Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Lyon" pieveic "Barcelona" un triumfē sieviešu Čempionu līgā

Rolands Eliņš

"Lyon" pieveic "Barcelona" un triumfē sieviešu Čempionu līgā
Lionas futbolists svin vārtu guvumu. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

UEFA Čempionu līgā sievietēm finālmačā Turīnā Francijas "Lyon" ar 3:1 pieveica iepriekšējā gada čempioni "Barcelona" un izcīnīja savu astoto titulu šajās sacensībās.

Francijas "Lyon" ieguvusi savu astoto Čempionu līgas trofeju, kas ir šo sacensību rekords. Pirms gada "Lyon" apstājās jau ceturtdaļfinālā, kas apturēja "Lyon" piecu titulu sēriju, bet tagad izdevās atgriezties finālā, kur pretim stājās 2021. gada čempione "Barcelona", kas līdz šim šosezon bija zaudējusi tikai vienā spēlē.

"Lyon" ātri ieguva vadību, pirmos vārtus gūstot jau sestajā minūtē, kad izcēlās pieredzējušā pussardze Amandīna Anrī. 23. minūtē Lionas pārsvaru dubultoja slavenā norvēģiete Ada Hegerberga, kura drīz pēc tam piedalījās arī "Lyon" trešo vārtu guvumā, kurus iesita Katarina Makario.

Ar Aleksijas Puteljas vārtiem "Barca" pirmā puslaika beigās samazināja starpību un pēc tam otrajā puslaika uzbruka vairāk, taču rezultāts 3:1 tā arī saglabājās "Lyon" labā.

"Lyon" ceļā uz finālu iepriekš pusfinālā pieveica PSG un ceturtdaļfinālā tika garām Turīnas "Juventus". Īpašs šis tituls bija "Lyon" treneri Sonjai Bompastorai, kura līdz ar to kļuvusi par pirmo futbolisti, kura Čempionu līgā triumfējusi gan kā spēlētāja, gan kā trenere.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/live/foot...

     [+] [-]

, 2022-05-21 23:29, pirms 2 gadiem
..prieks, ka vismaz viena Lyon komanda māk spēlēt futbolu

     [+] [-]

, 2022-05-21 23:46, pirms 2 gadiem
Varēja jau piminēt, ka viena no tiesneses asistentēm bija igauniete Karolina Kaivoja

     [+] [-]

, 2022-05-21 23:53, pirms 2 gadiem
Prieks, ka Lyon atguvusi titulu