Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Riga" viesos ar 3:0 sakauj Slovākijas vicečempioni

Rolands Eliņš

"Riga" viesos ar 3:0 sakauj Slovākijas vicečempioni
Aurelio spēlē pret Slovākijas komandu. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC

UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otrās kārtas pirmajā spēlē "Riga" ieguva ļoti lielu pārsvaru izbraukuma spēlē pret Slovākijas "Ruzomberok", sakaujot to ar 3:0 un sperot platu soli pretim nākamajai kārtai.

• "Riga" šovakar nebija favorītes lomā (vismaz bukmeikeru vērtējumā), taču parūpējās par vienu no savām iespaidīgākajām spēlēm Eirokausos.

• "Ruzomberok" nepieder pie Slovākijas futbola pazīstamākajiem brendiem, taču iepriekšējo sešu sezonu laikā komanda trīsreiz finišējusi čempionāta labāko trijniekā. Aizvadīto sezonu "Ruzomberok" pabeidza ar otro vietu līgā, tikai aiz Bratislavas "Slovan".

• Konferences līgas pirmajā kārtā "Ruzomberok" bija apspēlējusi Kauņas "Žalgiri" ar 2:0 un 0:0, taču šoreiz savā laukumā aizvadīja krietni neveiksmīgāku spēli, kur cieta savu lielāko Eirokausu neveiksmi. Līdz šim "Ruzomberok" savā laukumā Eirokausos ne reizi nebija ielaidusi trīs vai vairāk vārtus.

• "Riga" visus trīs vārtus guva pirmā puslaika beigās un otrā puslaika sākumā, paveicot astoņu minūšu spēles laika intervālā (pa vidu gan bija puslaika pārtraukums). Nevar teikt, ka "Riga" dominēja laukumā (bumbas kontroles laiks un sitienu skaits bija līdzīgs), taču savas iespējas izmantoja daudz labāk.

• Visi trīs vārti tika gūti nosacīti līdzīgā stilā – pusātrajā uzbrukumā ar individuāli meistarīgu sitiens vārtu stūrī. Lai arī Gabriels Ramoss pats vārtus neguva, viņš ar divam teicamām piespēlēm rezultatīvi piedalījās divu vārtu guvumos.

• Spēles ievadā gan "Riga" gandrīz nokļuva iedzinējos, kad 23. minūtē pretinieku sista bumba trāpīja pa vārtu stabu.

• Taču 43. minūtē pēc lieliskas Ramosa piespēles viens pret vārtsargu nonāca Marselo Torress un sita bumbu tuvajā stūrī. Pēc divām minūtēm pārsvaru dubultoja Mikaels Soisalo – somu futbolists labajā flangā ielauzās soda laukumā un no tā stūra pēc māņkustības trāpīja lielisku sitienu tālajā apakšējā stūrī.

• Otrā puslaika sākumā Duglass Aurelio pacīnījās laukuma centrā, uzsāka uzbrukumu, kurā piespēlēja Ramosam. Ramoss ar filigrānu piespēli atdeva bumbu Aurelio, kurš no soda laukuma robežas teicami trāpīja tālajā vārtu stūrī, panākot 3:0.

• "Riga" varēja iegūt arī četru vārtu pārsvaru, taču trāpīja pa vārtu pārliktni, kamēr pretiniekiem otrajā puslaikā patiešām lielisku vārtu gūšanas iespēju bija maz.

• Jau šobrīd skaidrs, ka šī pāra uzvarētāja nākamajā kārtā tiksies ar Portugāles "Gil Vicente", kas no pirmajām divām kvalifikācijas kārtām bija brīva.

"Ruzomberok" – "Riga" 0:3 (0:2)

Vārti: Torress 43`, Soisalo 45`, Aurelio 50`
Brīdinājumi: Bergkvists, Rangels, Dulanto,
Ruzomberok: Krajčiriks, Madlenaks, Mojziss, Maslo, Fabiss (Morongs 74`), Luterans (Malijs 74`), Regali, Lihi, Kohans (Domonkoss 58`), Tucnijs (Gerecs 58`), Bobčeks.
Riga: Puriņš, Jurkovskis, Bergkvists, Dulanto, Ngonda, Soisalo (Pētersons 90+2`), Vakulko, Torress (Rangels 46`), Aurelio (Ngoms 80), Babecs (Kendišs 80`), Ramoss (Bārnss 87`).
Tiesnesis: G. Nuza (Kosova)

Izmantotie resursi:
The official website for European football |...

