Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Gibraltārā izšķirsies "Riga" liktenis - būt vai nebūt grupu turnīram?

Emils Ozerinskis

Gibraltārā izšķirsies "Riga" liktenis - būt vai nebūt grupu turnīram?
Junusa Muritala. Foto: Zigismunds Zālmanis

UEFA Konferences līgas kvalifikācijas izšķirošo spēli šovakar pulksten 19:00 Gibraltārā aizvadīs trīskārtējā Latvijas čempione "Riga". Lai iekļūtu Eirokausu grupu turnīrā, rīdziniekiem vajadzīga uzvara pār "Linkoln Red Imps".

Šogad Eiropas starptautiskie klubu turnīri ir atteikušies no iesakņojušā izbraukuma vārtu likuma, tādēļ matemātika pirms "Linkoln Red Imps" un "Riga" cīņas ir ļoti vienkārša - uzvarētājs dodas uz grupu turnīru. Ja spēles deviņdesmit minūtes aizritēs ar neizšķirtu rezultātu, tad uzvarētāja noskaidrošanai tiks dota vēl pusstunda papildlaika. Ja arī papildlaikā neviena no komandām izšķirošo pārsvaru negūs, tad tiks veikta pēcspēles sitienu sērija.

Pirmajā abu komandu cīņā "Skonto" stadionā tika fiksēts neizšķirts rezultāts. Vadību Virslīgas čempionvienībai pēc nospēlētas stundas panāca uz maiņu nākušais ukrainis Jurijs Vakulko, bet Gibraltāra čempionei desmit minūtes vēlāk līdzsvaru ļāva atgūt Fernando Karalelo izgājiens pret Ivanu Brkiču. "Linkoln Red Imps" nebūt nespēlēja pundurvalstu komandām raksturīgu antifutbolu. Gibraltāra vienība pierādīja, ka tai ir tehniski labi sagatavoti futbolisti un spēles stils ir gana simpātisks.

Lai gan Rīgā "Red Imps" sevi parādīja kā kvalitatīvu komandu, taču kopumā Latvijas čempione vēl aizvien ir pāra favorītes statusā. Zaudējums Gibraltāra komandai un neiekļūšana Konferences līgas grupu turnīrā Andra Riherta trenētajai komandai būtu liela izgāšanās. Viegla spēle 5000 skatītājus ietilpīgajā mākslīgā seguma stadionā rīdziniekus gan negaida. Mačam gaidāma izteikta raksturu cīņa.

Gibraltārā spēli nāksies aizvadīt bez Latvijas izlases kapteiņa Antonija Černomordija, kurš Rīgā nopelnīja savu trešo dzelteno kartīti, kas piespiedīs izlaist maču Gibraltārā. Tādu pašu dzeltenās krāsas plāksteri nācās ieraudzīt arī Ritvaram Ruginam, tādēļ Andrim Rihertam nāksies domāt par risinājumiem aizsardzības līnijā. Garāku diskvalifikāciju par sitienu pretiniekam Maltā saņēma Vladimirs Kamešs, kuram jāizcieš trīs spēļu noraudzīšanās no tribīnēm.

"Red Imps" pirmo spēli pret rīdziniekiem aizvadīja bez sava aizsardzības balsta un Gibraltāra izlases kapteiņa Roja Čipolinas. Izšaut neizdevās Spānijā dzimušajam filipīnietim Kikem Gomesam, kurš ir komandas galvenā opcija uzbrukuma smailē.

"Riga" futbolistiem Gibraltārā jāuzlabo sava momentu realizācija, jo "Skonto" stadionā netrūka izdevību nodrošināt pozitīvu iznākumu. Spēles ievadā lielisku izdevību neizdevās realizēt Junusam Muritalam, bet Žans Baptists Leo izšķērdēja virkni ar lieliskām iespējām pārspēt pretinieku vārtu vīru Lolo Soleru.

Spēle no Gibraltāra pulksten 19:00 tiešraide būs vērojama Sportacentrs.com TV kanālā un portālā.

Konferences līgas kvalifikācijas "play-off" kārta Latvijas futbolistiem

Pāris1. spēle2. spēleSumma
Riga – Red Imps1:1
Rakow – Gent1:0
KuPS – Union Berlin0:4

Svarīga spēle gaidāma Polijas kausa ieguvējai "Rakow" ar Vladislavu Gutkovski ierindā. Poļi pirmajā cīņā minimāli uzvarēja RFS Eirokausu kampaņu apturējušo beļģu "Gent". Savukārt Jānim Ikauniekam būs iespēja izbaudīt Bundeslīgas atmosfēru spēlē pret Berlīnes "Union". Sportiskā intriga šim mačam gan nav liela, jo Berlīnes komanda pirmajā spēlē Helsinkos lieliski realizēja savas izdevības, iekrājot četru vārtu pārsvaru.

     [+] [-]

, 2021-08-26 08:20, pirms 3 gadiem
Par lielu virslīgu

  +3 [+] [-]

, 2021-08-26 08:34, pirms 3 gadiem
Jābūt!
Tur nav divu domu!

