Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

A un D grupas: "Būt vai nebūt" spēles Neapolē un Lionā

Agris Suveizda

A un D grupas: "Būt vai nebūt" spēles Neapolē un Lionā
"Napoli" uzbrucējs Edinsovs Kavani
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar ar astoņām spēlēm atsāksies UEFA Čempionu līgas grupu turnīrs. Ļoti svarīgi mači tiks aizvadīti Neapolē (šo maču varēsiet vērot kanālā TV6) un Lionā, kur savā starpā tiksies tiešās konkurentes cīņā par otro vietu savās grupās – attiecīgi "Napoli" un Mančestras "City" A grupā un Lionas "Olympique" un Amsterdamas "Ajax" D grupā. Pārējās spēlēs Minhenes "Bayern" uzņems "Villarreal", bet Zagrebas "Dinamo" viesosies Madridē pie vietējā "Real". Visu šo maču sākums plkst. 21:45 pēc Latvijas laika.

Vai "City" Premjerlīgas formu beidzot pārnesīs arī uz Čempionu līgu?

Kamēr Anglijā Mančestras "City" ir lieliskā formā, Čempionu līgā komandai pagaidām nesokas tik labi. Zaudējums Minhenē (0:2), neizšķirts mājās pret "Napoli (1:1, Edinsons Kavani 69.minūtē izvirzīja vadībā itāliešus, taču Alaksandars Kolarovs pēc piecām minūtēm panāca izlīdzinājumu) un knapa uzvara pret "Villarreal" (2:1, "Villarreal" jau pašā sākumā atklāja rezultātu, bet "City" uzvaras vārtus guva vien 90.minūtē). Līdz ar to "City" joprojām ne tuvu nav nodrošinājis iekļūšanu astotdaļfinālā – "Napoli" uzvaras gadījumā spers ļoti platu soli pretī otrajai vietai, taču itāļu klubam var derēt arī neizšķirts (ja "City" vēlreiz zaudēs "Bayern", bet paši viesos uzvarēs "Villarreal").

Vietējos čempionātos komandas demonstrē ļoti atšķirīgas kvalitātes sniegumu. "Napoli" ar 10 spēlēs iegūtiem 15 punktiem "A Sērijā" pagaidām ir tikai septītajā pozīcijā (viens mačs gan rezervē). Ieskaitot arī Eirokausus, Valtera Macari vadītā komanda nav uzvarējusi trīs spēlēs pēc kārtas, bet pēdējo septiņu maču laikā ir gūts tikai viens panākums (2:0 pret "Udinese"). Tikmēr Mančestras "City" pirms dažām dienām paziņoja par gandrīz 200 miljonu sterliņu mārciņu lieliem zaudējumiem iepriekšējā sezonā (tika labots Romāna Abramoviča Anglijas rekords ar Londonas "Chelsea"), tomēr komandas attīstībā un sastāva pastiprināšanā ieguldītie milzu līdzekļi šosezon beidzot sākuši nest augļus.

"City" Neapolē ieradusies kā Anglijas čempionāta līdere, un kopumā Mančestras vienība 12 spēlēs Premjerlīgā zaudējusi tikai divus punktus – viesos pret "Fulham" (2:2). "City" šosezon 19 mačos izcīnījusi 15 uzvaras un piedzīvojusi tikai divus zaudējumus (FA "Community Shield" pret Mančestras "United" (2:3) un Minhenē pret "Bayern" (0:2)). Īpaši iespaidīga ir bilance izbraukumā – deviņās spēlēs septiņas uzvaras, tikai viens zaudējums un ārkārtīgi daudz gūtu vārtu (31). Turklāt "City" nav uguņojis tikai pret pastarītēm – Roberto Mančīni kontā ir arī tādas graujošas uzvaras kā pret Mančestras "United" (6:1) un "Tottenham Hotspurs" (5:1). Tāpat jāatzīmē, ka "City" iepriekšējās deviņās spēlēs izcīnījis tikai uzvaras. Ne vienā, ne otrā vienībā nav būtisku sastāva zaudējumu.

