Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Džeko vārti un piespēle ''Fenerbahce'' pārliecinošā uzvarā Konferences līgas kvalifikācijā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Džeko vārti un piespēle ''Fenerbahce'' pārliecinošā uzvarā Konferences līgas kvalifikācijā
Edins Džeko. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Šovakar Turcijas klubs Stambulas ''Fenerbahce'' ar pārliecinošu uzvaru (5:0) pār Moldovas klubu ''Zimbru'' sāka UEFA Eiropas Konferences līgas otrās kārtas kvalifikāciju. Panākumā ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli izcēlās Edins Džeko.

• UEFA Eiropas Konferences līgas kvalifikācijas otrās kārtas pirmajā spēlē pārliecinošu uzvaru svinēja Stambulas ‘’Fenerbahce’’, kas savā laukumā ar 5:0 sagrāva Moldovas komandu ‘’Zimbru’’.

• Ar vārtiem un rezultatīvu piespēli kluba labā izcēlās Edins Džeko – 14. minūtē viņš rezultatīvi asistēja otrajos vārtos, bet 61. minūtē iesita arī trešos.

• Spēlē ‘’Fenerbahce’’ dominēja. Tai bija pārsvars bumbas kontrolē (72% pret 28%), kā arī sitienos – uz vārtiem tika sists 13 reizes, kamēr pretinieki izdarīja piecus sitienus.

• ‘’Fenerbahce’’ 19 reizes kļuvusi par Turcijas čempioni, bet iepriekšējā sezonā finišēja otrajā vietā. Eirokausos tās labākais sasniegums ir spēlēšana Eiropas līgas pusfinālā 2012./2013. gada sezonā un Čempionu līgas ceturtdaļfinālā 2007./2008. gada sezonā.

• Ar uzvaru otro kārtu sāka arī Dānijas klubs ‘’Midtjylland’’, kas savā laukumā ar 2:0 pārspēja Luksemburgas ‘’Niedercorn’’.

• Vārti tika gūti katrā no puslaikiem. ‘’Midtjylland’’ spēlē vairāk kontrolēja bumbu (65% pret 35%), kā arī izdarīja vairāk sitienus uz vārtiem (13:5).

• Eiropas Konferences līga līdz šim notikusi divas sezonas un ir uzskatāms par kontinenta trešo spēcīgāko klubu turnīru. Pirmajā sezonā par uzvarētāju kļuva A sērijas komanda ‘’Roma’’, bet iepriekšējā Anglijas Premjerlīgas komanda ‘’West Ham’’. Titula īpašniece iegūst iespēju nākamajā sezonā piedalīties Eiropas līgā.

• Konferences līgas kvalifikācijā piedalās arī Latvijas komandas – otrajā kārtā spēles jau aizvadījušas ‘’Valmiera’’ un RFS. Virslīgas čempione izcīnīja uzvaru pār Sanmarīno klubu, bet RFS šodien piekāpās Azerbaidžānas ‘’Sabah’’. Rīt otro kārtu sāks divas Rīgas komandas ‘’Riga’’ un ‘’Auda’’.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/uefaeuropaconf...