Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

papildināts H grupa: "Barcelona" aizraujošā spēlē izcīna uzvaru Milānā

H grupa: "Barcelona" aizraujošā spēlē izcīna uzvaru Milānā
Lionels Mesi un Čavi Ernandess
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgas H grupā tika aizvadītas divas spēles. Vakara centrālajā mačā, kas tika aizvadīts Itālijā, "Barcelona" ar uzvaru (3:2) pār "Milan" priekšlaicīgi nodrošināja sev pirmo vietu grupā. Savukārt Otrā spēlē Baltkrievijā vietējā BATE ar 0:1 atzina Plzeņas "Viktoria" pārākumu, krietni sarežģījot sev situāciju cīņā par 3. vietu grupā.

"Barcelona" uzvar Milānā un nodrošina pirmo vietu grupā

Abas komandas jau pirms spēles bija nodrošinājušas sev vietu astotdaļfinālā, tomēr cīņa par pirmo vietu H grupā vēl nebūt nebija beigusies. Pirmajā abu komandu tikšanās reizē Barselonā spēle noslēdzās neizšķirti – 2:2. Tovakar "Milan" rezultātu atklāja jau 1. minūtē, bet kompensācijas laikā jau paglābās no zaudējuma pret pašreizējo titular īpašnieci.

Jau no spēles pirmās minūtes laukumā norisinājās aizraujošs mačs. Neviena no komandām nekautrējās uzbrukt, vēlāk gan “Barcelona”, kā ierasts, bumbu kontrolēja vairāk un bīstamus momentus izveidoja biežāk. Rezultāts tika atklāts 14. minūtē, kad vadībā izvirzījās viesi – Mesi piespēlēja Seidū Keitam uz kreiso flangu, kurš bumbu iespēlēja vārtu priekšā, kur jau dežūrēja Čavi Ernandess, taču piespēle līdz viņam nemaz nenonāca… Savos vārtos bumbu iesita van Bommels – 1:0. Nonākuši iedzinējos, laukuma saimnieki centās atspēlēties. Lielisku iespēju 19. Minūtē neizmantoja Robinju, kurš no dažu metru attāluma bumbu pārsita pāri vārtiem. Tiesa, par izniekoto iespēju līdzjutējiem ilgi bēdāties nevajadzēja, jo jau nākamajā uzbrukumā Klarenss Zēdorfs ar piespēli labā sitiena pozīcijā izvirzīja Zlatanu Ibrahimoviču, kurš ar sitienu vārtu apakšējā stūrī panāca neizšķirtu – 1:1.

Pēc tam iniciatīva atkal piederēja Barsai un ilgi nebija jāgaida, lai vadību atgūtu spāņi. 31. minūtē Akvilāni, censdamies apturēt Čavi, pārkāpa noteikumus pret katalāni, kā rezultātā uz “Milan” vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kas tika realizēts ar otro piegājienu. Pirmais mēģinājums noslēdzās ar dzelteno kartīti, kura tika piešķirta Mesi par nepareizu pendeles izpildi. Otrais – ar gūtiem vārtiem. Abiati gan virzienu uzminēja, taču spēcīgais sitiens ielidoja vārtu apakšējā stūrī. Puslaika atlikušais laiks gan aizritēja mājinieku zīmē. “Milan” vairākas reizes bija tuvu tam, lai rezultāts tiktu izlīdzināts, taču sīksto katalāņu aizsardzību un Viktora Valdesa sargātos vārtus ieņemt tomēr neizdevās.

Otrā puslaika sākumā ievērojams pozicionālais pārsvars piederēja viesiem. “Milan” kārtējo reizi glāba Abiati, kurš 51. minūtē atvairīja bīstamu Mesi sitienu. Lai arī čempioniem bija pārsvars, mājinieki tomēr prata atdzīvināt “San Siro” pieklusušās tribīnēs – Kevins Prinss Boatengs eleganti apspēlēja Abidālu un ieraidīja bumbu tuvajā vārtu stūrī (2:2). Turpinājumā “Barcelona” spilgti apliecināja, ka ir pašreizējā titula īpašniece. Mājinieki tika iespiesti aizsardzībā, un 63. minūtē vadību mačā atguva katalāņi. Kārtējo reizi savu meistarību apliecināja Lionels Mesi, sagriežot kājām gaisā “Milan” aizsardzību un lieliski asistējot Čavi Ernandesam, kurš bija nekļūdīgs – 3:2.

Barsa turpināja kontrolēt arī spēli pēc tam, tomēr ar uzbrukumiem vairs neaizrāvās, saspēlējoties pārsvarā savā laukuma pusē. Laikam ejot, “Milan”, cenšoties rezultātu izlīdzināt, sāka izdarīt spiedienu uz viesiem. Par spīti mājinieku ofensīvai, “Barcelona” lieliski nodemnostrēja, ka prot teicami spēlēt aizsardzībā, spēli novedot līdz beigām ar nemainīgu rezultātu – 3:2.