Tikmēr Minhenē vietējais "Bayern" uzņems Spānijas "Villarreal". Komandu savstarpējā spēlē pirmajā aplī ar 2:0 uzvarēja bavārieši, un šovakar no viņiem tiek gaidīta tikai un vienīgi uzvara, kas, iespējams, ļaus nodrošināt pirmo vietu grupā. "Bayern" ir pašreizējā Vācijas Bundeslīgas līdere (28 punkti 13 spēlēs), taču tuvākās sekotājas neatlaidīgi min uz papēžiem – ceturtā vietā esošā "Schalke" atpaliek tikai par uzvaras tiesu. Aizvadītajā nedēļas nogalē titula kandidātu duelī "Bayern" mājās ar 0:1 piedzīvoja zaudējumu pret Dortmundes "Borussia" (zīmīgi, ka arī otrs zaudējums savā laukumā piedzīvots pret "Borussia" – Menhengladbahas "Borussia", kas Bundeslīgā pagaidām ir trešā).

Tikmēr "Villarreal", kas iepriekšējā spēlē mājās ar 1:0 pieveica "Real Betis", Spānijā atrodas vien 12.pozīcijā, no Čempionu līgas zonas atpaliekot par deviņiem punktiem. Šosezon "Villarreal" spēlē krietni vājāk nekā pagājušajā sezonā, un īpaši izceļas izbraukuma mači – ieskaitot Eirokausus, viesos "Villarreal" aizvadījis deviņas cīņas, nav uzvarējis nevienā, piedzīvojis sešus zaudējumus un guvis tikai divus vārtus. Toties "Bayern" savā laukumā 11 spēlēs ir deviņas uzvaras, 36 gūti un tikai četri ielaisti vārti. Kamēr "Bayern" savainojuma dēļ spēlēt nevarēs Bastians Švainštaigers, Dzelteno zemūdeņu rindās iztrūkumi ir krietni nopietnāki - Džuzepe Rosi, Nilmars, Gonsalo Rodrigess, Kani, Kristjans Sapata un Havjers Kamunjass.

V.KomandaSUNZVārtiP
1.Bayern43108:310
2.Manchester City42116:47
3.Napoli41216:55
4.Villarreal40041:90

Vai Lionas "Olympique" pirmo reizi deviņu gadu laikā paliks aiz borta?

Ļoti izšķirošs mačs tiks aizvadīta arī Lionā, kur vietējais "Olympique" cīņā par otro vietu grupā uzņems Amsterdamas "Ajax". Šobrīd krietni pateicīgākā situācijā ir holandieši – "Ajax" ir par trim punktiem vairāk, pirmā cīņa Amsterdamā noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, līdz ar to rezultatīva neizšķirta (vismaz 1:1) gadījumā "Ajax" nodrošinās ceļazīmi uz izslēgšanas spēlēm. Lionai, visticamāk, nederēs arī 0:0 – iegūt labāku vārtu starpību būs diezgan sarežģīti.

Lionas kluba faniem gan ir pamats optimismam. No savainojuma beidzot atgriezies uzbrukuma līderis Lisandro Lopess, kurš potītes traumas dēļ izlaida vairākus mēnešus, kā arī brazīliešu malējais pussargs Mišels Bastušs, kurš Lisandro prombūtnes laikā kļuva par neaizstājamu figūru. Tāpat Lionas "Olympique" tradicionāli labi spēlē savā laukumā. Lai arī mājās zaudēti pēdējie divi mači (pret Madrides "Real" un "Rennes"), pirms tam lionieši "Stade Gerland" nebija cietuši neveiksmi vairāk nekā gadu (27 spēles, ja rēķina tikai pamatlaiku).

Abām komandām pēdējā laikā nav klājies pārāk spoži. Lionieši zaudējuši pēdējās trīs spēles, bet pēdējo septiņu maču laikā ciesti pieci zaudējumi. Francijas čempionātā Remī Garda trenētie vīri ar 14 spēlēs iegūtiem 23 punktiem ir piektie, no līderēm PSG un "Montpellier" atpaliekot par septiņām acēm (līdz "Lille" un "Rennes" gan ir tikai divi punkti). Vēl sliktākā situācijā ir "Ajax", kas par sniegumu vietējā čempionātā regulāri saņem bargu kritiku. "Ajax" nav spējis uzvarēt pēdējās divās spēlēs - 4:6 Utrehtā un2:2 mājās pret "Breda" (84.minūtē "Ajax" izvirzījās vadībā ar 2:0…). Amsterdamas klubam 13 mačos ir 21 punkts, un no līderes AZ "Alkmaar" to šķir jau desmit punkti.