     [+] [-]

, 2021-08-26 08:35, pirms 3 gadiem
Šovakar būs liela izgāšanās.

  +3 [+] [-]

, 2021-08-26 08:41, pirms 3 gadiem
30 min līdz hoķim varēs paskatīties.

  -2 [+] [-]

, 2021-08-26 08:59, pirms 3 gadiem
Šodien tiks pārtraukta kāda tradīcija. Vai nu Andra uzvaras divu spēļu summā (Malmi neskaitīsim, tomēr objektīvi spēcīgāks klubs), vai nu viena LV kluba izlidošana katrā kārtā. Ticu un ceru, ka pirmā sērija turpināsies. Par grupu turnīru!

     [+] [-]

, 2021-08-26 09:11, pirms 3 gadiem
Pa Britiem

     [+] [-]

, 2021-08-26 09:12, pirms 3 gadiem
badža rakstīja: 30 min līdz hoķim varēs paskatīties.
Pašam liekas dīvaini, bet futbolu pat vairāk gaidu. Tik ļoti gribas to grupu turnīru.

     [+] [-]

, 2021-08-26 09:21, pirms 3 gadiem
Šovakar jāuzvar! Lai veicas šajāa spēlee Gibraltārā! Grupu turnīrs visam Baltijas valstu komandām ir tik tuvu!!!

  -1 [+] [-]

, 2021-08-26 09:23, pirms 3 gadiem
Hoķis pa tv, futene datorā!!! Šodiena var būt skaista diena!

  +1 [+] [-]

, 2021-08-26 09:59, pirms 3 gadiem
Kur Banssa prognoze?

  +2 [+] [-]

, 2021-08-26 10:12, pirms 3 gadiem
Tagad vai Nekad Vol. 2021
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2021-08-26 10:34, pirms 3 gadiem
Baigo pārliecību nerada ne 1.spēle, ne 2 spēles ar Maltas komandu. Beigās izmocīja tos vārtus, paveicās arī ar to, ka noraidījums pretiniekiem + it kā neieskaitīts aizmugures gols.

  +1 [+] [-]

, 2021-08-26 11:07, pirms 3 gadiem
0:4

  +1 [+] [-]

, 2021-08-26 11:31, pirms 3 gadiem
Te ir tā - ja neizniekos labas iespējas kā tas tika darīts iepriekšējās spēlēs, tad uzvara būs...

Bet, ja turpinās spēlēt kā līdz šim, tad iespējas ir 50/50 - tādā gadījumā varbūt pat Red Imps ir nelieli favorīti, jo spēlēs mājās...

  +5 [+] [-]

, 2021-08-26 11:38, pirms 3 gadiem
Kaitina ka tās pus-profu komandas spēlē tāda paša līmeņa futbolu kā mūsu pārmaksātie Rīgas profi. Jēga kāda?

  -1 [+] [-]

, 2021-08-26 11:39, pirms 3 gadiem
Šovakar var būt vēsturiska diena gan Gibraltāram, gan Igaunijai, gan Lietuvai, ja kāds no šo valstu klubiem kvalificēsies KL grupu turnīram. jo neviens šo valstu klubs nav ticis līdz kāda no Eirokausu grupu turnīriem. Protams, vislabākas izredzes ir Igaunijas Florai, kura vinnēja pirmo spēli ar 4:2. Kopumā Eirokausu grupu turnīros spēlējušas 40 valstis. Jau zināms, ka Armēnija būs 41., jo Alashkert cīnās par iekļūšanu EL grupu turnīrā un ir garantējusi KL grupu turnīru.

  +2 [+] [-]

, 2021-08-26 11:40, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Kaitina ka tās pus-profu komandas spēlē tāda paša līmeņa futbolu kā mūsu pārmaksātie Rīgas profi. Jēga kāda?
nekāda

     [+] [-]

, 2021-08-26 11:40, pirms 3 gadiem
Ja godigi, tada milziga vienaldziba uzradas pec 1. abu komandu speles Riga. Skiet, ka saprotot, pat ja izdosies uzvaret summa, tad ar sadu speli Eirokausu grupu turnira nu nav ko darit. Vini pat Virsliga ir tikai 3. specigakais klubs, ko vini daris eirokausos? Ar kompliktaciju pilnigi nav trapits. ir panemti kautkadi otras skiras arzemnieki, kuri normali kopa neiet. Liepaja v2 variants. Nauda ir, bet smadzenes, kas var salasit labus speletajus par pieskirto naudu nav.

     [+] [-]

, 2021-08-26 11:41, pirms 3 gadiem
Vienīgais kas Rīgai par labu spēlē ir tas, ka jau daudz spēlēs šogad izslīsts spēlējot līdz pēdējam brīdim, tomēr k-kāds uzvarētāju DNS tajā komandā ir.