  +4 [+] [-]

, 2022-07-21 21:27, pirms 2 gadiem
Te jau bija spēle, ko sagaidām no RFC Eiropā

  +7 [+] [-]

, 2022-07-21 21:27, pirms 2 gadiem
Nu ko lai saka! Es noņemtu cepuri nost aiz cieņas pret Riga FC šovakar, ja tādu vispār neesātu Rīgas klubs izskatījās pārliecinoši labāks un Slovāku aizsardzība bija tik caura, ka arī FK Tukums viņiem kādus iesistu, ja ļoti gribētu

  +1 [+] [-]

, 2022-07-21 21:35, pirms 2 gadiem
Ruzemberokieši dabūja kārtīgu pērienu

  +2 [+] [-]

, 2022-07-21 21:54, pirms 2 gadiem
Labs vismaz kads prieks šodien

  -1 [+] [-]

, 2022-07-21 22:17, pirms 2 gadiem
Bet vienu lietu esmu palaidis laikam garām - mums 1x klubs cīnijās par CL, bet 3x klubi par Konferences līgu - bet kur palika cīņas par Eiropas līgas grupu turnīru?

  -1 [+] [-]

, 2022-07-21 22:24, pirms 2 gadiem
Ambrē rakstīja: Bet vienu lietu esmu palaidis laikam garām - mums 1x klubs cīnijās par CL, bet 3x klubi par Konferences līgu - bet kur palika cīņas par Eiropas līgas grupu turnīru?
To pašu arī gribētu zināt

  +1 [+] [-]

, 2022-07-21 22:25, pirms 2 gadiem
Malači! Pārliecinosha uzvara! FC RIGA labākie! Žel, ka Valmiera ttik šķidri nospēlēja, nenovērtējot Shkendiju! Nedomaju, ka atbildes spele Valmierai izdosies uzvaret ar 2 vartu parsvaru!
Lipejanieki turejas cik vareja- malaci! bet ko TU bagatam un tik stipram padarisi! Karashausks atkal pieradija (lai gan neiesita), ka izlasei vins butu,ar savu kolosalo cinassparu, noderigs!

  +2 [+] [-]

, 2022-07-21 22:40, pirms 2 gadiem
Negaidìti
Bet pelnīti

  +1 [+] [-]

, 2022-07-21 22:41, pirms 2 gadiem
Karašausks neko izlases rindās nav parādīji un neparādīs!!! Viņš nav komandas spēlētājs...bet mutes bajārs gan

  +3 [+] [-]

, 2022-07-21 22:42, pirms 2 gadiem
Ambrē rakstīja: Bet vienu lietu esmu palaidis laikam garām - mums 1x klubs cīnijās par CL, bet 3x klubi par Konferences līgu - bet kur palika cīņas par Eiropas līgas grupu turnīru?
Visu nosaka valstu reitings, ja klubi spēlēs labāk, tad pēc dažiem gadiem var pacelties augstāk kur tad ir citādāks kvotu sadalījums pa līgām.

https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_...
Zemāk var apskatīt Distribution of team competition quotas

     [+] [-]

, 2022-07-21 22:53, pirms 2 gadiem
Regbists rakstīja: Malači! Pārliecinosha uzvara! FC RIGA labākie! Žel, ka Valmiera ttik šķidri nospēlēja, nenovērtējot Shkendiju! Nedomaju, ka atbildes spele Valmierai izdosies uzvaret ar 2 vartu parsvaru!
Lipejanieki turejas cik vareja- malaci! bet ko TU bagatam un tik stipram padarisi! Karashausks atkal pieradija (lai gan neiesita), ka izlasei vins butu,ar savu kolosalo cinassparu, noderigs!
Karašausks varbūt ir labs, bet Uldriķis un Gutkovskis ir viņam priekšā!

     [+] [-]

, 2022-07-21 22:54, pirms 2 gadiem
purva_velns rakstīja: Negaidìti
Bet pelnīti
Negaidīti viegli guva vārtus - slovākiem bija milzīga plaisa aizsardzībā tieši flangos - mūsu malējie pussargi viņus vienkārši apspēlēja.

  +2 [+] [-]

, 2022-07-21 23:01, pirms 2 gadiem
sabikas rakstīja: Visu nosaka valstu reitings, ja klubi spēlēs labāk, tad pēc dažiem gadiem var pacelties augstāk kur tad ir citādāks kvotu sadalījums pa līgām.

https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_...
Zemāk var apskatīt Distribution of team competition quotas
Vietu EL kvalifikācijā mūsu klubi var dabūt tikai pārvarot 1.kārtu ČL. Lai būtu garantēta vieta EL jau pirms sezonas, tad ir jākāpj ļoti augstu valstu rangā, kas nav reāli nekad.

  -1 [+] [-]

, 2022-07-21 23:05, pirms 2 gadiem
sabikas rakstīja: Visu nosaka valstu reitings, ja klubi spēlēs labāk, tad pēc dažiem gadiem var pacelties augstāk kur tad ir citādāks kvotu sadalījums pa līgām.

https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_...
Zemāk var apskatīt Distribution of team competition quotas
Bet skatos, ka šobrīd mēs esam pakāpušies par 2x vietām augstāk - no 38.vietas uz 36.vietu.