Ja "Olympique" nespēs iekļūt "Top 16", tā būs pirmā reize kopš 2002./03.g. sezonas, kad francūžiem priekšā kāju aizlika…tieši "Ajax". Toreiz grupā ar 11 punktiem uzvarēja Milānas "Inter", bet "Ajax" un "Lyon" bija pa astoņiem. "Ajax" tālāk tika labākas savstarpējo spēļu bilances dēļ (uzvaras abos mačos). Jāatzīmē, ka bez "Olympique" ar vismaz tikpat ilgu (astoņas sezonas) sēriju var lepoties vien trīs komandas – Madrides "Real", Londonas "Arsenal" un "Chelsea". Tikmēr "Ajax" pēdējoreiz izslēgšanas mačos iekļuva pirms sešiem gadiem, kad aiz muguras atstāja Šveices "Thun" un Prāgas "Sparta". Mājiniekiem no potenciālajiem pamatsastāva spēlētājiem savainojumu nav, taču nav skaidrs, vai un cik ilgi laukumā varēs atrasties Maksims Gonalons, Dejans Lovrens un jau pieminētie Lisandro un Bastušs. "Ajax" rindās nav Sīma de Jonga, Andrē Oijera un Kolbena Sigtorsona, bet Dmitrija Bulikina stāvoklis ir neskaidrs.

Otrā, salīdzinoši daudz mazāk svarīgā, spēlē savā starpā tiksies Madrides "Real" un Zagrebas "Dinamo". Abas komandas vietējos čempionātos atrodas pirmajā vietā. "Real" 12 mačos zaudējusi tikai piecus punktus un par trim apsteidz niknāko sāncensi "Barcelona", savukārt "Dinamo" Horvātijā tikpat punktu zaudējusi 15 mačos un tuvākās sāncenses (abas Splitas vienības – "Hajduk" un "Split") apsteidz par desmit punktiem. Tiesa, "Dinamo" dominance nebūtu jāpārvērtē – Čempionu līgā zagrebieši četros mačos ir bez punktiem un gūtiem vārtiem, kā arī četru spēļu laikā ielaiduši gandrīz divreiz vairāk vārtu nekā Horvātijas čempionātā (deviņi pret pieciem).

Reti kurš šaubās, ka Žozē Mourinju vadītā komanda turpinās uzvaru un bezzaudējumu sērijas. "Real" bez zaudējumiem spēlē 12 spēles pēc kārtas, kuru laikā izcīnītas 11 uzvaras, savukārt savā laukumā karaliskais klubs šosezon astoņās spēlēs nav uzvarējis tikai vienreiz – Spānijas superkausā 2:2 pret "Barcelona", kas arī ir vienīgais mačs "Santiago Bernabeu" arēnā, kurā "Real" nav guvis vismaz trīs vārtus (vārtu attiecība 33:8). Ja "Real" šovakar iegūs kaut punktu (vai arī "Ajax" neuzvarēs Lionā), Madrides grands grupā nodrošinās pirmo vietu. Madridiešiem nespēlēs Alvaro Arbeloa, Marselu, Kakā un Rikardu Karvalju. Horvātiem lazaretē atrodas Josips Simuničs, bet iepriekšējā mačā nepiedalījās arī pamatvārtsargs Ivans Kelava un Šime Vrsaļko.

VKomandaSUNZVārtiP
1.Real Madrid440010:012
2.Ajax Amsterdam42116:37
3.Olympique Lyonnais41122:64
4.Dinamo Zagreb40040:90

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

Kā šovakar veiksies "Napoli" un Lionas "Olympique"?

  • 6

  • 17

  • 37

  • 27


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-11-22 14:01, pirms 12 gadiem
par Villarreal un Dinamo Zagreb!!!

  +1 [+] [-]

, 2011-11-22 15:50, pirms 12 gadiem
Neapšaubāmi viena no sezonas pirmās puses svarīgākajām spēlēm šodien priekš City. Kaut kā man ir sajūta, ka viss būs labi, komanda ir labā formā, pēdējā spēle ČL sniegums arī jau līdzinājās EPL rādītajam un gan jau Mančīnī mācēs sagatavot komandu pret itāļiem. Tomēr apzinos, ka spēle būs ļoti smaga un Napoli šī spēle varbūt ir vēl svarīgāka kā City tādēļ būs ļoti grūti. Ceru, ka minimālu uzvaru izcīnīsim arī neizšķirts nebūtu sliktākais variants (mājās vinnēt nemotivētu Bayern būtu pat vieglāk nekā vinnēt Neopolē).

     [+] [-]

, 2011-11-22 15:53, pirms 12 gadiem
autoram: tā "vairāk"/ "mazāk" ir forša opcija

     [+] [-]

, 2011-11-22 21:47, pirms 12 gadiem
kur spēles skaņa?