii...kauns skatities cik daudz kluudas. Aizgaju 1x uz stadionu un ar to man pietika,tad jau tiesam labak skatos pa tv normalu limeni,nevis kluudam bagato ventspils futbolu.

  -2 [+] [-]

, 2016-07-10 16:55, pirms 8 gadiem
da_silva rakstīja: Nevajag vispārināt, es arī 3 kilometrus aizietu uz futeni, ja būtu uz kurieni iet, bet manā miestā Virslīgas nav.
Neviena virslīgas pretendenta arī nav? Angļi vai vācieši jau nu nepārtrauc par savas pilsētas simtgadīgo klubu fanot, ja tas nav pēc spēka pirmajā vai otrajā līgā.

  -2 [+] [-]

, 2016-07-10 16:57, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: Pafantāzēt protams nevienam nav liegts,bet lai uzbūvētu kārtīgu māju ir vajadzīgi kārtīgi pamati.Cik tur islandieši pēdējo gadu laikā ir uzcēluši slēgtās futbola halles?15?Mums šodien pat kārtīgs futbola stadions valstī nav.Arī par slēgtām hallēm tikai fantazē.Pa to laiku,kamēr mūsu slinkie runči fantazēs,Islandē jau būs izaugusi nākošā futbolistu paaudze,kura mūs raustīs gabalos.Diemžēl šis variants ir daudz ticamāks.Otrs jautājums ,protams ir skatītāju attieksme Latvijā pret futbolu.Un nevajag tikai šeit aizbildināties ar visādiem blakus iemesliem.(nacionāliem jautājumiem,netīriem krēsliem,sliktu infrastruktūru utt un tā joprojām bezgalīgi.)Tie ,kas tiešām futbolu mīl, ies uz stadiona vienalga kādos apstākļos,jo viņi iet uz FUTBOLU.Pat ja tas izpildījums ir zemākas raudzes,bet tas ir mūsu rūpju BĒRNS.Tiesa,tagad ir izaugusi paaudze,kura labāk skatās siltās čībiņās pie TV ekrāniem,kā spēlē futbolu bagātajās ,šīs spēles lielvalstīs,nekā aizies kilometru līdz savas pilsētas stadionam.
Ceturdien sēdēju pie datora un skatījos ,kā spēlē FK Ventspils Fāreru salās ,atbildes spēlē.Šaubos vai valstī daudz tādu bija,jo tajā laikā ritēja Eiropas čempionāta pusfināla spēles pirmais puslaiks.Manis pēc ,kaut vai ĒČ ;PČ finālspēle būtu ,priekšroku dotu savam futbolam.Tā kā domāju, Latvijas līdzjutēji nav nemaz pelnījuši augstas klases futbolu savās mājās,lai tik skatās TV ,kā skrien un spēlē želejgalvas.Apmirs mūsu paaudze un futbola tribīnēs Latvijā tikai vējš svilpos.
Gandrīz visam piekrītu un slavējami ka EČ pusfināla vietā skaties Ventspils spēli. Pilnībā piekrītu ka tie kas mīl futbolu iet uz FUTBOLU. Netīri krēsli ir mazs sīkums, tualešu pieejamība jau nav mazs sīkums, ēdināšana nav obligāti vajadzīga, laukuma kvalitāte ir vajadzīga vismaz tik daudz lai nav dubļi, lielas peļķe un bumba patiešām ripo pa laukumu. Tie ir it kā sīkumi ,bet tie diezgan daudz cilvēkus atbaida jo tomēr vairāk vai mazāk gribas vismaz kaut kādu ērtību.
Man vairs nav sīkums ja es skatos futbolu un kāds visu laiku netālu bļauj rupjus krievu lamu vārdus, labi pārsēžos, tur atkal nākošais skatītājs lamājās rupjiem vārdiem un bieži. Tādā gadījumā (ja apsargi tādiem pat neaizrāda, jo apsargi faktiski nav) tomēr es labāk skatos futbolu mājās. Es nevaru skatīties futbolu kad kāds visu laiku rupji blakus lamājās. Ne jau vienmēr tā ir bet ik pa brīdim gadās.
Un nekad neatbalstīšu vienkāršu apsaukāšanu tāpat vien (kā te izsakās - želejgalvas). Ir jāciena Latvijas futbols un sava futbola cienīšana izpaužās arī citu futbola valstu un futbolistu cienīšanā nevis apsaukāšanās.
Slēpts komentārs: obugis