     [+] [-]

, 2022-07-21 23:06, pirms 2 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Vietu EL kvalifikācijā mūsu klubi var dabūt tikai pārvarot 1.kārtu ČL. Lai būtu garantēta vieta EL jau pirms sezonas, tad ir jākāpj ļoti augstu valstu rangā, kas nav reāli nekad.
Kura vieta jādabon valstu rangā, lai vismaz viens klubs būtu tiesīgs kapāties kvalifikācijā?

  +2 [+] [-]

, 2022-07-21 23:13, pirms 2 gadiem
Ambrē rakstīja: Kura vieta jādabon valstu rangā, lai vismaz viens klubs būtu tiesīgs kapāties kvalifikācijā?
Šosezon zemākā vieta ir 17. ar vietu EL kvalifikācijā. Tas dēļ RUS diskābeļa. Līdz galam vēl neesmu izpratis sistēmu - 15 vai 16 valstīm ir tiesības spēlēt EL, bet tas laikam ir atkarīgs no tā, kas uzvar ČL konkrētajā sezonā.

  -1 [+] [-]

, 2022-07-21 23:19, pirms 2 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Šosezon zemākā vieta ir 17. ar vietu EL kvalifikācijā. Tas dēļ RUS diskābeļa. Līdz galam vēl neesmu izpratis sistēmu - 15 vai 16 valstīm ir tiesības spēlēt EL, bet tas laikam ir atkarīgs no tā, kas uzvar ČL konkrētajā sezonā.
Nu, ja ir kā tu saki, tad mums ir jāpanāk Šveices, vai Čehijas līgas klubi!

  +2 [+] [-]

, 2022-07-21 23:35, pirms 2 gadiem
Ambrē rakstīja: Nu, ja ir kā tu saki, tad mums ir jāpanāk Šveices, vai Čehijas līgas klubi!
Pat Šveicei šosezon nav garantētas vietas EL kvalī. Cīrihe EL kvalī var uzspēlēt, ja izstāsies ČL 2. vai 3. kvalifikācijas kārtā.

     [+] [-]

, 2022-07-22 07:10, pirms 2 gadiem
isti nesapratu , vai ef cī rižāņi tik spēcīgi vai tie tur pretī tik švaki , bet 3-0 pat bangladešā ir 3-0 . laikam tiks tālāk

     [+] [-]

, 2022-07-22 07:29, pirms 2 gadiem
Riga malači ,kvalitatīva komanda ,kurai pietrīka uzbrucēja kas var iesist ...,,ja būs kas sit iekša ,Riga vēl iepriecinās LV līdzjūtējus šajā sezonā !

     [+] [-]

, 2022-07-22 07:44, pirms 2 gadiem
bumbotava rakstīja: isti nesapratu , vai ef cī rižāņi tik spēcīgi vai tie tur pretī tik švaki , bet 3-0 pat bangladešā ir 3-0 . laikam tiks tālāk
Visi vārti pretiniekam zaudēti pateicoties mūsu malējiem pussargiem. Ļoti ātri spējām no aizsargiem tikt līdz teju brīviem sitieniem priekšējā līnijā. Laikam vienīgi trešie vārti nobrieda epizodē no laukuma centra, bet piespēle beigās aizgāja tomēr uz labo flangu Šādu aizsardzību caursistu pat FK Tukums, un varbūt pat SK Super Nova!
Es tik brīnos kāpēc te neviens komentāros nenoliek slovākus ar tekstu, ka viņi ir spēlējuši toto? Jo godīgi sakot spēlēja viņi tizli un es brīnos, ka leiši pret viņiem divās spēlēs nespēja gūt pat vienus vārtus.

     [+] [-]

, 2022-07-22 07:54, pirms 2 gadiem
Ambrē rakstīja: Visi vārti pretiniekam zaudēti pateicoties mūsu malējiem pussargiem. Ļoti ātri spējām no aizsargiem tikt līdz teju brīviem sitieniem priekšējā līnijā. Laikam vienīgi trešie vārti nobrieda epizodē no laukuma centra, bet piespēle beigās aizgāja tomēr uz labo flangu Šādu aizsardzību caursistu pat FK Tukums, un varbūt pat SK Super Nova!
Es tik brīnos kāpēc te neviens komentāros nenoliek slovākus ar tekstu, ka viņi ir spēlējuši toto? Jo godīgi sakot spēlēja viņi tizli un es brīnos, ka leiši pret viņiem divās spēlēs nespēja gūt pat vienus vārtus.
paldies par izsmeļošo info , jo es laikam skatījos baletu