Plzeņas "Viktoria" uzvar un praktiski garantē sev vietu Eiropas līgā

BATE Minskā (tur komanda aizvada savas mājas spēles Čempionu līgā) uzņēma Plzeņas “Viktoria”, ar ko pirmajā spēļu kārtā spēlēja neizšķirti (1:1) Prāgā. Lai arī abām komandām jau pirms mača izredzes uz iekļūšanu nākamajā kārtā bija zudušas, tomēr spēlei bija diezgan liela likme – 3. vieta grupā, kas dod iespēju spēlēt UEFA Eiropas līgā.

Maču apņēmīgāk iesāka viesi, un jau spēles 3. minūtē pēc vairākām piespēlēm labā sitiena pozīcijā nonāca Vāclavs Pilārs, pēc kura sitiena baltkrievus no vārtu zaudējuma paglāba vārtsargs Aleksandrs Gutors. Pēcāk mazliet garām vārtiem sita Daniels Kolārs. Atguvušies no samgnējā sākuma, beidzot arī laukuma saimnieki sāka domāt par uzbrukšanu. Vairākas reizes uzbrukuma smailē nonāca Renans Bresans, tomēr visi viņa izdarītie sitieni lidoja vārtiem secen. Komandas vēl pāris reizes apmainījās bīstamiem momentiem. Tiesa, tuvāk vārtu guvumam bija Plzeņas futbolisti, taču atzinīgais Gutora sniegums viesiem izvirzīties vadībā neļāva. Puslaika beigās gan viesiem tomēr izdevās panākt savu – Milana Petraželas reids noslēdzās ar piespēli gar vārtiem, no kurienes Bakošs netraucēti vadībā izvirzīja “Viktoria”, ļaujot komandai doties pelnītā atpūtā – 1:0.

Orais puslaiks iesākās ar nelielu mājinieku ofensīvu, kas ilga teju piecas minūtē un noslēdzās bez bīstamiem momentiem. Plzeņas futbolisti uzbruka mazāk, bet bīstamāk – galvassāpes BATE aizsargiem vēl joprojām turpināja radīt labās malas pussargs Petražela, kurš ar savu aktivitāti uzbrukumā vairākas reizes pats apdraudēja Gutora sargātos vārtus, kā arī atdeva teicamas piespēles komandas biedriem. BATE centās saglābt vismaz punktu, laukumā tika sūtīts arī uz maiņu palikušais Mateja Kežmans, kurš uzreiz pēc uznākšanas laukumā izniekoja labu momentu, sitot virsū Marekam Čeham no soda laukuma līnijas. BATE pēdējās minūtēs vēl centos ko saglābt, taču “Viktoria” ļoti prasmīgi aizsargājās un tika pie pelnītiem trīs punktiem.

Pēdējā kārtā komandām būs grūti mainīt situāciju turnīra tabulā, jo BATE 6. decembrī viesosies Spānijā, kur tiksies ar čempioni "Barcelona", savukārt Plzeņas futbolisti mājās uzņems itāļu grandu "Milan".

UEFA Čempionu līgas grupu turnīrs, H grupa (5. kārta)

SpēleRezultātsVārtu guvēji
BATE - "Viktoria"0:1 (0:1)Bakošs 42'
"Milan" - "Barcelona"2:3 (1:2)Ibrahimovičs 20'; Boatengs 54' - Bommels 14' (s.v.); Mesi 31' (11m); Čavi 63'
VKomandaSUNZVAP
1.Barcelona541016:413
2.AC Milan52219:68
4.Plzen51132:94
3.BATE50232:102
Slēpts komentārs: Skuju-Janis

  +4 [+] [-]

, 2011-11-23 23:48, pirms 13 gadiem
Kārtējā lieliskā izrāde gan sportiskajā, gan teatrālajā ziņā.
Tiesnešiem, kuri šādas spēles prot aizvadīt līdz galam bez salauztām kājām un sasistām sejām ir grēks pārmest par dažām kļūdām. Priekš tādiem vajag uzcelt slavas zāli.

  -2 [+] [-]

, 2011-11-23 23:50, pirms 13 gadiem
Satriecoša spēle apmēram līdz tam laikam, kad Nestu nomainīja, pēc tam Milan daudz-maz padevās.

  -1 [+] [-]

, 2011-11-23 23:51, pirms 13 gadiem
Barselonai centra aizsargu vietā spēlēja 2 pussargi, līdz ar to bija nojausma par rezultatīvu futbolu. Nez vai tiesnesis pareizi piešķīra pendeli uz Milan vārtiem, bet nu spēle bija ļoti skatāma.

