Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

H grupa: "Barcelona" iesit piecus vārtus pret BATE, uzvar arī "Milan"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

H grupa: "Barcelona" iesit piecus vārtus pret BATE, uzvar arī "Milan"
Ar Lionelu Mesi galā netika arī šovakar Minskā
Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas H apakšgrupā pirmās uzvaras trešdienas vakarā izcīnīja abas grupas favorītes – "Barcelona" un "Milan". Čempioni ar 5:0 viesos sagrāva baltkrievu BATE, bet "Milan" ar 2:0 savās mājās apspēlēja čehu "Viktoria".

"Barcelona" ļoti viegla uzvara Minskā

Spēles sākumā Minskā (tur BATE aizvada Eirokausu mačus) pāris uzbrukumus izveidoja mājinieki, taču tad viss nostājās savās vietās. "Barcelona" uzbruka ļoti daudz, sev ierasti pacietīgi saspēlējoties ar īsām piespēlēm. Līdz pirmajiem vārtiem gan bija kāds laiciņš jāpagaida. 19. minūtē no labās malas uz soda tālo stabu uzcentrēja Dani Alvess, no neliela attāluma sita Lionels Mesi, bet vārtu guvums tika ieskaitīts Aleksandram Volodko, kurš pēdējais skāris bumbu.

Pagāja nieka trīs minūtes, kad bumba otro reizi pabija mājinieku vārtos, un atkal viss notika ļoti vienkārši. Davida Viljas centrējums no kreisās malas un Pedro sitiens ar galvu – 2:0 čempionu labā. BATE bija pilnībā iespiesta savā laukuma pusē, pāri centram tiekot tikai epizodiski. Vienā no retiem pretuzbrukumiem 31. minūtē viesu soda laukumā ielauzās Volodko, nonākot labā sitiena pozīcijā, taču pēdējā brīdī viņam patraucēja Karless Pujols.

38. minūtē rupju kļūdu pieļāva BATE vārtsargs Aleksandrs Gutors, izlaižot no rokām bumbu pēc Čavi centrējuma no labās malas. Pirmais pie bumbas piesteidzās Mesi – 3:0! Pirmajā puslaikā vēl iesist varēja pats Mesi un arī Čavi, taču pievīla precizitāte. Minskā intriga bija zudusi jau pēc pirmajām 45 minūtēm.

Mesi otrā puslaika sākuma aizsita garām pēc lieliska solo gājiena, bet 55. minūtē iesita nedaudz sarežģītākā situācijā, bumbu raidot kreisajā augšējā stūrī – jau 4:0. "Barcelona" turpināja uzbrukt, taču spēlēja nedaudz paviršāk nekā līdz šim, kas BATE ļāva biežāk iziet no savas laukuma puses. Goda vārtus baltkrieviem nebija lemts gūt, bet piektos ielaist gan. Pēdējā minūtē pēc rupjas BATE aizsarga kļūdas viens pret vienu izgājiens Viljam – 5:0. Ar šādu rezultātu arī noslēdzās spēle Minskā.

"Barcelona" šodien guva vārtus savā 23. Čempionu līgas spēlē pēc kārtas, kas ir jauns turnīra rekords. Iepriekšējais piederēja Minhenes "Bayern". Mesi ar diviem vārtiem savu Eirokausu kontu papildināja līdz apaļiem 40 vārtiem, kļūstot par Argentīnas visu laiku labāko vārtu guvēju Eiropas klubu turnīros. Ernanam Krespo 39 vārti.

"Milan" dabū pasvīst pret "Viktoria"

Pa to laiku Milānā otrajai šīs grupas favorītei "Milan" gāja smagi pret čehu debitantiem no Plzeņas. "Viktoria" jau pašā sākumā pārbaudīja Kristiana Abiati modrību, kad ar galvu sita Mareks Bakošs. "Milan" atbildēja ar vēl labāku momentu Antonio Kasano izpildījumā. Lieliski nospēlēja viesu vārtsargs Mareks Čehs. Viņš teicami nospēlēja arī 32. minūtē, atvairot Zlatana Ibrahimoviča sitienu. Pirmajā puslaikā kopumā vairāk uzbrukuma mājinieki, taču viesiem 39. minūtē bija ļoti laba iespēja izvirzīties vadībā. Bakošs labā sitiena pozīcijā izvirzīja Pāvelu Horvātu, kurš neticamā veidā aizsita garām.

Otrais puslaiks Milānai sākas daudz patīkamāk. Savā soda laukumā ar roku nospēlēja Marians Čišovskis - pendele! Uz punktu devās Ibrahimovičs, Čehu aizsūtot uz vienu pusi, bet bumbu uz pretējo – 1:0. Izvirzījusies vadībā, "Milan" pilnībā pārņēma bumbas kontroli, gāžot uzbrukumu vaļņus pāri čehu aizsardzības bastioniem. 66. minūtē pēc elegantas Zlatana piespēles starp diviem aizsargiem 2:0 panāca Kasano, kurš pārmeta bumbu pāri no vārtiem izskrējušajam Čeham. Kasano pirmie vārti Čempionu līgā precīzi septiņu gadu laikā. Pēdējo reizi viņš izcēlās 2004. gada 28. septembrī "Roma" sastāvā pret "Real".

"Milan" pēdējās 10-15 minūtēs spēlēja izteikti ar pretuzbrukumu taktiku. "Viktoria" piecas minūtes pirms spēles beigām vienus vārtus varēja atgūt, taču Mihals Durišs nespēja gūt vārtus, no neliela attāluma sitot ar galvu. "Milan" savus vārtus nosargāja neskartus, tiekot pie pirmās uzvaras šīs sezonas grupu turnīrā.

3. kārtā 19. oktobrī "Milan" uzņems BATE, bet "Barcelona" savā laukumā eksaminēs "Viktoria".

UEFA Čempionu līga, H grupa

BATE – Barcelona 0:5 (0:3) (Volodko 19' (s.v.), Pedro 22', Mesi 38', 55', Vilja 90')
Milan – Viktoria 2:0 (0:0) (Ibrahimovičs 53' (11m), Kasano 66')

H grupas tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Barcelona21107:24
2.Milan21104:24
3.Viktoria20111:31
4.BATE20111:61

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

  +1 [+] [-]

, 2011-09-28 23:39, pirms 13 gadiem
VIVA LA BARCA!

     [+] [-]

, 2011-09-28 23:39, pirms 13 gadiem
Kāds pat Mascherano kreklu paņēma!
Slēpts komentārs: bush

  +8 [+] [-]

, 2011-09-29 00:02, pirms 13 gadiem
artinho rakstīja: VIVA LA BARCA!
VIVA LA BATE!

     [+] [-]

, 2011-09-29 00:08, pirms 13 gadiem
No Eurosport "Pep Guardiola’s side enjoyed 80 percent of possession in a game that was probably a bad advert for the group stages of Europe’s top competition such was the uneven nature of the contest.".

  +1 [+] [-]

, 2011-09-29 00:56, pirms 13 gadiem
Tiešām bez variantiem, turklāt izbraukumā. Jā, "Barca" sāk ieskrieties arī Čempionu līgā. Būs interesanti.

  +3 [+] [-]

, 2011-09-29 01:42, pirms 13 gadiem
Messi ar 194 vārtiem oficiālās spēles šodien ir panācis Ladislao Kubala, kas līdz šim bija otrais rezultatīvākais spēlētajs Barcelona kluba vēsturē. Nu vairs priekšā tikai Cesar Rodruguez kuram 235 vārti (1942-1955)

  +4 [+] [-]

, 2011-09-29 09:11, pirms 13 gadiem
begemocz rakstīja: Messi ar 194 vārtiem oficiālās spēles šodien ir panācis Ladislao Kubala, kas līdz šim bija otrais rezultatīvākais spēlētajs Barcelona kluba vēsturē. Nu vairs priekšā tikai Cesar Rodruguez kuram 235 vārti (1942-1955)
Ņemot vērā, ka Messi vēl gados jauns un viņam spēlēt un spēlēt, tad ir visas iespējas uzstādīt jaunu Barcelona rekordu, ko laikam būs grūti kādam pēc tam pārspēt

