Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Raimonds Ziediņš

D grupa: ''Chelsea'' Londonā uzņems Madrides ''Atletico''

D grupa: ''Chelsea'' Londonā uzņems Madrides ''Atletico''
Vai ''Atletico'' trenerim Abelam Rezino un uzbrucējam Djēgo Forlanam šodien izdosies pārsteigt ''Chelsea''?
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar tiks aizvadītas atlikušās 3.kārtas spēles UEFA Čempionu līgā. D grupā līdere Londonas ''Chelsea'' savā laukumā uzņems futbolistus no Madrides ''Atletico'', bet Kipras ''APOEL'' viesosies pie Portugāles čempioniem ''Porto''.

''Chelsea'' – ''Atletico''

Pirmajās divās spēlēs ''Chelsea'' jau tikusi pie divām uzvarām. Vispirms mājās ar 1:0 tika pārspēti ''Porto'' futbolisti, bet pēcāk ar tādu pašu rezultātu Kiprā svinēta uzvara pār ''APOEL''. Šodien aristokrāti uzņems ''Atletico'' futbolistus, kuri pagalam neveiksmīgi iesākuši jauno sezonu. Ja šodien ''Chelsea'' izdosies tikt pie uzvaras, tad jau gandrīz droši, ka Londonas klubs būs garantējis sev vietu nākošajā kārtā. Lai nu kā, ''Chelsea'' komandas galvenais treneris Karlo Ančeloti pēc sestdien piedzīvotā zaudējuma Premjerlīgas ietvaros pret ''Aston Villa'' ar 1:2, uztraucas ne tikai par to, ka komanda pēdējā mačā ielaidusi divus vārtus, bet arī par Madrides kluba uzbrucēju duetu – Serhio Aguero un Djēgo Forlanu, kuri var radīt milzīgus draudus pie ''Chelsea'' vārtiem. Jāpiemin, ka diskvalifikācijas dēļ Londonas klubam joprojām būs jāiztiek bez sava uzbrukuma līdera Didjē Drogbas.

Runājot par ''Atletico'' – šosezon komandai padevies sliktākais starts Spānijas čempionātā, sākot no 1994./1995. gada sezonas. Madrides klubs pašreiz demonstrē ļoti sliktu sniegumu. Izskatās, ka komandai trūkst rakstura, tāpēc arī radusies liela bedre, no kuras komanda joprojām nevar izrāpties, un, iespējams, ''Stamford Bridge'' tomēr nav tā vieta, kur šajā lietā var spert soli uz priekšu. Tāpat arī vēlreiz jāpiemin ''Chelsea'' zaudējums pret ''Aston Villa'', pēc kura Londonas kluba spēlētāji noteikti būs ļoti uzvilkti. Pašreiz ''Atletico'' Spānijas čempionātā pēc aizvadītajām septiņām spēlēm (1-3-3) un izcīnītajiem sešiem punktiem ieņem tikai 15.vietu. Pēdējā spēlē ''Atletico'' piedzīvoja sagrāvi viesos ar 0:3 pret ''Osasuna''.

''Chelsea'' šajā spēlē nevarēs palīdzēt Didjē Drogba, Alekss, Džons Obi Mikels, Mihaels Ballaks un Bosingva, bet madridiešiem nepalīdzēs Mariano Pernija, Ignasio Kamačo, Huans Valera un Roberto.