  +6 [+] [-]

, 2011-11-23 23:51, pirms 13 gadiem
Futbola deserts!
Bet pat man kā Barsas fanam ir smagi skatīties uz to vārtīšanos. Laikam, kamēr FIFA neiejauksies, nekas nemainīsies.

  -1 [+] [-]

, 2011-11-23 23:54, pirms 13 gadiem
Skuju-Janis rakstīja: AC Milan - Barca ka finals, divi superklubi,skatos un vienkarsi baudu speli, perfekti! Vienigais kas krit ara no visiem 22 futbolistiem ir Pujols, loti vargs izskatas!
Pujols bija lielisks,protams var jau likties ka viņš krīt ārā,kad vārtu guvumā nepaspēja nosegt Ibras piespēli,bet to ka Buskets no centra aizsargu zonas tajā brīdī bija aizskrējis uz priekšu,nevis atradās savā vietā un Thiago,kam bija šādā gadījumā jāpalīdz aizsargiem,nebija atpakaļ,to jau nepamanīji

     [+] [-]

, 2011-11-23 23:57, pirms 13 gadiem
Jaymen rakstīja: Barselonai centra aizsargu vietā spēlēja 2 pussargi, līdz ar to bija nojausma par rezultatīvu futbolu. Nez vai tiesnesis pareizi piešķīra pendeli uz Milan vārtiem, bet nu spēle bija ļoti skatāma.
nu man jau ar tā likās,bet nu vismaz Skysports komentētāji un pēc tam eksperti studijā teica,ka noteikti bija pendele,galvenais jau kāpēc Nestam iedeva plāksteri,ja jau noteikumus pārkāpa Aquilani,kam jau bija dzeltenā

 +12 [+] [-]

, 2011-11-24 00:00, pirms 13 gadiem
Ibra rakstīja: Futbola deserts!
Bet pat man kā Barsas fanam ir smagi skatīties uz to vārtīšanos. Laikam, kamēr FIFA neiejauksies, nekas nemainīsies.
Ir "Zelta bumba", ir "Zelta bucis"... Derētu ieviest "Zelta aptieciņa", kas būtu futbolistiem lielākais apkaunojums. Moš tad viena, otra vārtīšanās izpaliktu.

  -1 [+] [-]

, 2011-11-24 00:05, pirms 13 gadiem
ideala spele

     [+] [-]

, 2011-11-24 00:05, pirms 13 gadiem
izcila spēle,ļoti patika Keita,Masherano,Fabregasa un Xavi spēle,tāpat kā Sanches,kas tikko pēc traumas bija ļoti aktīvs,Millan var pateikties Abiati,ka nebīja vēl pārliecinošāka uzvara,bet nu nenoliegsim,ka Boatenga vārti vienkārši konfekte,it īpaši tas fints kā Abidalam tika garām,bet nu Valdes ar kļūdījās

  +1 [+] [-]

, 2011-11-24 00:07, pirms 13 gadiem
Nav video kā messi dabuj dzelteno kartiņu?

     [+] [-]

, 2011-11-24 00:08, pirms 13 gadiem
Xavi fints šovakar Milan soda laukumā bij vislabākais pat tiesnesi piekāsa

     [+] [-]

, 2011-11-24 00:09, pirms 13 gadiem
blacker rakstīja: Nav video kā messi dabuj dzelteno kartiņu?
nopauzēja sitot pendeli,nekā tur intresanta nebij

  +1 [+] [-]

, 2011-11-24 00:12, pirms 13 gadiem
Bronsons rakstīja: nopauzēja sitot pendeli,nekā tur intresanta nebij
par to tiešām ir jādod dzeltenā vai pietiek ar pārsišanu

  +1 [+] [-]

, 2011-11-24 00:12, pirms 13 gadiem
NilsK rakstīja: izcila spēle,ļoti patika Keita,Masherano,Fabregasa un Xavi spēle,tāpat kā Sanches,kas tikko pēc traumas bija ļoti aktīvs,Millan var pateikties Abiati,ka nebīja vēl pārliecinošāka uzvara,bet nu nenoliegsim,ka Boatenga vārti vienkārši konfekte,it īpaši tas fints kā Abidalam tika garām,bet nu Valdes ar kļūdījās
Tu puss komandas ierakstiji,vareji rakstit visus uzvardus un tad teikt,ka luk sho speletaju spele man loti patika!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-11-24 00:14, pirms 13 gadiem
NilsK rakstīja: par to tiešām ir jādod dzeltenā vai pietiek ar pārsišanu
ja ,jau iedeva tad jādod domāju ka jā ,nau ko beztolkā ģorgāt vārtsargu

  -1 [+] [-]

, 2011-11-24 00:22, pirms 13 gadiem
blacker rakstīja: Nav video kā messi dabuj dzelteno kartiņu?
AC Milan vs Barcelona 2-3 All Goals &...

