Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Drogbā: "Šī uzvara bija ierakstīta zvaigznēs jau sen"

Andrejs Siliņš

Drogbā: "Šī uzvara bija ierakstīta zvaigznēs jau sen"
Roberto di Mateo un Didjē Drogbā
Foto: AFP/Scanpix

"Es vienkārši strādāju ar spēlētājiem taktiski, fiziski, morāli un gatavoju viņus tā, kā uzskatu par pareizāko," pēc neticamās uzvaras pār Minhenes "Bayern" UEFA Čempionu līgas finālā Londonas "Chelsea" pagaidu galvenais treneris Roberto di Mateo nevēlējās iedziļināties jautājumos par savu nākotni klubā un izcelt kādu atsevišķu spēlētāju, bet uzteica visu komandu par parādīto sniegumu.

"Esmu ļoti priecīgs par saviem spēlētājiem, jo viņi tik ļoti smagi strādājuši daudzu, daudzu gadu garumā, lai sasniegtu šo mērķi," pēc uzvaras sacīja "Chelsea" treneris Roberto di Mateo. "Viņiem bijusi arī zaudējuma pieredze, 2008. gada finālā pendelēs zaudējot "Manchester United". Mums bijusi gara un grūta sezona, bet pabeigt to šādā veidā ir izcili. Šiem spēlētājiem ir plaša sirds un kaislība pēc futbola. Gatavošanās bija sarežģīta, jo mums bija diskvalificēti spēlētāji, situācija nebija ideāla, bet atkal nostrādāja vēlēšanās un motivācija."

"Pēcspēles sitieni vienmēr nedaudz ir kā loterija," pendeles komentēja itāliešu speciālists. ""Bayern" spēlēja ļoti labi, viņiem ir lieliska komanda. Tāpēc viņi bija finālā un tāpēc viņi uzvarējuši Čempionu līgā tik bieži. Zinu, kā "Bayern" jūtas, zaudēt pendeles vienmēr ir skarbi. Šī uzvara kluba nākotnei nozīmē ļoti daudz. Allaž esam teikuši, cik svarīgi mums ir spēlēt Čempionu līgā un ar šo uzvaru esam nodrošinājuši vietu tajā nākamsezon."

"Mana nākotne nav svarīga. Jebkādu kluba lēmumu cienīšu. Jūs jau zināt, ka par to, par ko diskutēju ar bosu [Romānu Abramoviču], nerunāju publiski," neskatoties uz tikko izcīnīto titulu, par savu nākotni klubā di Mateo nevēlējās runāt neko konkrētu. "Mani apmierina tas, kā viss noticis pēdējo trīs mēnešu laikā un, lai kas arī mani sagaida nākotnē, es to pieņemšu. Futbols ir traks un neprognozējams. Es vienkārši strādāju ar spēlētājiem taktiski, fiziski, morāli un gatavoju viņus tā, kā uzskatu par pareizāko. Domāju, ka neviens nevarēja prognozēt to, kas noticis pēdējos trīs mēnešos. Tagad došos brīvdienās, kas man izmisīgi ir vajadzīgas."

Didjē Drogbā vispirms panāca neizšķirtu, tad guva uzvaras vārtus un pēc panākuma bija bez maz vai bez vārdiem: "Lielā mērā ticu liktenim. Daudz lūdzu. Šis [panākums] bija ierakstīts zvaigznēs jau sen. Dievs ir brīnišķīgs. Šī komanda ir vienreizēja. Novēlu šo kausu visiem mūsu treneriem un spēlētājiem, kuri šeit spēlēja iepriekš. Esmu ļoti laimīgs, dzīve ir fantastiska."

"Chelsea" kapteinis Džons Terijs diskvalifikācijas dēļ bija spiests noraudzīties finālu no tribīnēm, bet ar sirdi un prātu bija kopā ar vīriem laukumā: "Droši vien grūtāk ir skatīties no malas. Puiši bija fantastiski no pirmās līz pēdējai minūtei. Kad mūsu muguras ir piespiestas sienai, mēs paceļamies jaunā līmenī. Šī trofeja ir tā, ko mēs un īpašnieks tik ļoti ir vēlējies. Robijs [di Mateo] ir strādājis izcili. Esam izcīnījusi Čempionu līgas kausu un Anglijas kausu, neko vairāk treneris nemaz nevarēja izdarīt. Ja nebūtu uzvarējuši, nākamsezon mēs šeit nespēlētu. Ar to pietika, lai mums būtu pietiekama motivācija pirms spēles."

