Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

F grupa: ''Bayern” uzvar Minhenē un arī grupā

Rolands Eliņš

F grupa: ''Bayern” uzvar Minhenē un arī grupā
Džerdans Šačiri un Mario Gomess var apsveikt viens otru ar gūtiem vārtiem pret BATE
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas grupu turnīra noslēdzošajā kārtā F grupā uzvaras izcīnīja jau vietu astotdaļfinālā nodrošinājušās komandas „Valencia” un „Bayern”. „Valencia” viesos ar 1:0 pārspēja Francijas „Lille”, kamēr „Bayern” ar 4:1 atriebās baltkrievu BATE par savu neveiksmi klubu pirmajā tikšanās reizē. Šodienas uzvara nodrošināja vācu kluba pirmo vietu F grupā.

’’Bayern’’ pārliecinoša uzvara un pirmā vieta grupā

Komandu pirmajā mačā 23. novembrī diezgan pārsteidzoši ar rezultātu 3:1 pārāks izrādījās Baltkrievijas klubs BATE. Taču atbildes spēli Minhenē „Bayern” iesāka daudz apņēmīgāk, jau spēles sākumā radot pāris vārtu gūšanas izdevības. 22. minūtē „Bayern” uzbrukuma laikā Džerdans Šačiri veica izrāvienu kreisajā malā un izdarīja piespēli gar vārtiem, kura nonāca līdz Mario Gomesam, kurš to no pāris metru attāluma ievirzīja vārtos, panākot 1:0. 35. minūtē „Bayern” bija iespēja izpildīt bīstamu soda sitienu no apmēram 18 metru attāluma, taču Tonija Krosa sitiens atdūrās BATE spēlētāju mūrī. Turpmākajās minūtēs izdevības gūt vārtus bija arī Milleram un vēlreiz Gomesam, kamēr BATE centās piekopt to pašu pretuzbrukumu taktiku, kas nesa veiksmi pirmajā spēlē pret „Bayern”.

Otrā puslaika BATE futbolisti gan laukumā izgāja apņēmības pilni atspēlēties un jau pirmajās minūtēs radīja bīstamus momentus pie „Bayern” vārtiem, turklāt 51. minūtē sarkano kartīti saņēma „Bayern” aizsargs Džeroms Boatengs. Tiesa, uzreiz gan pēc tam Švainstaigera centrējumu neveiksmīgi no soda laukuma centās izvairīt BATE aizsargs Fiļipenko, un bumba nonāca pie Millera, kurš to nevilcinoties raidīja vārtos. „Bayern”, par spīti mazākumam, turpināja uzbrukt un 66. minūtē Mario Gomess saņēma bumbu izrāvienā soda laukuma kreisajā pusē, kuru pāradresēja Džerdanam Šačiri, kurš ar galvu to ievirzīja vārtos, panākot jau 3:0.

Pāris minūtes vēlāk par simulāciju savu otro dzelteno kartiņu saņēma Deniss Poļakovs, tādejādi atgriežot komandas skaitliski vienādos sastāvos. „Bayern” turpināja savu spiedienu, praktiski nedodot„BATE” nekādas iespējas veidot savus uzbrukumus. Turklāt laukumā devās arī Franks Riberī, pēc kura veiktā stūra sitiena ceturtos vārtus guva Deivids Alaba. Goda vārtus BATE rindās 89. minūtē guva Fiļipenko.

Ar šo uzvaru „Bayern” nodrošināja pirmo vietu F grupā.

’’Valencia’’ notur minimālu pārsvaru pret ''Lille”.

Pēc iepriekšējā mača pret BATE izlaišanas „Lille” sastāvā bija atgriezušies vairāki pamatsastāva spēlētāji, taču sastāvā joprojām bija 21 gadu vecais Džanni Bruno, kurš aizvadīja veiksmīgu maču un guva vārtus pret BATE.

Abas komandas spēli gan iesāka diezgan lēnā tempā, īpašus draudus pretinieku draudiem neradot un lielākoties veidojot spēli laukuma vidusdaļā. Mača 35. minūtē savā soda laukumā noteikumus pret brazīliešu uzbrucēju Džonasu gan pārkāpa Marko Baša. 11 metru soda sitienu devās izpildīt pats Džonass un, lai arī vārtsargs uzminēja sitiena virzienu, vārti tika gūti. Pirmajā puslaikā rezultāts nemainījās, un pati spēle diez ko aizraujoša nebija.

Otro puslaiku aktīvāk uzsāka „Lille” futbolisti, kuri spēja izveidot vairākus ilgstošus uzbrukumus, kamēr „Valencia” bija grūtības pat ar bumbas pieturēšanu. Savu spiedienu „Lille” spēja noturēt līdz pat , īpaši aktīvs bija Džanni Bruno, kurš vairākas reizes apdraudēja „Valencia” vārtus. Bruno 73. minūtē gan tika nomainīts, taču „Lille” turpināja cīnīties par rezultāta izlīdzināšanu līdz pat spēles pēdējām minūtēm, tiesa gan, šīs pūles nevainagojās ar vārtu guvumu, un „Valencia” guva uzvaru ar 1:0.

F grupa, 6. kārta

Komandasrezultātsvārtu guvēji
Bayern-BATE4:1 (1:0)Gomess 22` Millers 54` Šačiri 65` Alaba 83` - Fiļipenko 89`
Valencia-Lille1:0 (1:0)Džonass 36`
VKomandaSUNZVP
1.Bayern641115:713
2.Valencia641112:513
3.BATE62049:156
4.LOSC61054:133

  -2 [+] [-]

, 2012-12-05 23:51, pirms 12 gadiem
Bayern iet uz finālu, šobrīd izcili spēlē. Negribas teikt, bet bez Robena spēle izskatās labāka.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-12-05 23:58, pirms 12 gadiem
par Real-Bayern 1/8 finālu

     [+] [-]

, 2012-12-06 00:06, pirms 12 gadiem
Nu BATE izskatijās ļoti pieteicīgi, redzams ka futbolisti atdodas uz 100 procentiem

  -1 [+] [-]

, 2012-12-06 00:11, pirms 12 gadiem
"Bayern" tiešām spēcīgāki kā pērn. Reāla iespēja beidzot paņemt kausu.

  +2 [+] [-]

, 2012-12-06 10:19, pirms 12 gadiem
nez, pagaidiet, kad Bayern uzvarēs kaut ko nopietnāku par Valencia, Bate vai Lille!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-12-06 19:50, pirms 12 gadiem
puslaiks rakstīja: nez, pagaidiet, kad Bayern uzvarēs kaut ko nopietnāku par Valencia, Bate vai Lille!
Ne jau par uzvarām un pretiniekiem ir runa, bet gan par kopējo spēku un spēles kvalitāti. Nekas nav jāgaida; atliek paskatīties uz iepriekšējām sezonām, kurās "Bayern", iespējams, vēl nebija tāda spēka kā šosezon. Jāsaka gan, ka ČL ir tikai turnīrs, tāpēc izslēgšanas mačos visādi var gadīties, bet tas nemaina lietas būtību.