  +3 [+] [-]

, 2016-07-10 17:07, pirms 8 gadiem
obugis rakstīja: Interesanti, vai fubola popuparitāte celtos, ja atjaunotu uz LV izlases bāzes veco labo Rīgas Daugavu, pēc hokeja Dinamo anologa un iefīrētu šos Krievijas premjerligā? Ar DR šāds triks nostrādāja, kāpēc to nevarētu izdarīt arī futbolā, ja reiz no pašmāju čempionāta jēga ir praktiski nekāda
Pirms atjaunotā RD Latvijā hokejs nebija populārs? Tas nu gan ir ļoti aplami Futbolam arī neko nelīdzētu. Iepriekš jau komentāros pareizi izskanēja, ka klubiem pašiem vairāk jādara. Tie, kas dara, arī saņem labākus rezultātus apmeklējumos.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-10 17:10, pirms 8 gadiem
Baraks Osama rakstīja: Sabiedrības labklājība ir noderīgs, bet ne absolūti nepieciešama elements. Ļoti daudz var panākt arī ar ierobežotiem līdzekļiem, bet patiesu aizraušanos un fanātismu. Proti - jāmeklē idejas un risinājumi, nevis attaisnojumi.
Jā, un tas jādara ir klubiem un LFF. Man vienkārši liekas dīvaini, ka līdzjutējus vaino tajā, ka neiet uz spēlēm. Kādu produktu piedāvā, tādu atdevi arī saņem. Turklāt tas automātiski nenozīmē, ka futbols ir baigi zema līmeņa (lai gan nav arī nekāds augstais, Eiropā tomēr lejasgals), vienkārši cilvēkiem dažādu iemeslu dēļ tur nav interesanti un ērti.

  +3 [+] [-]

, 2016-07-10 17:15, pirms 8 gadiem
obugis rakstīja: Interesanti, vai fubola popuparitāte celtos, ja atjaunotu uz LV izlases bāzes veco labo Rīgas Daugavu, pēc hokeja Dinamo anologa un iefīrētu šos Krievijas premjerligā? Ar DR šāds triks nostrādāja, kāpēc to nevarētu izdarīt arī futbolā, ja reiz no pašmāju čempionāta jēga ir praktiski nekāda
Krievi ar savu premjerlīgu ierakušies sešas pēdas zemē, labāk nevajag. Staigās visādi pārmaksāti, pašapmierināti ģīmji, kas neprot spēlēt.

     [+] [-]

, 2016-07-10 17:22, pirms 8 gadiem
obugis rakstīja: Interesanti, vai fubola popuparitāte celtos, ja atjaunotu uz LV izlases bāzes veco labo Rīgas Daugavu, pēc hokeja Dinamo anologa un iefīrētu šos Krievijas premjerligā? Ar DR šāds triks nostrādāja, kāpēc to nevarētu izdarīt arī futbolā, ja reiz no pašmāju čempionāta jēga ir praktiski nekāda
Jā, pēkšņi visi Virslīgas cienītāji sāks interesēties par rus čempionātu.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-10 17:29, pirms 8 gadiem
Un virslīga nav tik slikta, vismaz no turienes var tikt uz nopietniem ārzemju klubiem.

