Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"OIympiacos" faniem tiek piemērotas desmit apsūdzības

Agris Suveizda

"OIympiacos" faniem tiek piemērotas desmit apsūdzības
Foto: AFP/Scanpix

Tiks veikta sīkāka izmeklēšana par notikušajiem incidentiem Grieķijas futbola čermpionāta spēlē starp "Olympiacos" un "Panathinaikos komandām. "Olympiacos" faniem ir izvirzītas desmit (!) apsūdzības.

Jau ziņojām, ka derbijā starp Pirejas "Olympiacos" un Atēnu "Panathinaikos" (2:0) norisinājās vairāki incidenti. Vispirms mačs sākās ar stundas nokavēšanos, jo "Panathinaikos" autobuss drošības apsvērumu dēļ stadionā ieradās ar vairāk nekā sešdesmit minūšu kavēšanos. Pēc spēles "Panathinaikos" vārtsargs Aleksandross Tsorvass sacīja, ka viņam vairākkārt iešauts ar tā saukto gaisa šauteni. Tsorvass mača laikā par to paziņoja arī tiesnesim, taču dīvaini, ka arbitrs to neminēja protokolā. Tāpat Tsorvass savā soda laukumā atrada nazi, ko nekavējoties atdeva ceturtajam tiesnesim.

"Es saņēmu vairākus šāvienus mugurā un rokās. Parādīju tiesnesim zilumus," pēc spēles sacīja Tsorvass. "Tas ir apkaunojoši. Notikušais pārkāpa jebkādas robežas. Mēs vēlamies, lai Grieķijas futbols attīstītos, taču tas nevar notikt šādu atgadījumu dēļ (un vienmēr tās pašas komandas izraisītu)."

Lai arī "Olympiacos" draudēja bargs sods, klubs tika cauri sveikā tikai ar 53 tūkstošu eiro soda naudu par pirotehnikas izmantošanu un naža mešanu laukumā. Tomēr šis lēmums varētu tikt mainīts, jo incidenti "Karaiskakis" stadionā tiks sīkāk izmeklēti. Mājinieku fani tiek apsūdzēti pat desmit pārkāpumos - miesas bojājumu izdarīšana; neatļauta ieroču ienešana stadionā; neatļauta ieroču izmantošana; stadiona un laukuma bojāšana; neatļauta priekšmetu, kas var radīt ievainojumus, ienešana; priekšmetu, kas var radīt ievainojumus, izmantošana; priekšmetu, kas var radīt ievainojumus, mešana uz laukuma; pirotehnikas ienešana; pirotehnikas izmantošana.

"Olympiacos" nāksies šķirties vēl no 25 tūkstošiem eiro, jo UEFA sodīja titulētāko un populārāko grieķu futbola klubu par tā atbalstītāju uzvedību izbraukuma spēlē pret "AZ Alkmaar". Pirejas komanda varēja saņemt daudz nopietnāku sodu, jo šīs sezonas laikā tas tiek sodīts jau trešo reizi (vēl par nekārtībām pret Bratislavas "Slovan" un Lježas "Standard"). Grieķu mediji ziņo, ka sods ir salīdzinoši niecīgs, galvenokārt pateicoties iepriekšējam mačam pret Londonas "Arsenal", kurā spēles inspektors kārtību tribīnēs novērtēja kā teicamu - tā ir pirmā(!) reize pēdējo 12 gadu laikā, kad vietējā publika Čempionu līgas spēlēs iztikusi bez incidentiem.

"Olympiacos" fani pret "Pao"

Izmantotie resursi:
sport.gr
sport24.gr
goal.com

  +4 [+] [-]

, 2009-12-12 15:08, pirms 15 gadiem
tur gan negribeetu spelet

  +2 [+] [-]

, 2009-12-12 15:14, pirms 15 gadiem
Slimi cilvēki, kas tā dara. Sportam arī tomēr ir savas robežas. Skumji...

  +1 [+] [-]

, 2009-12-12 15:24, pirms 15 gadiem
vienreiz biju uz speli ar so fanu piedalisanos , atmosfera ir natkartojam bet jaatzist ka fani pamatigi aizraujas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja