Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

F grupa: "Bayern" uzvar Lillē, BATE nolaižas uz zemes

Agris Suveizda

F grupa: "Bayern" uzvar Lillē, BATE nolaižas uz zemes
"Valencia" uzbrukuma līderis Roverto Soldado Baltkrievijā atzīmējās ar "hat-trick"
Foto: AP/Scanpix

Šovakar tika aizvadītas astoņas spēles UEFA Čempionu līgā. Pirmā apļa noslēdzošie mači norisinājās arī F grupā, un par jauno kvarteta līderi kļuva Spānijas "Valencia", kas izbraukumā ar 3:0 apturēja sensacionālo Borisovas BATE uzvaras gājienu. Otrā spēlē grupas galvenā favorīte Minhenes "Bayern" viesos ar 1:0 apspēlēja Francijas "Lille".

Francijas "Lille" vēl vairāk iedragāja savas izredzes uz izkļūšanu no grupas. Mājiniekiem dažādu iemeslu dēļ nevarēja spēlēt Rio Mavubā, Marko Baša, Matjē Debušī un Idrisa Gejs, no kā īpaši cieta aizsardzības līnija un spēle bez bumbas. Viesiem došanās uz Lilli īpaša bija Frankam Riberī, kuru "Lille" savulaik izbrāķēja jaunieša gados. Riberī gan atgriešanās Lillē neizdevās ļoti spoža, un viņu pēc pirmā puslaika nomainīja Džerdans Šačiri.

"Bayern" jau pirmajā minūtē varēja izvirzīties vadībā, un bavārieši ātri ieguva kontroli pār notikumiem laukumā. Lai gan "Bayern" abos flangos pret gados pavisam jaunajiem malējiem aizsargiem bija liela rīcības brīvība, perspektīvais Lukass Diņs demonstrēja arī savu potenciālu uzbrukumā - Tuliu de Melu gan sita neprecīzi ar galvu. 20.minūtē viesi atklāja rezultātu. Diņs soda laukumā nogāza Filipu Lāmu, un Tomass Millers pārliecinoši realizēja 11m soda sitienu (1:0).

Spēles gaita nemainījās. Pēc pārtraukuma mājinieki centās agresīvāk presingot minheniešus, taču francūžiem drīzāk paveicās, ka tiesnešu brigāde uz "Lille" vārtiem nenozīmēja vēl vienu pendeli - bumba trāpīja pa aizsarga roku. Spēles beigu daļā mājiniekiem laukumā devās Kaboverdes izlases uzbrucējs Raians Mendešs, kurš uzreiz komandas uzbrukumā ienesa agresivitāti un dzīvību, taču mājinieki nespēja izglābties un otro sezonu pēc kārtas Čempionu līgā tuvojas pamatīgam fiasko.

Baltkrievijas BATE grupu turnīru bija sākusi ar divām sensacionālām uzvarām, savukārt Valencia oficiālās spēlēs izbraukumā nebija uzvarējusi jau 12 mačos pēc kārtas (divi neizšķirti, desmit zaudējumi). Vēl pirmā puslaika izskaņā rezultāta tablo vēstīja bezvārtu neizšķirtu, tomēr šoreiz iztika bez pārsteigumiem. Marko Simičs soda laukumā nogāza Roverto Soldado, un Sikspārņu uzbrukuma līderis pārliecinoši atklāja rezultātu (1:0).

BATE radīja vairākus momentus, un pēc pārtraukuma mājiniekiem bija iespēja panākt izlīdzinājumu. Labi darbojās "Valencia" vārtsargs Djēgu Alvešs, un puslaika desmitajā minūtē "Valencia" pretuzbrukumā dubultoja pārsvaru - Soldado uzreiz no gaisa precīzi noslēdza Andresa Gvardado centrējumu (2:0). Soldado drīz pēc tam trešo reizi raidīja bumbu Andreja Gorbunova sargātajos vārtos, bet tika pacelts tiesneša karodziņš. Bez hat-trick Madrides "Real" audzēknis tomēr nepalika, mača 69.minūtē pēc Tino Kostas piespēles aukstasinīgi panākot 3:0. Pateicoties labākiem rādītājiem savstarpējās spēlēs, "Valencia" pirmo apli noslēdza kā grupas līdere.

UEFA Čempionu līga, F grupa

SpēleRezultātsVārtu guvēji
BATE - Valencia0:3 (0:1)Soldado 45'+1(11m) 55'69'
Lille - Bayern0:1 (0:1)Millers 20'(11m)
VKomandaSUNZVārtiP
1.Valencia32016:26
2.BATE32016:56
3.Bayern32014:46
4.Lille30031:60

  -1 [+] [-]

, 2012-10-23 23:43, pirms 12 gadiem
Labs ka neliku uz BATE! Soldado shodien monstrs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-10-24 00:32, pirms 12 gadiem
Sāk nepatikt šī grupa. "Bayern" tas traucēs koncentrēties galvenajam uzdevuma - Bundeslīgas titulam. Prieks par uzvaru, bet situācija tabulā nepriecē. Tas zāģis var atmaksāties.

  -3 [+] [-]

, 2012-10-24 01:26, pirms 12 gadiem
Bate pelnruškītes sapnis izsapņots, nosita plkst. 00.00 un kariete pārvērtās par ķirbi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-10-24 04:40, pirms 12 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Sāk nepatikt šī grupa. "Bayern" tas traucēs koncentrēties galvenajam uzdevuma - Bundeslīgas titulam. Prieks par uzvaru, bet situācija tabulā nepriecē. Tas zāģis var atmaksāties.
kur stress, valencia un bayern iet tālāk,tur viss skaidrs. lille un bate savās mājās,kādas problēmas.
patīkami,ka valencia ar abiem konkurentiem savās mājās spēlēs.

  +3 [+] [-]

, 2012-10-24 07:55, pirms 12 gadiem
Šoreiz veiksmes māte bija BATE pametusi.Līdz šim viņiem momentu realizācija bija augstā līmenī.Tomēr tādā kompānijā belari tabulā izskatās pat pārāk labi.Ja ne tālāk čempiona līga,tad eirolīga jau gandrīz nodrošināta.

     [+] [-]

, 2012-10-24 09:29, pirms 12 gadiem
Swordsman rakstīja: kur stress, valencia un bayern iet tālāk,tur viss skaidrs. lille un bate savās mājās,kādas problēmas.
patīkami,ka valencia ar abiem konkurentiem savās mājās spēlēs.
Es vairāk bija domājis faktu, ka "Bayern" nedrīkst atslābt, kas nenāk par labu cīņai divās frontēs. Bet laikam jau Tev taisnība, pārvērtēt BATEs iespējas laikam nevajadzētu.

     [+] [-]

, 2012-10-24 09:32, pirms 12 gadiem
Soldado teicami apčakarēja tiesnesi,noticēja ka šo tur bet atkārtojumā var labi redzēt ka notēloja perfekti un pats realizē pendeli