  +1 [+] [-]

, 2011-09-29 09:15, pirms 13 gadiem
par pirmo puslaiku BATE izpildiijumaa vinjus vajadzeeja aizsuutiit lasiit kartupeljus. kaa var taa apkakaaties pirms speeles es saprastu, Skonto vai Ventspils, bet ne jau pieklaajiiga komanda ar pieredzi UCL un pat dazhiem labiem speeleetaajiem. pat zheel vinjus palika. liidzjuteeji gan vareni, malachi.

  +1 [+] [-]

, 2011-09-29 10:37, pirms 13 gadiem
man jau liekas,ka daudzi jau ir aizmirsuši,ka Barcai savainoti vēl ir Iniesta un Sanchez,kad šie puiši būs atpakaļ un uzņēmuši formu būs vēl labāk un nu Messi otrais gols vienkārši super,apkārt seši aizsargi,bet augšējā stūrī,pirmie haļava,lai gan daudzi jau būtu pagriezušies un skrējuši prom,ja vēl Abidals būtu pēc Messi piespēles iesitis,būtu vēlviens šedevrs

  +3 [+] [-]

, 2011-09-29 11:00, pirms 13 gadiem
aNnounced rakstīja: Neinteresee tas messi tirlins kads vien ir ;D
Tak paskaties uz saviem Šrekiem un afrikāņiem! Mesi tādus sabāza un sabāzīs vienmēr un bez īpašas piepūles BTW Mesi un Fergusons savā ziņā ir tautieši
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-09-29 15:26, pirms 13 gadiem
Biju klātienē-vnk. neaprakstāmas sajūtas!!!!!!

     [+] [-]

, 2011-09-29 16:28, pirms 13 gadiem
bush rakstīja: Kāpēc iekš CL jālaiž tādas komandas kā BATE? Tādām, maksimums, vieta iekš Eiropas līgas.
Par to jau krievu komentētājs Utkins vakar teica NTV+ futbola kanālā pēcspēles komentāros. Viņš tieši arī minēja, ka labāk būtu atgriezt veco kvalifikācijas sisitēmu iekļūšanai ČL, taču šajā gadījumā mazām komandām atkal būs mazāk cerību iekļūt grupu turnīrā. Manuprāt, tomēr tām ir jādod iespējas iekļūt grupu turnīrā, tādā veidā arī popularizējot futbolu šajās valstīs. Barsa šobrīd ir vienkārši citā līmenī, arī attiecībā pat pret spēcīgām Eiropas komandām.

     [+] [-]

, 2011-09-29 16:38, pirms 13 gadiem
aNnounced rakstīja: Neinteresee tas messi tirlins kads vien ir ;D
Aizver knābi!!
Laikam neatceries kā Barsa piesmēja tos MU finālā!!
Tāda līmeņa spēlētājs kā Messi Mu nav, un ceru ka nebūs!!
Šogad es tev apsolu ka MU premjerlīgu nevinnēs!!
Es tev to apsolu!!

     [+] [-]

, 2011-09-30 00:11, pirms 13 gadiem
Altemix rakstīja: Par to jau krievu komentētājs Utkins vakar teica NTV+ futbola kanālā pēcspēles komentāros. Viņš tieši arī minēja, ka labāk būtu atgriezt veco kvalifikācijas sisitēmu iekļūšanai ČL, taču šajā gadījumā mazām komandām atkal būs mazāk cerību iekļūt grupu turnīrā. Manuprāt, tomēr tām ir jādod iespējas iekļūt grupu turnīrā, tādā veidā arī popularizējot futbolu šajās valstīs. Barsa šobrīd ir vienkārši citā līmenī, arī attiecībā pat pret spēcīgām Eiropas komandām.
es tik par to,lai arī mazie klubi iekļūst iekšā,varbūt rezul'tāti ir sūdīgi, bet nu vismaz klubs nopelna labu piķi,ko,labi ieguldot,var pacelt kluba līmeni