Čehu vārtsargs Petrs Čehs papildlaika ievadā atvairīja Arjēna Robēna 11 metru soda sitienu, bet pēcspēles sitienu sērijā tika galā arī ar Ivicas Oliča sisto bumbu. "Spēle bija kā amerikāņu kalniņi, mēs visi to izbaudījām. Kad sākas papildlaiks, spiediens pieaug, un domāju, ka Robēns sitīs ar spēku un tajā virzienā. Sešas reizes pēcspēles sitienos uzminēju pusi." Aizsargs Ešlijs Kols trešo reizi spēlēja finālā, bet uzvaru izcīnīja pirmo reizi: "Man ir zuduši vārdi. Mums droši vien vajadzēja zaudēt, ja ņem vērā, cik daudz momentu bija "Bayern". Mums veicās, bet, lai uzvarētu šajā turnīrā, veiksme ir vajadzīga."

1 2 66 komentāri

 +26 [+] [-]

, 2012-05-20 12:47, pirms 12 gadiem
Jaasaka godiigi, skatoties un atceroties kaa Chelsea it kaa no bezceriigaas situaacijas pieveica Napoli, neticamaa veidaa tika paari Barcelonai un tagad veel maajaas izraut titulu no rokaam Bayern... Tas vairs nav ap futbolistiem un komandu... Tur tieshaam staaveeja blakus kas vairaak veiksmei...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2012-05-20 12:49, pirms 12 gadiem
Var piekrist, ja Mesi un Robēns neiesit pendeles no spēles..
Neatceros, ka pendelēs uzvarētu komanda, kas dominējusi spēles beigās un papildlaikā.. Tāds tas futbols

 +23 [+] [-]

, 2012-05-20 12:52, pirms 12 gadiem
Labi, ka neaizgāju uz muzeja nakti!

  +1 [+] [-]

, 2012-05-20 13:06, pirms 12 gadiem
skatījos spēli angļu kanālā un pirms pendeles ko nozīmēja uz Chelsea vārtiem viņi teica "written in the stars", kā arī to pašu pirms Drogbas pēdējās pendeles... iznākumu zinām visi

  -4 [+] [-]

, 2012-05-20 13:18, pirms 12 gadiem
Riberī ir pretīgs simulants.

  +2 [+] [-]

, 2012-05-20 13:23, pirms 12 gadiem
Prieks par Lampardu ! Čehs vispār atminēja pilnīgi visas pendeles, un Švainija pendelē pa satabu arī aizskāra bumbu, ja neaizskartu iespējams tā no staba lidotu vārtos !

  +2 [+] [-]

, 2012-05-20 13:32, pirms 12 gadiem
Tas bija rakstits, un jau sen, pec speles ar Barsu pirms paris gadiem
sakiet ko gribat, antifutbols, aizsardzibas futbols un ta talak, bet tadi veci ka Drogba, Cehs, Lampards un Terijs to jau sen bija pelnijusi
Galvenais ir rezultats, un beidzot tas ir sasniegts

  +4 [+] [-]

, 2012-05-20 13:36, pirms 12 gadiem
es zinu labāk rakstīja: Riberī ir pretīgs simulants.
Kurā brīdī vins simuleja??? Tad kad Bayern dabūja taisit piespiedu mainju jo vins paspelet nevarej??? Ej ar sawiem stulbajiem komentariem uz citurieni, ja nejedz no futbola tad nejedz! 100% puse kas komente seit vakar speli vispar nerdzeja un tik doma un splauj ara mulkibas!

  -3 [+] [-]

, 2012-05-20 13:38, pirms 12 gadiem
es zinu labāk rakstīja: Riberī ir pretīgs simulants.
Kurā brīdī vins simuleja??? Tad kad Bayern dabūja taisit piespiedu mainju jo vins paspelet nevarej??? Ej ar sawiem stulbajiem komentariem uz citurieni, ja nejedz no futbola tad nejedz! 100% puse kas komente seit vakar speli vispar nerdzeja un splauj ara mulkibas!

     [+] [-]

, 2012-05-20 14:05, pirms 12 gadiem
jā Chelsea vnk bija pelnījuši ČL kausu pēc sliktākās sezonas Anglijā.
UN JĀ veiksme Chelsea ir stāvējusi visu sezonu, un Čehs ir labākais vārtsargs pasaulē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2012-05-20 14:19, pirms 12 gadiem
HitMix* rakstīja: jā Chelsea vnk bija pelnījuši ČL kausu pēc sliktākās sezonas Anglijā.
UN JĀ veiksme Chelsea ir stāvējusi visu sezonu, un Čehs ir labākais vārtsargs pasaulē
Neko vinji nebija pelniijushi,vinjiem jau vajadzeeja izlidot pret Napoli,par Barsu nemaz nerunaajot.Drogba jau pateica,ka kaads tur augshaa Chelsea izvilka,jo nevienai citai komandai no sportiskaa viedoklja taa nepaveiktos ka ne Mesii,ne Robeens neiesit pendeles,izliidzina rezultaatu finaalmacjaa 2 min pirms macga beigaam ar vieniigo stuura stitienu speelee un utt.Tas ir augstaak staavosho pirksts.

