Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

H grupa: "AZ Alkmaar" pēdējā iespēja

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

H grupa: "AZ Alkmaar" pēdējā iespēja
Epizode no ''Olympiakos'' un ''AZ Alkmaar'' pirmās spēles
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas H grupā šovakar vietu nākamajā kārtā var nodrošināt Londonas ''Arsenal'', kam nepieciešams punkts pret Ljēžas ''Standard'', bet otrajā spēlē ''Olympiakos'' uzņems Alkmāras ''AZ''. Abu maču sākums plkst. 21:45.

''Arsenal'' – ''Standard''

Londonā šovakar ''Arsenal'' tiksies ar Ljēžas ''Standard''. Arsēna Vengera vadītajam ''Arsenal'' nepieciešams punkts, lai tiktu ārā no grupas. Neizšķirts nebūtu pasaules gals arī beļģiem, ja vien grupas otrajā spēlē grieķi nepārspētu holandiešus. Bet par visu pēc kārtas. Kā jau tas tika prognozēts, ''Arsenal'' spējis apliecināt šīs grupas favorīta statusu un ir pavisam tuvu tikšanai 1/8 finālā. Lai to iespētu, atlikušajās divās spēlēs vajadzīgs viens punkts. Londonieši to centīsies iegūt jau šovakar. Tas, ka beļģi ir uzvarami, ''Arsenal'' nav jāstāsta, jo Premjerlīgas Top 4 komanda viņus pieveica pirmās kārtas mačā. Jāteic gan, ka toreiz viss varēja būt pavisam savādāk. Jau mača pirmajās piecās minūtēs ''Standard'' bija vadībā ar 2:0, bet izlaida no rokām uzvaru pieredzes trūkuma un arī daļēji tiesnešu kļūdu dēļ (vienus no trim vārtiem angļi guva pēc aizmugures).

''Arsenal'' Premjerlīgā iet kā pa viļņiem, sestdien viesos ar 0:1 zaudēts ''Sunderland'', un Vengers uzsver to, ka šovakar uzvara dotu pozitīvu lādiņu. ''Noskaņojums komandā nav tas labākais, jo zaudējām, bet nedrīkst aizmirst, ka ''Sunderland'' uzvarēja, visa mača laikā izdarot vienu sitienu mūsu vārtu rāmī,'' pēc līgas spēles teica Vengers. Savukārt beļģi pagājušajā sezonā labi spēlēja ar Liverpūles komandām – ''Liverpool'' un ''Everton''. Otrie pieveikti, bet pirmajiem zaudēts tikai atbildes mača papildlaika izskaņā.

''Arsenal'' lielākais zaudējums ir traumētais uzbrucējs Robins van Persijs. Holandieša trūkums ļoti jūtams bija jau pieminētajā mačā pret ''Sunderland''. Nespēlēs arī Niklass Bendtners, Gaels Klišī un Abu Diabī. ''Standard'' nopietnākie zaudējumi ir Milans Jovanovičs, Stīvens Defūrs un Sedriks Kolē.

''AZ Alkmaar'' – ''Olympiakos''

Nīderlandes čempione ''AZ Alkmaar'' ar pašreizējo vietu grupā nevar būt apmierināta un šovakar būs pēdējā iespēja kaut ko mainīt lietas labā. Savā stadionā spēlē pret Pireju ''Olynpiakos''. Pirmā apļa mačā visu izšķīra vieni vārti, kurus grieķu kluba labā 11 minūtes pirms mača beigām guva Vasilis Torosidis. Tikai uzvara šovakar ļaus holandiešiem pagarināt cerības turpināt cīņu Eiropas prestižākajā klubu turnīrā.

''AZ Alkmaar'' galvenais treneris Ronalds Kūmans apzinās, ka, skrienot pēc uzvaras, aizsardzībā būs ''caurumi'', taču dzīve spiedīs spēlēt uzbrukuma futbolu, jo derēs tikai uzvara. ''Uzdevums mums ir vienkāršs – vajadzīga tikai uzvara! Taču to nebūs viegli izdarīt. Nedomāju, ka ''Olympiakos'' ieradīsies, lai spēlētu kā pirmais numurs. Viņi gaidīs savas iespējas pretuzbrukumos. Viņi noteikti spēlēs no aizsardzības. Pēdējā mačā pret ''Standard'' grieķi izmantoja piecus aizsargus, mums jābūt gataviem arī tādai shēmai,'' prāto Kūmans.

Sastāva ziņā lielākas problēmas ir ''Olympiakos'' – savainojumu dēļ jāiztiek bez Meta Derbišīra un pirmā mača varoņa Torosida, tāpat malā paliks arī Kristians Ledesma, bet ''AZ Alkmaar'' lielākais zaudējums ir traumētais Marokas uzbrucējs Munirs El Hamdui.

H grupa

VKomandaSUNZVP
1.Arsenal431010:410
2.Olympiakos42023:56
3.Standard41126:64
3.AZ40223:72

Izmantotie resursi:
uefa.com

  -2 [+] [-]

, 2009-11-24 14:35, pirms 15 gadiem
Bez Jovanoviča Standard būs grūti... Cerams Stīvens drīz būs atpakaļ. Bet Standard ir iespēja uzvarēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-11-24 15:19, pirms 15 gadiem
Intresantas spēles