     [+] [-]

, 2021-08-26 11:42, pirms 3 gadiem
Pieļauju, ka daudz kas izšķīrās jau Rīgā. Cerība, ka iepuļīs kādu standartu, tālšvienu vai pretuzbrukumu, varbūt Brizola ar lēno lasāmo spēli un Muritala ar sodiem nebesīs- šamos drīzāk kautkā variēt...

     [+] [-]

, 2021-08-26 12:39, pirms 3 gadiem
Būs interesants mačs ,domāju ,ka Riga spēlēs no 2 numura ,kas var dot iespējas ātriem uzbrucējiem ...
Bet pats galvenais ir realizacija ,būtu Rīgā iesituši pusi no momentiem , šodien būtiu jānokārto formalitātes.
Veiksmi Rigai!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2021-08-26 12:55, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Kaitina ka tās pus-profu komandas spēlē tāda paša līmeņa futbolu kā mūsu pārmaksātie Rīgas profi. Jēga kāda?
Semi-Pro džekiem laikam lielāka vēlme un cīņasspars. Katrā ziņā Gibraltāra komandai tas būs lielāks sasniegums, ja tiks grupu turnīrā, nekā ja to izdarīs Riga, jo it kā uz papīra spēcīgāks klubs un jau pēdējos gados bez maz vai runā, ka tas grupu turnīrs ir stabilāk sasniedzams un nekur nepaliks.

Drusku dīvaini arī klausīties viedokļus, ka Gibraltārs ir kļuvis spēcīgāks, mājās spēlē labāk un futbolu spēlē visur, un tā tālāk. Futbolu spēlēja visur arī pirms 20 gadiem, tikai tad starpība spēku samēros bija daudz lielāka.

Nebūšu dusmīgs arī, ja Red Imps iekļūs grupu turnīrā. Pelnījuši to arī tikpat daudz cik Riga.

     [+] [-]

, 2021-08-26 13:02, pirms 3 gadiem
@beckham9
Kas tiesi liecina par to cik kuri "pelnijusi" ? Ja iepriekseja spele Riga uzbruka vislaik un izveidoja vismaz kadus 4-5 loti labus momentus vartu gusanai, kamer Gibralitaram sanaca tikai varbut kadi 2 momenti pa speli. .. Kada logika butu tavam teiktajam, ka Gibralitars butu vairak "pelnijis" lielu dalu spels aizsargajoties un izdarot tik 2 vai 3 sitienus uz vartiem pa visu speli? Kipa tas kurs neko neizveido, bet iesit savu vienigo momentu ir vairak pelnijis,neka tas, kas real censas uzvaret ar vairakiem iesistiem vartiem? Pilnigi nelogisks komentas. pelnijis ir tas, kurs uzvares, bet teoretiski, tas ir tas, kurs vairak iet uz uzvaru, pat ja nesank. Tas, ka Riga fc ar sadu speli nav ko meklet grupu turnira, tas jau ir pavisam cits stasts.

     [+] [-]

, 2021-08-26 13:05, pirms 3 gadiem
T.G.H. rakstīja: @beckham9
Kas tiesi liecina par to cik kuri "pelnijusi" ? Ja iepriekseja spele Riga uzbruka vislaik un izveidoja vismaz kadus 4-5 loti labus momentus vartu gusanai, kamer Gibralitaram sanaca tikai varbut kadi 2 momenti pa speli. .. Kada logika butu tavam teiktajam, ka Gibralitars butu vairak "pelnijis" lielu dalu spels aizsargajoties un izdarot tik 2 vai 3 sitienus uz vartiem pa visu speli? Kipa tas kurs neko neizveido, bet iesit savu vienigo momentu ir vairak pelnijis,neka tas, kas real censas uzvaret ar vairakiem iesistiem vartiem? Pilnigi nelogisks komentas. pelnijis ir tas, kurs uzvares, bet teoretiski, tas ir tas, kurs vairak iet uz uzvaru, pat ja nesank. Tas, ka Riga fc ar sadu speli nav ko meklet grupu turnira, tas jau ir pavisam cits stasts.
Ne vairāk, ne mazāk. Komandas ir vienlīdz pelnījušas tur spēlēt. Kura izmantos savus momentus, tā arī spēlēs grupu turnīrā.
Iepriekšējā spēlē Riga izmantoja 1/4-5, Gibraltārs 1/2. Rezultāts 1-1.

     [+] [-]

, 2021-08-26 13:17, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Kaitina ka tās pus-profu komandas spēlē tāda paša līmeņa futbolu kā mūsu pārmaksātie Rīgas profi. Jēga kāda?
Tāds ir futbols šajā līmenī. Var atsevišķas spēles patirst amatieriem un pusprofiem, taču var arī savās mājās ielikt tādai Kopenhāgenai.

     [+] [-]

, 2021-08-26 13:23, pirms 3 gadiem
Beckham
Tatad joprojam neesmu sapratis. Pec kadas logikas Gibralitars ir vairak pelnijis, neka Riga? izveidojot 2 momentus pa speli? :d
Un starp citu, Riga 1/5