  -1 [+] [-]

, 2016-07-10 17:33, pirms 8 gadiem
apeirons rakstīja: Pirms atjaunotā RD Latvijā hokejs nebija populārs? Tas nu gan ir ļoti aplami Futbolam arī neko nelīdzētu. Iepriekš jau komentāros pareizi izskanēja, ka klubiem pašiem vairāk jādara. Tie, kas dara, arī saņem labākus rezultātus apmeklējumos.
Futbola popularitāti tas celtu. Kaut vai tāpēc ka būtu daudz spēles gadā un savāktu vairākus tūkstošus skatītājus. Tagad tikai ar līdzjušanu skatos pāris spēles gadā (izlase un eirokausi). Superklubu veidošana man patīk jebkurā sporta veidā un jācenšas spēlēt pēc iespējas stiprākā čempionātā.
Būtu Daugava kura spēlētu Krievijas premjerlīgā - man interese būtu ļoti liela, bet vēl lielāka būtu ja tāda Daugava spēlētu Vācijas Bundeslīgā (doma protams utopiska bet tas kā piemērs). Jo stiprāka līga jo labāk, jo interesantāk. Labāk pēdējie spēcīgā līgā nekā pirmie vājā līgā.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-10 17:41, pirms 8 gadiem
FUNS rakstīja: Futbola popularitāti tas celtu. Kaut vai tāpēc ka būtu daudz spēles gadā un savāktu vairākus tūkstošus skatītājus. Tagad tikai ar līdzjušanu skatos pāris spēles gadā (izlase un eirokausi). Superklubu veidošana man patīk jebkurā sporta veidā un jācenšas spēlēt pēc iespējas stiprākā čempionātā.
Būtu Daugava kura spēlētu Krievijas premjerlīgā - man interese būtu ļoti liela, bet vēl lielāka būtu ja tāda Daugava spēlētu Vācijas Bundeslīgā (doma protams utopiska bet tas kā piemērs). Jo stiprāka līga jo labāk, jo interesantāk. Labāk pēdējie spēcīgā līgā nekā pirmie vājā līgā.
Tas neveicinātu futbola lokālpatriotismu, par ko mēģina runāt, piemēram, cienījamais alguns. Tāda Daugava Krievijas Premjerlīgā lielā mērā būtu vienkārši klubs, kurā spēlē daudzi Latvijas futbolisti, bet tas nebūtu Latvijas klubs. Tāpat kā Rīgas Dinamo ir tikai komanda, kurā spēlē daudzi Latvijas puiši, bet tā nav Latvijas komanda. Tradīcijas, finansējuma avots, vietējo cilvēku (saprātīgo) attieksme - šīs lietas ir tās, par kurām satraucas futbola entuziasti Latvijā.

Bet, kas attiecas uz futbola popularitāti kā tādu, domāju, ka Latvijā ar to nav problēmu. Čempionu līgu, Pasaules kausu un Eiropas čempionātu skatās? Skatās, un kā vēl. Spēcīgākajām līgām Anglijā un Spānijā seko līdzi? Kaut cik seko. Tā kā viss kārtībā, futbola patrioti var necelt paniku.

  +2 [+] [-]

, 2016-07-10 17:43, pirms 8 gadiem
Nu ja visu futbola saimniecību sajāt viena superkluba dēļ. Gan jau Gunča savu stadionu ceļ jums vatiniekiem

     [+] [-]

, 2016-07-10 17:44, pirms 8 gadiem
apeirons rakstīja: Tas neveicinātu futbola lokālpatriotismu, par ko mēģina runāt, piemēram, cienījamais alguns. Tāda Daugava Krievijas Premjerlīgā lielā mērā būtu vienkārši klubs, kurā spēlē daudzi Latvijas futbolisti, bet tas nebūtu Latvijas klubs. Tāpat kā Rīgas Dinamo ir tikai komanda, kurā spēlē daudzi Latvijas puiši, bet tā nav Latvijas komanda. Tradīcijas, finansējuma avots, vietējo cilvēku (saprātīgo) attieksme - šīs lietas ir tās, par kurām satraucas futbola entuziasti Latvijā.

