Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

RFS ČL kvalifikācijas pirmajā kārtā var spēkoties pret Lietuvas čempioni ''Žalgiris''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

RFS ČL kvalifikācijas pirmajā kārtā var spēkoties pret Lietuvas čempioni ''Žalgiris''
Viktors Morozs. Foto: RFS

Latvijas Virslīgas čempione RFS rīt uzzinās pretinieci Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā. Noskaidrots, ka pretiniekos var tikt ielozēta Somijas, Velsas, Zviedrijas, Norvēģijas vai Lietuvas čempione.

Latvijas Virslīgas čempione RFS šodien uzzināja iespējamās pretinieces UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā. Kā neizsētā komanda RFS atrodas otrajā grupā, kur tai 14. jūnijā jeb rīt tiks ielozēta kāda no izsētajām vienībām: Zviedrijas ''Malmo'', Norvēģijas ''Bodo/Glimt'', Somijas HJK, Velsas ''The New Saints'' un Lietuvas Viļņas ''Žalgiris''.

Zviedrijas ''Malmo'' 22 reizes ir triumfējusi Zviedrijas čempionātā, tostarp pēdējās divās sezonās. 2022. gada čempionātā pēc aizvadītām 11 kārtām ''Malmo'' ar izcīnītiem 18 punktiem ieņem piekto vietu 16 komandu konkurencē. Norvēģijas ''Bodo/Glimt'' pēdējos divos gados kļuvusi par vietējā čempionāta zelta medaļnieci, taču tai nav padevies šīs sezonas sākums. Pēc deviņiem mačiem komanda ar 13 punktiem ieņem vien astoto pozīciju 16 komandu konkurencē.

HJK par Somijas čempioni kļuvusi 31 reizi, līdzīgi kā ''Malmo'' un ''Bodo/Glimt'' izdarot to pēdējās divās sezonās pēc kārtas. Somijas čempionātu klubs iesācis pārliecinoši, ar 26 punktiem esot viena no līderēm. Tikpat punkti ir Jāņa Ikaunieka pārstāvētajai ''KuPS''.

Velsas ''The New Saints'' par savas valsts čempioni kļuvusi 14 reizes. 2021./2022. gadā tā atguva čempiones godu pēc divu gadu pārtraukuma. Savukārt Viļņas ''Žalgiris'' par Lietuvas čempioni kļuvusi jau pēdējos divos gados pēc kārtas un deviņas kopumā. Pēc 14 spēļu kārtām šīs sezonas Lietuvas čempionātā klubs ar 29 punktiem ieņem otro vietu, par vienu atpaliekot no ''Panevežys''.

Pretinieci pirmajā kārtā RFS noskaidros rīt. Kvalifikācijas pirmās kārtas pirmā spēle paredzēta 5. vai 6. jūlijā, bet atbildes mačs nedēļu vēlāk - respektīvi, 12. vai 13. jūlijā. Uzvarētāja divu spēļu summā turpinās cīņu par UEFA Čempionu līgu otrajā kvalifikācijas kārtā, bet zaudētāja pārcelsies uz cīņu par iekļūšanu UEFA Konferences līgā.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/uefachampionsl...

     [+] [-]

, 2022-06-13 16:42, pirms 2 gadiem
Varu derēt, ka izvilks Malmi

     [+] [-]

, 2022-06-13 16:50, pirms 2 gadiem
Dod dies, lai Žalgiris, bet ja Malme, tad..

     [+] [-]

, 2022-06-13 16:51, pirms 2 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Varu derēt, ka izvilks Malmi
Tur vieglu pretinieku nav. Varbūt Velsas čempioni vēl tā.. bet kā pērn redzējām, tad Latvijas čempions var pagrūst par Gibraltāra klubam.