''Vēlamies ieņemt pirmo vietu grupā un mums ir lieliskas iespējas to arī paveikt. Pašreiz Čempionu līgā mums ir svarīgs tikai rezultāts, jo skaistu un skatāmu spēli, citu futbolu mēs vēlamies demonstrēt martā vai aprīlī. ''Atletico'' ne visai veiksmīgi uzsākusi sezonu, taču viņu rindās ir ļoti daudz labu spēlētāju. Aguero un Forlans ir lieliski uzbrucēji un, ja nespēlēsim pret viņiem pietiekoši uzmanīgi, tad tas mums var maksāt dārgi,'' sacīja ''Chelsea'' treneris Ančeloti.
''Zinām, ka pašreiz atrodamies ļoti sarežģītā situācijā, un šajā spēlē mums ir noteikti jāņem punkti. Mums diezgan stipri pārmet par komandas spēles stilu, taču vajag nedaudz nomierināties un spēlēt savam priekam. Mums vienkārši vajag uzvarēt pāris spēles un viss ieies atpakaļ vecajās sliedēs. Pašreiz atrodamies sliktā formā, taču mēs pieliksim visas pūles, lai atgrieztos savā līmenī,'' optimistiski noskaņots ir ''Atletico'' treneris Abels Rezino.

Interesanti

- Savā starpā komandas tiekas pirmo reizi, taču ''Chelsea'' ir priekšrocība – pēdējās 11 spēlēs savā laukumā viņi tikai vienu reizi (pret ''Barcelona'' 2005./2006. g. sezonā ar 1:2) zaudējuši kādam spāņu klubam.
- ''Atletico'' tikai vienu reizi pēdējās astoņās izbraukuma spēlēs izcīnījuši uzvaru pār kādu angļu klubu.
- Pateicoties uzvarai pirmajā kārtā pār ''Porto'' ar 1:0, ''Chelsea'' nezaudēto spēļu sērija savā laukumā sasniegusi jau 19 mačus.
- Pēdējās 11 spēlēs ''Atletico'' savos vārtos ielaiduši divus vai vairāk vārtus.

''Porto'' – ''APOEL''

Šīs spēles favorīts noteikti ir ''Porto''. Viens ir skaidrs – lai spertu vismaz mazu soli pretī nākošajai kārtai, portugāļiem šodien obligāti jāuzvar. Vienu no galvenajiem uzdevumiem ''Porto'' jau ir izpildījuši – uzvara pār ''Atletico'' (mājās ar 2:0). Taču pagaidām vēl nav īsti skaidrs, vai portugāļu galvenie konkurenti uz otro vietu grupā nebūs tieši Kipras klubs. Lai nu kā, braukt uz Kipru ar sešiem punktiem kabatā būtu daudz mierīgāk. Pēdējā spēlē ''Porto'' Portugāles kausa izcīņas ietvaros ar 4:0 sagrāva ''Sertanense'' vienību. Lai arī ''Porto'' pašreiz ieņem tikai 3.vietu Portugāles čempionātā, tomēr šis rezultāts uz doto brīdi ir labāks, ja salīdzina ar pērno sezonu šajā pašā laikā.

''APOEL'' kopš 2.kārtas spēlēm Čempionu līgā līdz šim aizvadījuši tikai vienu spēli, kas nozīmē to, ka kipriešiem nav bijusi pietiekoši liela spēļu prakse. Pēdējo maču ''APOEL'' aizvadīja 5.oktobrī, mača gaitā atspēlējoties no 0:1 un beigās uzvarot ''Ermis Aradippou'' vienību ar 2:1. Pašreiz ''APOEL'' pēc aizvadītajām piecām spēlēm (2-2-1) un izcīnītajiem astoņiem punktiem ieņem tikai 6.vietu 14 komandu konkurencē vietējā čempionāta turnīra tabulā.

''Porto'' komandai šodien būs jāiztiek bez savainotajiem Migela Lopeza, Silvestres Varelas, Tomasa Koštas, Djēgo Valeri un Fernando Beluski, bet uz jautājuma zīmes ir Kristiana Sapunaru piedalīšanās spēlē. Savukār kipriešiem nepalīdzēs Paulo Jorge, Adrians Sikora un Savass Pursaitidess, kā arī pagaidām vēl nav zināms, vai spēlēs Altins Ksahi un Kristoss Kontiss.

