Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Allērs iesit savos un pretinieku vārtos, "Ajax" neizšķirts pret "Benfica"

Rolands Eliņš

Allērs iesit savos un pretinieku vārtos, "Ajax" neizšķirts pret "Benfica"
Sebastjēns Allērs. Foto: Zed Jameson/SIPA/Scanpix

UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmajā mačā Amsterdamas "Ajax" cīnījās 2:2 izbraukumā pret Portugāles "Benfica". Ar 11. vārtu guvumu šosezon Čempionu līgā izcēlās "Ajax" uzbrucējs Sebastjēns Allērs, tiesa, viņam arī netīšām savos vārtos raidīta bumba.

• Čempionu līgas šīs sezonas rezultatīvākais spēlētājs Sebastjēns Allērs šodien vārtu guvēju sarakstā atzīmējās divreiz, taču vienreiz ne tā veidā, kādā būtu vēlējies. 25. minūtē viņš aizskāra bumbu pēc pretinieku piespēles gar vārtiem, un bumba nonāca savos vārtos.

• Tobrīd rezultāts kļuva 1:1, jo "Ajax" spēles sākumā bija izvirzījusies vadībā pēc Dušana Tadiča vārtu guvuma. Tadičam tie bija pirmie vārti Čempionu līgā šosezon.

• Taču jau pēc dažām minūtēm Allērs reabilitējās un šoreiz nogādāja bumbu pareizajos vārtos, 29. minūtē atkal izvirzot "Ajax" vadībā. Viņš bija pirmais pie vārtsarga atsistās bumbas un panāca 2:1.

• Aizraujošā futbolā aizvadītajā spēlē, kurā abām komandām netrūka iespēju uzbrukumos un pretuzbrukumos, "Ajax" vadību saglabāja līdz 72. minūtei.

• "Benfica" rindās izlīdzinājumu panāca ukraiņu uzbrucējs Romāns Jaremčuks, kurš bija nācis uz maiņu tikai pirms dažām minūtēm. Viņam šie bija pirmie vārti "Benfica" sastāvā kopš decembra, kad viņš izcēlās citā svarīgā mačā, vietējā čempionātā pret "Porto". Pēc gūtajiem vārtiem Jaremčuks novilka formas kreklu, zem kura bija redzams trejžuburis, viens no Ukrainas simboliem.

• Spēles izskaņā rezultāts vairs nemainījās, atliekot visu intrigu uz atbildes maču, kas paredzēts 15. martā Nīderlandē.

UEFA Čempionu līga, 1/8 fināls, pirmās spēles

SpēleRezultātsVārtu guvēji
PSG – Real Madrid1:0 (0:0)Mbapē 90'+4
Sporting – Man. City0:5 (0:4)Mahrezs 7' Bernardu 17'44' Foudens 32' Stērlings 58'
Inter – Liverpool0:2 (0:0)Firmīnu 75' Salāhs 83'
Salzburg – Bayern1:1 (1:0)Adamu 21' – Komans 90'
Chelsea – Lille2:0(1:0)Hāvercs 8' Pulisiks 63'
Villarreal – Juventus1:1(0:1)Pareho 66' – Vlahovičs 1'
Atletico – Man. United1:1 (1:0)Fēlikss 7` - Elanga 80`
Benfica - Ajax2:2 (1:2)Allērs 26` (s.v.) Jaremčuks 72` - Tadičs 18` Allērs 29`

Izmantotie resursi:
The official website for European football |...

     [+] [-]

, 2022-02-24 09:26, pirms 3 gadiem
Par trejžuburi kartiņu nopelnīja. Interesanta un skatāma spēle. Allērs šoreiz bija neveiksmīgs, tikai vieni gūti vārti (bija vēl ļoti labas iespējas) un gols savos vārtos.