  -4 [+] [-]

, 2012-05-20 14:21, pirms 12 gadiem
Cùcene,nepelnìti

  +3 [+] [-]

, 2012-05-20 14:22, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: 1999......
Pendelēs uzvar vienmēr stiprākais
Nea,veiksmiigaakais un stresa noturiigaakais.Taads Mesi un Robeens divataa ir stipraaki un profesionaalaaki par gandriiz visu Chelsea komandu,bet...

  +8 [+] [-]

, 2012-05-20 14:22, pirms 12 gadiem
Interesanti, ka pēdējos gados Čempionu līgā uzvar Barcelona, vai komanda, kas izsit Barcelonu.

  -2 [+] [-]

, 2012-05-20 14:23, pirms 12 gadiem
Hossa43 rakstīja: Cùcene,nepelnìti
Nu ja tas bija zvaigznees ierakstiis,tad neviens to nevar mainiit,lai kaadi profinji nebuutu pretii,ko mees vareejaam uzskataami redzeet saakot ar Napoli beidzot ar Bayern...

  +1 [+] [-]

, 2012-05-20 14:25, pirms 12 gadiem
Nastradamus rakstīja: Interesanti, ka pēdējos gados Čempionu līgā uzvar Barcelona, vai komanda, kas izsit Barcelonu.
Tapeec ka taa komanda ir spaarnota,ja ir izsitusi komandu nr.1 pasaulee,un paareejais ir siikums jau.Bet tas jau ir cits staasts.

  -1 [+] [-]

, 2012-05-20 14:27, pirms 12 gadiem
neitrals23 rakstīja: Tas bija rakstits, un jau sen, pec speles ar Barsu pirms paris gadiem
sakiet ko gribat, antifutbols, aizsardzibas futbols un ta talak, bet tadi veci ka Drogba, Cehs, Lampards un Terijs to jau sen bija pelnijusi
Galvenais ir rezultats, un beidzot tas ir sasniegts
vecit,krieviski runajot....flag tebe vruki,ja tev patikgrieku 2004 gada futbols.....es milu futbolu.....un nevis AC MILAN 90 gadu sakuma futbolu.....bet Barcelona,Arsenal,Borussia Dortmund....kas vel spele futbolu.....varbut Napoli....parejie droci aizsardziba.....samizusies......ka var tads futbols patikt...???nu pasaki ka???nesaprotu.....tapat ka grieki tani 2004....nu panema vini to medalu zelta....bet visi vinus iznemot griekus saka ienist.....nevis uzslavet,ja malaci dzeki.....es kad Dortmunde sita ieksa Bayern zarka naglas....blavu aiz priekiem,ka slims....par dinamo riga ta neslimoju laikam nekad.....bet,kad bij jaredz,ka tie mizeji atsitas visu laiku....ar tadiem aldziniekiem....blaviens,riebjas....es loti ceru,ka mana turpmakaja dzive,nenaksies redzet Griekiju 2004 parauga,Chelsea 2012.....tads futbols mums nav vajadzigs.....es ka barcelona fans pat piekristu redzet Real Madrid pacelot kausu,jo jaatzist vini spele labu futbolu...nepaveicas pret Bayern....nevis diiktdieni Chelsea.....

     [+] [-]

, 2012-05-20 14:31, pirms 12 gadiem
Nav noziimes kas butu finaalaa pret Chelsea,taapat vinji buutu vinneejushi pendelees,jo buutu tas pats scenaarijs pret Chelsea,kaa Barsai un Bayern,neiesitu Ronaldo ne pendeles,ne golus kur var vieglaak praatiit nekaa netraapiit tukshos vaartos,tas nu tochna.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-05-20 14:35, pirms 12 gadiem
Vēl pasakiet, ka Dieva nav ....pirms pāris gadiem Chelsea dominēja, piemēram, pusfinālā ar Barsu savā laukumā, bet tālāk tik Barsa...plus vēl neveiksme pendelēs Maskavā...Šogad Dievs atdeva parādu un tādā trillerī, ko tikai Viņš māk sarīkot
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-05-20 14:43, pirms 12 gadiem
karstgalvis rakstīja: Chelsea šogad labākais klubs pasaulē! heiteri var mīzt pudelēs!!
Tev galvas vietaa ir piemiizta pudele.