Bet, kas attiecas uz futbola popularitāti kā tādu, domāju, ka Latvijā ar to nav problēmu. Čempionu līgu, Pasaules kausu un Eiropas čempionātu skatās? Skatās, un kā vēl. Spēcīgākajām līgām Anglijā un Spānijā seko līdzi? Kaut cik seko. Tā kā viss kārtībā, futbola patrioti var necelt paniku.
Cik tad ir to skatītāju? Uz Eiropas fona- arī ČL, top līgu rādītāji ir zemi!

  -2 [+] [-]

, 2016-07-10 17:45, pirms 8 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Jā, pēkšņi visi Virslīgas cienītāji sāks interesēties par rus čempionātu.
Rīgā noteikti būtu pilnas tribīnes Un cik tad ir to virslīgas cienītāju? Tu, Saspertais Jods, vecais Algūns un vēl pāris desmiti jūsmotāji Vai tu arī domā, ja Rīgā vienlaicīi spēlētu Skonta ar Mettu virslīgā un Rīgas Daugava pret Maskavas Spartaku Krievu premjerlīgā, kāds normāls ietu skatīties Skontu?

  -4 [+] [-]

, 2016-07-10 17:49, pirms 8 gadiem
apeirons rakstīja: Tas neveicinātu futbola lokālpatriotismu, par ko mēģina runāt, piemēram, cienījamais alguns. Tāda Daugava Krievijas Premjerlīgā lielā mērā būtu vienkārši klubs, kurā spēlē daudzi Latvijas futbolisti, bet tas nebūtu Latvijas klubs. Tāpat kā Rīgas Dinamo ir tikai komanda, kurā spēlē daudzi Latvijas puiši, bet tā nav Latvijas komanda. Tradīcijas, finansējuma avots, vietējo cilvēku (saprātīgo) attieksme - šīs lietas ir tās, par kurām satraucas futbola entuziasti Latvijā.

Bet, kas attiecas uz futbola popularitāti kā tādu, domāju, ka Latvijā ar to nav problēmu. Čempionu līgu, Pasaules kausu un Eiropas čempionātu skatās? Skatās, un kā vēl. Spēcīgākajām līgām Anglijā un Spānijā seko līdzi? Kaut cik seko. Tā kā viss kārtībā, futbola patrioti var necelt paniku.
Priekš kam Latvijai vispār ir vajadzīgs lokālpatriotisms? Pietiek ar vienu uz izlases bāzētu superklubu ar spēcīgu piramīdu un startēšanu ārpus LV VISOS līmeņos un vecumu grupās Uz 2 miljoni iedzīvotāji tas būtu absolūti normāli un pietiekami

  +1 [+] [-]

, 2016-07-10 17:50, pirms 8 gadiem
flipsider rakstīja: Cik tad ir to skatītāju? Uz Eiropas fona- arī ČL, top līgu rādītāji ir zemi!
Nu, tie, kuri kaut maķenīt interesējas par sportu kā tādu, pārsvarā gadījumu arī saprot, 'who is who' Eiropas futbolā. Nevaru izslēgt, ka tiešām mazāk nekā Rietumeiropā, taču lielās līgas viņiem ir mājas čempionāts, kas ir cits svars uzreiz. Nedomāju, ka mums par lielo futbolu interesējas mazāk cilvēku nekā, piemēram, Lietuvā vai Baltkrievijā.

Vienkārši par futbolu Latvijā ir sacelta tāda panika, ir kaut kāda nepamatota apvainošanās, ka, redz, cilvēki neskatās, nesaprot, kas ir patiešām svarīgs. Tas man liekas smieklīgi un bērnišķīgi. Pat, ja futbols Latvijā nav sporta veids nr.1, tā nav nekāda traģēdija.
1 2 55 komentāri