Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

FIFA svarīgākie futbola momenti 2012. gadā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

FIFA svarīgākie futbola momenti 2012. gadā
Zambija triumfē Āfrikas kausā
Foto: AFP / Scanpix

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) apkopojusi nozīmīgākos momentus, kas bija lielākās uzmanības cienīgi aizvadītajā gadā -Mesi rekords, Spānijas un Zambijas triumfs, skotu superkluba bankrots, trilleru atrisinājumi, kā arī vēl citi…

12. februāris: Zambija triumfē Āfrikas kausā
Zambiju pirms turnīra netika uzskatīta pretendenti uz augstām vietām, tomēr turnīra gaitā šī izlase pārsteidzoši tika arvien tālāk un finālā sensacionāli pirmoreiz izcīnīja Āfrikas kausu, finālā pieveicot lielo favorīti Kotdivuāru.

17. marts: Muamba brīnumaini atveseļojas pēc sirds ilgstošas apstāšanās
Boltonas "Wanderers" futbolists Fabriss Muamba iepriekšējā sezonā piedzīvoja sirdslēkmi, un viņa sirds apstājās uz 78 minūtēm. Neticamā veidā viņam izdevās atveseļoties.

13. maijs: Aguero pēdējā brīža gols Mančesteras "City" atnes Anglijas čempionu titulu
Pirms Anglijas Premjerlīgas pēdējās kārtas divām lidervienībām Mančesteras kluboem "United" un "City" bija gandrīz vienādi rādītāji. Savas pēdējās spēles kompensācijas laika piektajā minūtē Serhio Aguero guva vārtus, nodrošinot "City" čempionu titulu.

19. maijs: Drogbā gūtie vārti dod Londonas "Chelsea" klubam Čempionu līgas titulu
UEFA Čempionu līgas finālā Didjē Drogbā pārstāvētais "Chelsea" klubs tikās ar Minhenes "Bayern". Uzvarētāja noskaidrošana tika atlikta uz pēcspēles 11 metru sitieniem, kur izšķirošo golu iesita 34 gadus vecais kotdivuārietis Drogbā.

10. jūnijs: Taiti triumfē Okeānijā
Okeānijas Nāciju kausā negaidīti uzvarēja Taiti, bet galvenā favorīte Jaunzēlande netika finālā.

14. jūnijs: Glāzgovas "Rangers" bankrots
Vēl nesen varenais un panākumiem bagātais klubs jūnijā tika atzīts par bankrotējušu. Klubam ar 140 gadu vēsturi pieder pasaules rekords - 54 čempionu tituli, bet tagad tas ir reorganizēts un spēlē Skotijas trešajā divīzijā.

24. jūnijs: Pirlo sitiens Paņenkas stilā
"Euro 2012" mačā pret Angliju pēcspēles 11 metru soda sitienos itāļi jau bija kļūdījušies un nonākuši iedzinējos ar 1:2. Šādā brīdī Itālijas izlases pussargs Andrea Pirlo uzdrīkstējās savu sitienu izpildīt Paņenkas stilā – pagaidīja, kamēr vārtsargs izlec uz vienu pusi, un tad viegli ieplanēja bumbu tieši vārtiem pa vidu. Šāda veida sitienu pirmais izpildīja čehoslovāks Paņenka 1976. gadā.

1. jūlijs: Spānijas triumfs "Euro 2012"
Neskatoties uz skeptiķiem, Spānijas izlase atkal spēlēja savā stilā un kārtējo reizi triumfēja nozīmīgā futbola turnīrā. Finālā spāņi uzvarēja ar rekordlielu četru vārtu pārsvaru, kļūstot par pirmo izlasi, kas uzvarējusi trīs lielos turnīros pēc kārtas.

6. augusts: Morgana gūst izšķirošos vārtus olimpiskā pusfināla pēdējā minūtē
Sieviešu olimpiskā trurnīra pusfinālā ASV aizraujošā trillerī pieveica Kanādu, un amerikāņu pievilcīgā futboliste Aleksa Morgana guva izšķirošos vārtus mača 123. minūtē (4:3).

14. novembris: Ibrahimovičs iest četrus golus pret Angliju
Tik daudz vārtu vienā mačā Anglijai neviens nebija iesitis 914 spēles.

9. decembris: Mesi pārspēj Millera rekordu
Vācijas uzbrucēja Gerda Millera rekords (85 vārti kalendārā gada laikā) turējās 40 gadus, bet tagad tas ir kritis. Millera rekordu pārspējis pēdējo gadu pasaules labākais futbolists - argentīnietis Lionels Mesi, kurš šogad nu jau guvis 91 vārtu.

16. decembris: "Corinthians" uzvar pasaules klubu čempionātā
Brazīlijas klubs "Corinthians" šogad izcīnīja "FIFA Club World Cup", pārtraucot Eiropas klubu dominanci.

Izmantotie resursi:
fifa.com

     [+] [-]

, 2012-12-29 17:12, pirms 11 gadiem
intresanti

  +1 [+] [-]

, 2012-12-29 19:17, pirms 11 gadiem
Dīvaini, ka FIFA neatzīst Messi rekordu, bet to iekļauj savā 2012. gada nozīmīgāko notikumu topā

     [+] [-]

, 2012-12-29 20:03, pirms 11 gadiem
Elvijs Ērglis rakstīja: Dīvaini, ka FIFA neatzīst Messi rekordu, bet to iekļauj savā 2012. gada nozīmīgāko notikumu topā
Lai jau neatziist, bet tik daudz golu šā vai tā neviens nav iesitis ilgu laiku!