Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Jagodinskis: "3:0 vietā atkal jātaisa varoņdarbi – kāpjam uz tiem pašiem grābekļiem"

Agris Suveizda

Jagodinskis: "3:0 vietā atkal jātaisa varoņdarbi – kāpjam uz tiem pašiem grābekļiem"
Tomašs Šimkovičs un Vitālijs Jagodinskis. Foto: fkrfs.lv

Latvijas futbola čempionvienība RFS pirmajā spēlē UEFA Eiropas Konferences līgas "play-off" kārtā izglābās no zaudējuma pret Ziemeļīrijas stiprāko klubu "Linfield", galotnē gūstot divus vārtus, un uz Belfāstu dosies ar 2:2 azotē. Rīdzinieku centra aizsargs Vitālijs Jagodinskis sarunā ar Sportacentrs.com neslēpa niknumu, ka pārliecinošas uzvaras vietā atkal nācās atspēlēties.

"Divi sitieni – divi vārti…Pirmajā puslaikā vajadzēja panākt 3:0 un jābeidz spēle, bet mēs, kā vienmēr, kāpjam uz vieniem un tiem pašiem grābekļiem – atkal jālido turp un jātaisa varoņdarbi. Tā ka – kādas vēl sajūtas?! Esmu ļoti nikns, jo pirms divām nedēļām bija tāda pati spēle "Daugavas" stadionā pret maltiešiem, kad mums atkal bija 50 momentu, taču tā vietā, lai visu atrisinātu jau mājās, braucām uz turieni un mocījāmies. Tagad būs tas pats.

Izskaidrojums ir elementārs – ja neiesit tu, tad iesitīs tev. Tas arī viss, pat nav ko skaidrot. Ja neizmanto tādas iespējas – neiesit pendeli, neiesit viens pret vienu, neiesit no diviem metriem, tad kaut kāds sūds ielidos tavos vārtos. Tas arī viss! Trīs simtprocentīgi momenti – iesistu divus, kaut vienu, tad būtu bijusi pavisam cita spēle.

Pirmie vārti sākās no auta, kāds pazaudēja bumbu, spēlētāju, piespēle, pēc tam vēl kaut kas. Jāskatās video, bet tā bija kļūdu ēdīte – tas, ka iesita no mūsu balsta zonas, bija tikai pats pēdējais ķēdes posms. Otrajos vārtos, ja viņš mēģinātu tā trāpīt vēlreiz, droši vien neiesistu deviņas reizes no desmit, taču arī nevar teikt, ka tā bija tikai neveiksme. Bet labi, ka izlīdām no tā 0:2."

Ja pirmajā puslaikā RFS, neskatoties uz 0:1, bija krietni labāka komanda par sāncenšiem, tad otrā puslaika pirmā puse tik kvalitatīva vairs nesanāca. "Iespējams, ka tā bija. Vairāk baidījāmies ielaist nekā [mēģinājām] iesist, bet, kad ielaidām, variantu jau vairs nebija – vajadzēja iet uz priekšu. Tā ir psiholoģija. Arī pretinieki nosēdās – pirmkārt, viņi mums ļāva [radīt spiedienu], un, otrkārt, mēs izmantojām tās iespējas, kuras viņi mums ļāva. Varbūt bijām nopelnījuši iesist galotnē kā samaksu par neiesistajiem momentiem pirmajā puslaikā," pauda Jagodinskis.

RFS Eirokausos uzvarējusi Slovēnijā, Fēru salās, Ungārijā un Maltā, kā arī tikusi pie negaidīta neizšķirta Beļģijā, un Jagodinskis tic, ka komandai ir pa spēkam vēl viena laba izbraukuma spēle: "Pārliecība ir, bet ir jāgūst vārti! Ja gribi spēlēt grupu turnīrā, tad tādi momenti ir jāiesit. Citādi atkal savos vārtos ielidos kaut kāds sūds un nāksies kaut ko darīt. Kontrolējām spēli 95 minūtes, un tas viss bija mūsu pašu kļūdu dēļ – ne tādēļ, ka pretinieki būtu spēcīgāki. Pārliecība ir!"