Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Ančeloti spēkošanos ČL finālā pret ''Liverpool'' uztver kā derbiju

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Ančeloti spēkošanos ČL finālā pret ''Liverpool'' uztver kā derbiju
Karlo Ančeloti. Foto: AP/Scanpix

Pirms rītdien gaidāmā UEFA Čempionu līgas fināla, kurā par titulu cīnīsies Madrides ''Real'' un ''Liverpool'', spāņu kluba galvenais treneris Karlo Ančeloti norādīja uz viņam principiālo angļu pretinieku, kā arī skaidroja, ka uzvarēs tas, kurš demonstrēs lielāku gribasspēku uzvarēt.

Jau rīt tiks noteikta jaunā UEFA Čempionu līgas uzvarētāja. Šajā sezonā par čempiones godu savā starpā cīnīsies angļu ''Liverpool'' un spāņu Madrides ''Real'', kuras savstarpēji finālā spēlēja arī 2017./2018. gada sezonā, kad ar 3:1 uzvarēja ''Real''.

Principiāla pretiniece Liverpūle ir Madrides galvenajam trenerim Karlo Ančeloti, kurš uzsvēris, ka šī spēle viņam ir kā derbijs. ''Manā karjerā Čempionu līgā viens pret otru nespēlēsim pirmo reizi. 1984. gadā bija pirmā reize, kad vēl biju spēlētājs, taču laukumā nedevos traumas dēļ. Vēlāk 2005. un 2007. gadā un, protams, mūsu derbijs pēdējos gados, kad vadīju ''Everton''. Viņiem ir lielisks sastāvs un pret Liverpūli ir grūti spēlēt. Viņi spēlē ar augstu intensitāti,'' pretinieci vērtēja titulētais treneris, kuram šis kļūs par piekto UEFA Čempionu līgas finālu.

''Esmu par to domājis. Jā, daudz laika pagājis kopš pirmā fināla. Futbols ir mainījies un man izdevies mainīties tam līdz. Kopš pirmā fināla 2003. gadā izmaiņu bijis daudz, taču tās visas bijušas pozitīvas. Futbols ir ļoti interesants šovs un es pielāgojos izmaiņām, jo mīlu šo sporta veidu,'' par savu garo trenera karjeru teica treneris. ''Vai ir atšķirības, kad uzvari kā spēlētājs vai kā treneris? Jā, sajūtas, emocijas ir citādākas. Tās ir spēcīgākas, kad esi trenera amatā, jo tev ir lielāka atbildība,'' savu nozīmi titulu izcīnīšanā uzsvēra Ančeloti.

Komandas savstarpēji finālā spēkojās jau 2018. gadā, kad uzvarēja ''Real'', taču Ančeloti noliedza, ka pretinieks varētu vēlēties revanšēties par zaudējumu pirms četriem gadiem. ''Es tā nedomāju. Savā starpā spēkosies divas lieliskas komandas. Tā, kura demonstrēs lielāku gribasspēku, ari uzvarēs. Viņi ir viena no labākajām komandām pasaulē, kurai ir lielisks treneris.''

Pirms gada par UEFA Čempionu līgas čempioni kļuva Londonas ''Chelsea''. Šogad fināls notiks Francijas galvaspilsētā Francijā ''Stade fe France''.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/uefachampionsl...