Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

F grupa: "Bayern" un "Valencia" iekļūst astotdaļfinālā

Agris Suveizda

F grupa: "Bayern" un "Valencia" iekļūst astotdaļfinālā
Alī Sisoko un Dante
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar tiek aizvadītas UEFA Čempionu līgas grupu turnīra piektās kārtas spēles. Pie pirmajiem punktiem F grupā tika Francijas "Lille", kas bez lielākās daļas pamatsastāva spēlētāju viesos prata ar 2:0 miglā uzvarēt Borisovas BATE un revanšēties par apkaunojošo 1:3 savā laukumā. Vakara noslēdzošajā mačā Minhenes "Bayern" vairākumā izmuka no zaudējuma Valensijā (1:1), un neizšķirts abām ļāva garantēt izkļūšanu no grupas.

"Bayern" nespēj uzvarēt vairākumā

Minhenes klubam uzvara Valensijā ļautu nodrošināt pirmo vietu grupā. Bavārieši patiesi vairāk kontrolēja bumbu, vairāk uzbruka, vairāk izpildīja stūra sitienus un vairāk apdraudēja vārtus. "Valencia" vārtsargs Visente Gvaita atvairīja Dantes sitienu ar galvu, taču "Bayern" uzbrukumiem trūka asuma un puslaika vidū vadībā varēja izvirzīties mājinieki - pēc Sofiāna Fegulī sitiena lieliski darbojās Manuels Noiers.33.minūtē Antonio Baragans par pārkāpumu pret Davidu Alabu saņēma otro brīdinājumu, taču mājinieki nesalūza. Tieši pretēji - "Valencia" pretinieku aizsardzībai lika kārtīgi pasvīst.

"Valencia" izveidoja vairākus bīstamus uzbrukumus, un vienreiz ļoti bīstami sita mājinieku kapteinis un galvenais uzbrukuma ierocis Roverto Soldado. Pavisam drīz pēc tam no ļoti labas pozīcijas sita Tomass Millers, tomēr vācietis raidīja bumbu virsū Gvaitam. "Bayern" turpināja vairāk kontrolēt bumbu, tomēr 77.minūtē gavilēja spāņi. Malējais pussargs Fegulī izkārtoja sev sitienu no soda laukuma līnijas pavisam pretī vārtiem, un bumba ar rikošeta palīdzību šķērsoja vārtu līniju. Tiesa, pat, ja bumba nenonāktu vārtos, būtu jāpiešķir 11m soda sitiens - apaļais priekšmets vārtos ielidoja no Dantes rokas. Pēc piecām minūtēm "Bayern" beidzot atslēdza Sikspārņu vārtus.

Filips Lāms izdarīja centrējumu no labās malas, uz maiņu iznākušais Mario Gomess (iespējams, nejauši) palaida bumbu garām, un Millers no soda laukuma iekšienes bija precīzs - 1:1! Vairāk vārtu netika gūti, un neizšķirts abām komandām ļāva nodrošināt vietu astotdaļfinālā. Cīņā par pirmo vietu labākās pozīciijās gan ir bavārieši, kam ir labāka savstarpējo spēļu bilance.

Lilles otrais sastāvs atriebjas baltkrieviem

"Lille" pirms pēdējām divām kārtām vairs nebija nekādu izredžu uz izkļūšanu no grupas, bet iespēja iekļūt Eiropas līgā bija pietiekami niecīga. Zinot situāciju tabulā un to, cik vāji tika aizvadītas iepriekšējās spēles, franču kluba galvenais treneris Rudi Garsija nolēma Minskā uzticēties jauniešiem. Savainojumu vai vienkārši atpūtas dēļ pat pieteikumā nebija Oreljēna Šedžū, Matjē Debušī, Florāna Balmona, Tuliu De Melu un Raiana Mendeša, bet tikai rezervē bija Mikaels Landro, Rio Mavubā, Dimitrī Pajē un Nolans Rū.

BATE līdz šim bijusi viens no patīkamākajiem grupu turnīra pārsteigumiem, taču šajā mačā viss ritēja pretēji baltkrievu scenārijam – turklāt rezultātu viesiem veidoja tieši jaunie futbolisti. "Lille" jau 14.minūtē izvirzījās vadībā. Bumba atleca pie 20 gadus vecā labās malas aizsarga Džibrila Sidibē, kurš ar satriecošu sitienu raidīja bumbu pašā tālajā augšējā vārtu stūrī (1:0). Nekavējoties sekoja BATE atbildes gājiens, un mājiniekiem bija pat trīs izdevības panākt izlīdzinājumu. Tās tika izšķērdētas, un 31.minūtē bumba vēlreiz nonāca mājinieku vārtos.

19 gadus vecais malējais aizsargs Luka Diņs tika garām pretspēlētājam un izdarīja teicamu piespēli gar vārtiem, kur izveicīgākais bija 21 gadu vecais Džanni Bruno (2:0). Puslaika izskaņā Bruno varēja gūt vēl vienus vārtus, bet sita neprecīzi pēc Salomona Kalū piespēles. Otrā puslaika sākumā komandas apmainījās neizmantotiem momentiem. Vispirms Stīvs Elanā laboja rupju Marko Bašas kļūdu, bet drīz pēc tam BATE aizsargs apturēja bumbu netālu no vārtu līnijas. Pirmais puslaiks atgrieza "Lille" izredzes uz trešo vietu, tomēr viesiem ne tikai neizdevās gūt trešos vārtus, bet 74.minūtē viņi arī palika mazākumā - apšaubāmu otro brīdinājumu nopelnīja Sidibē. Rezultāts nemainījās, kas nevarēja apmierināt nevienu no vienībām - "Lille" vairs nevar iegūt trešo vietu, savukārt BATE zaudēja izredzes uz izkļūšanu no grupas.

UEFA Čempionu līga, F grupa

SpēleRezultātsVārtu guvēji
BATE – Lille0:2 (0:2)Sidibē 14' Bruno 31'
Valencia – Bayern1:1 (0:0)Fegulī 77' - Millers 81'
VKomandaSUNZVAP
1.Bayern531111:610
2.Valencia531111:510
3.BATE52038:116
4.LOSC51044:123

  +5 [+] [-]

, 2012-11-20 21:01, pirms 12 gadiem
BATE laikam nolaidās uz zemes beidzot
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-11-20 21:37, pirms 12 gadiem
BATE šodien iesildījās, jo nākošaja spēlē Minheni sadragās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-11-21 08:55, pirms 12 gadiem
Sakon rakstīja: Lille olympique sporting club


doooh...
ko tu tur oooooooooooooh, pats tiko no wikipeedijas izkopeejis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-11-21 15:27, pirms 12 gadiem
klicko777 rakstīja: kaut kad varbut pec 30 gadiem,ne jau tagadminhene bez vartsarga vinus panemtuhe he
Švaki seko futbolam jau paņēma