     [+] [-]

, 2011-11-24 00:22, pirms 13 gadiem
Modritis rakstīja: Tu puss komandas ierakstiji,vareji rakstit visus uzvardus un tad teikt,ka luk sho speletaju spele man loti patika!
nu tikai četrus no sākumsastāva pieminēju un ja pamanīji,tad Messi nebija starp tiem

     [+] [-]

, 2011-11-24 00:36, pirms 13 gadiem
Skuju-Janis rakstīja: AC Milan - Barca ka finals, divi superklubi,skatos un vienkarsi baudu speli, perfekti! Vienigais kas krit ara no visiem 22 futbolistiem ir Pujols, loti vargs izskatas!
vecs ka ne ka

  +2 [+] [-]

, 2011-11-24 01:05, pirms 13 gadiem
Modritis rakstīja: Tu puss komandas ierakstiji,vareji rakstit visus uzvardus un tad teikt,ka luk sho speletaju spele man loti patika!
kas tās par "puss" komandām tādas? kur tādas ir?

  +2 [+] [-]

, 2011-11-24 01:06, pirms 13 gadiem
Nu ko BATE brauc uz NouCamp uzvarēt pēdējā kārtā?

  +4 [+] [-]

, 2011-11-24 01:23, pirms 13 gadiem
Kam gan novēlēt Barcu pretiniekos 1/8F? Droši vien MU.

     [+] [-]

, 2011-11-24 09:59, pirms 13 gadiem
NilsK rakstīja: Pujols bija lielisks,protams var jau likties ka viņš krīt ārā,kad vārtu guvumā nepaspēja nosegt Ibras piespēli,bet to ka Buskets no centra aizsargu zonas tajā brīdī bija aizskrējis uz priekšu,nevis atradās savā vietā un Thiago,kam bija šādā gadījumā jāpalīdz aizsargiem,nebija atpakaļ,to jau nepamanīji
vinji 3-4-3 speeleeja ar Pujolu-Maskerano-Abidaalu aizsardziibaa. Buskets bija balsta pussargs, bet Tiago vispaar tuvaak uzbrukumam speeleeja. tajaa epizodee Maskerano nokaveeja.
vispaar shitas 3-4-3, ko Peps pa visu varu censhas iespeeleet, ir padruuma sheema un RM pretuzbrukumi to vienkaarshi izniicinaas. cerams, Peps apdomaasies.

  +2 [+] [-]

, 2011-11-24 10:15, pirms 13 gadiem
MU vēl 1/8 ir jātiek
Andi rakstīja: Kam gan novēlēt Barcu pretiniekos 1/8F? Droši vien MU.

  +2 [+] [-]

, 2011-11-24 17:03, pirms 13 gadiem
Kevin Prince Boateng gols bija vnk taada pukje
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-11-25 00:16, pirms 13 gadiem
555 rakstīja: vinji 3-4-3 speeleeja ar Pujolu-Maskerano-Abidaalu aizsardziibaa. Buskets bija balsta pussargs, bet Tiago vispaar tuvaak uzbrukumam speeleeja. tajaa epizodee Maskerano nokaveeja.
vispaar shitas 3-4-3, ko Peps pa visu varu censhas iespeeleet, ir padruuma sheema un RM pretuzbrukumi to vienkaarshi izniicinaas. cerams, Peps apdomaasies.
tev taisnība,pārāk paļāvos uz to ko rādīja pirms spēles shēmā un manas spēles komentētāji no sky sports tāpat,šodien palasīju Barca.com un viss kļuva skaidrs,lai gan Pujols teica,ka sākumā taktika nestrādāja un Millan bija pārāk daudz brīvības malās,līdz Busketsu Gvardiola nolika zemāk,tieši zem aizsargiem

  -1 [+] [-]

, 2011-11-25 09:29, pirms 13 gadiem
masterboy rakstīja: tu laikam neredzeji Boatenga golu ,, barsas aizsardzibu panema visos caur*mos
"Bacai" nav aizsardzības...tas gan nevienu nerausta, jo vismaz rada kaut kādu intrigu.

  -1 [+] [-]

, 2011-11-25 22:29, pirms 13 gadiem
masterboy rakstīja: tu laikam neredzeji Boatenga golu ,, barsas aizsardzibu panema visos caur*mos
tu laikam neiebrauci Boatenga golu redzēju un tur nav ko piebilst,bij super,tik Xavi fints sodlaukumā tiesnesim likās skaistāks,par ko tika kompensēta Barsa