  +1 [+] [-]

, 2012-05-20 14:46, pirms 12 gadiem
kexx rakstīja: Tev galvas vietaa ir piemiizta pudele.
slims paliek slims, ej un raudi talak spilvena mironi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-05-20 14:55, pirms 12 gadiem
VIDEO: Chelsea fans in London celebrate...

siem noteikti bija laba nakts

  +2 [+] [-]

, 2012-05-20 14:56, pirms 12 gadiem
aa ';

  -1 [+] [-]

, 2012-05-20 15:00, pirms 12 gadiem
robciks12 rakstīja: slims paliek slims, ej un raudi talak spilvena mironi
Tvaicenee tev ljauj lietot mobilo tel? Ej tak paeedi putru un guli diendusu nevis lozhnjaa pa tel.

  +5 [+] [-]

, 2012-05-20 15:01, pirms 12 gadiem
normundinho rakstīja: vecit,krieviski runajot....flag tebe vruki,ja tev patikgrieku 2004 gada futbols.....es milu futbolu.....un nevis AC MILAN 90 gadu sakuma futbolu.....bet Barcelona,Arsenal,Borussia Dortmund....kas vel spele futbolu.....varbut Napoli....parejie droci aizsardziba.....samizusies......ka var tads futbols patikt...???nu pasaki ka???nesaprotu.....tapat ka grieki tani 2004....nu panema vini to medalu zelta....bet visi vinus iznemot griekus saka ienist.....nevis uzslavet,ja malaci dzeki.....es kad Dortmunde sita ieksa Bayern zarka naglas....blavu aiz priekiem,ka slims....par dinamo riga ta neslimoju laikam nekad.....bet,kad bij jaredz,ka tie mizeji atsitas visu laiku....ar tadiem aldziniekiem....blaviens,riebjas....es loti ceru,ka mana turpmakaja dzive,nenaksies redzet Griekiju 2004 parauga,Chelsea 2012.....tads futbols mums nav vajadzigs.....es ka barcelona fans pat piekristu redzet Real Madrid pacelot kausu,jo jaatzist vini spele labu futbolu...nepaveicas pret Bayern....nevis diiktdieni Chelsea.....
Un itka Reala un Barca nemaksa tadas algas, tur vel drausmigakas maksaa.

Un Chelsea pa 2 spelem iesita 3 golus barcai, kura di*sa tas ir anti futbols? Chelsea spele no aizsardzibas un gaida savas iespejas. Jebkurs normali domajos cilveks sapratis, ka spelet pret tadu Barcu ka lidzigs ar lidzigu, taa ir nave. Uzskatu, ka vienigais kas var to izdarit pagaidam ir Mourinju&co.

     [+] [-]

, 2012-05-20 15:04, pirms 12 gadiem
inis rakstīja: Tu idiņ esi aizmirsis ka sportā pastāv taktika,un nav svarīgi vai tas ir Boks,futbols vai hokejs pirms katras spēles treneri analizē pretinieku,un izstrādā komandas taktiku un plānu.Un šoreiz RDM trāpīja 10.kā ar savu aizsardzības taktiku.Galvenais ir tituli,nevis skaisti zaudēt...
Idinjs esi tu ja neredzi kas notiek speelees.taktika ir lai neiesit Mesii un Robeens vai arii izliidzinaat rezultaatu 2 min pirms speeles beigaam ar vieniigo stuura sitienu? Nevajg jau palikt par idioitu,lai rakstiitu veiksmes vietaa par taktiku.

  +1 [+] [-]

, 2012-05-20 15:07, pirms 12 gadiem
kexx rakstīja: Tvaicenee tev ljauj lietot mobilo tel? Ej tak paeedi putru un guli diendusu nevis lozhnjaa pa tel.
pietiks sevi apkaunot, savu dzives stastu vari savai muterei stastit tizleni

  -1 [+] [-]

, 2012-05-20 15:10, pirms 12 gadiem
robciks12 rakstīja: Un itka Reala un Barca nemaksa tadas algas, tur vel drausmigakas maksaa.

Un Chelsea pa 2 spelem iesita 3 golus barcai, kura di*sa tas ir anti futbols? Chelsea spele no aizsardzibas un gaida savas iespejas. Jebkurs normali domajos cilveks sapratis, ka spelet pret tadu Barcu ka lidzigs ar lidzigu, taa ir nave. Uzskatu, ka vienigais kas var to izdarit pagaidam ir Mourinju&co.
Iesita 3,bet kaa,no 4 iespeejaam iesit 3 golus?Tad Barsai vajadzeeja iesit vismaz 5 no savaam 20-30 iespeejaam.
Chelsea vinneeja ar zvaigznju(debesu) paliidziibu,un tas arii viss.

Inter Barsu toreiz izsleedza ar sakariigu speeli,pashi veidojot uzbrumus un guustot vaartus.
1 2 66 komentāri