''''APOEL'' ir ļoti interesanta komanda, kurā ir daudz labu spēlētāju. Domāju, ka šodienas spēlei viņi būs ļoti motivēti. Komanda, kura divās spēlēs savos vārtos ielaidusi tikai divus vārtus pret tādām komandām kā ''Chelsea'' un ''Atletico'', pelnījusi lielu cieņu. Zinām, ka viņi gatavojas mums radīt milzu problēmas,'' atzina ''Porto'' treneris Žezualdu Fereira.
''''Porto'' rindās spēlē vesela rinda spēcīgu un lielisku futbolistu. Šodien centīsimies spēlēt uz pretuzbrukumiem. Mūsu spēks – spēles organizācija un spēlētāju motivācija. Ja nospēlēsim neizšķirti, tas būs lielisks rezultāts,'' tā ''APOEL'' treneris Ivans Ivanovičs.

Interesanti

- Šī būs abu komandu pirmā savstarpējā spēle.
- Kipriešiem jau ir pieredze, spēlējot Eirokausos Portugālē, taču diez vai to kāds vēlas atcerēties – 1963.1964. g. sezonā ''APOEL'' piekāpās ''Sporting'' ar rezultātu 1:16(!). Eirokausu vēsturē šis ir lielākais zaudējums.
- Pagaidām vēl nevienai Kipras komandai no Portugāles nav izdevies aizbraukt ne tikai ar uzvaru, bet arī kaut vai ar neizšķirtu.

D grupa

VKomandaSUNZV.A.P
1.Chelsea22002:06
2.Porto21012:13
3.APOEL20110:13
4.Atletico20110:20

Izmanotie resursi
uefa.com
soccerway.com
skysports.com


, 2009-10-21 15:14, pirms 15 gadiem
Atletiko jāsāk spēlēt! kas notiek, labi ČL, bet nu pat Spānijā katastrofa. ceru uz Forlanu. viņš vienīgais velk.
, 2009-10-21 15:18, pirms 15 gadiem
neērts pretinieks. par skatamu spēli un mājinieku uzvaru!
GO CHELSEA!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-10-21 15:43, pirms 15 gadiem
domaju ka chelsea uzvares ar divu vartu parsvaru
, 2009-10-21 15:44, pirms 15 gadiem
Atletico uzspēlēs savam priekam. būs interesanti
, 2009-10-21 15:57, pirms 15 gadiem
Vienos vārtos te būs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Foto: Roberts Pūce/FK RFS
33

Nekārtības pēc RFS un "Galatasaray" spēles: divi līdzjutēji asinīs

Vakar UEFA Eiropas līgā pirmo punktu nopelnīja Latvijas čempione RFS, kas atguvās pēc diviem ielaistiem vārtiem un nospēlēja 2:2 pret Turcijas čempioni Stambulas "Galatasaray". Ja laukumā RFS darbojās organizēti, tad jautājumus liek uzdot skatītāju plūsmas organizēšana pēc spēles.
Jānis Ikaunieks. Foto: Reuters/Scanpix
1

Pēc divām spēļu kārtām RFS ieņem 29. vietu Eiropas līgā

Latvijas futbola klubs RFS ceturtdienas vakarā Daugavas stadionā parūpējās par pozitīvu pārsteigumu, nospēlējot neizšķirti 2:2 pret Turcijas "Galatasaray". Ar vienu iegūtu punktu turnīra tabulā RFS pēc pirmajām divām kārtām ieņem 29. vietu 36 UEFA Eiropas līgas komandu konkurencē.
Harijs Makgvairs Foto: AFP/Scanpix
3

“Sarkanie velni” mazākumā izglābjas pret "Porto", FCSB mazākumā uzveic PAOK

Ceturtdien, 3. oktobrī, UEFA Eiropas līgas mačā Mančestras “United” pašā spēles izskaņā, neskatoties uz nonākšanu mazākumā, spēja izraut neizšķirtu pret “Porto”. Citā mačā RFS pretinieku duelī Bukarestes FCSB viesos pārspēja Saloniku PAOK