Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Riberī: "Lille gribēja mani atlaist, jo biju pārāk mazs"

Agris Suveizda

Riberī: "Lille gribēja  mani atlaist, jo biju pārāk mazs"
Franks Riberī
Foto: AFP/Scanpix

Vācijas futbola superklubs Minhenes "Bayern" šovakar UEFA Čempionu līgas spēlē viesosies pie Francijas "Lille". Šajā komandā jauniešu gados spēlēja viens no pašreizējiem "Bayern" līderiem Franks Riberī, kurš teica, ka no viņa gribēja atbrīvoties mazā auguma dēļ.

"Esmu ļoti priecīgs atgriezties Lillē un sajust ziemeļu smaržu," pirmsspēles preses konferencē teica Riberī. "Lilles jauniešu komandā bija tikai viena problēma. Salauzu elkoni un tāpēc tiku atbrīvots. Bet pirms tam Lille vēlējās mani atlaist, jo biju pārāk mazs. Biju labs spēlē ar bumbu, taču viņiem biju pārāk mazs. Esmu tāds, kas nekad nepadodas, un esmu priecīgs, ka man ir izdevies ko sasniegt pa citiem ceļiem. Nenožēloju, ka neizdevās iekļūt Lilles lielajā komandā. Esmu vienā no lielākajiem klubiem pasaulē. Esmu ļoti priecīgs redzēt, kā Lille ir izaugusi. Tai ir ļoti labi spēlētāji, lai gan daudzi tagad spēlē ārzemēs."

Buloņā dzimušais Riberī "Lille" jaunatnes akadēmijā nokļuva 16 gadu vecumā, tomēr pēc trim gadiem tika atlaists. Riberī vairākas sezonas pavadīja amatieru futbolā, bet 21 gada vecumā beidzot nokļuva Francijas augstākajā līgā. Mecā Franks spēlēja tikai pussezonu, tomēr karjera jaunajā mājvietā Stambulas "Galatasaray" viņam neizdevās, un Riberī starpsezonā visai skandalozā veidā pievienojās Marseļas "Olympique". 24 gadu vecumā Riberī par 25 miljoniem tika pārdots Minhenes "Bayern", kur kļuvis par vienu no komandas līderiem.

Minhenes "Bayern" UEFA Čempionu līgas grupu turnīra pirmajā kārtā savā laukumā ar 2:1 pieveica Spānijas trešo spēcīgāko klubu "Valencia", bet nākamajā spēlē sensacionāli viesos ar 1:3 piekāpās Baltkrievijas čempionei BATE. Arī Francijas "Lille" ar identisku rezultātu, turklāt mājās, zaudēja baltkrieviem, bet otrajā spēlē ar 0:2 zaudēja arī Valensijā.

Izmantotie resursi:
Goal.com

  -1 [+] [-]

, 2012-10-23 21:26, pirms 12 gadiem
DavidsDarzins rakstīja: Kas tagad ir Lille un ko ir sasniedzis Riberī....
Lille ir tā kas bija, tikai Riberī "izaudzis"

  -1 [+] [-]

, 2012-10-24 09:29, pirms 12 gadiem
Žēl, ka nepievērsās hokejam. Tagad varbūt būtu uzbrūkošais aizsargs Rīgas "Dinamo".