Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Benfica" Amsterdamā iztur spiedienu un pārvar ČL astotdaļfināla barjeru

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Benfica" Amsterdamā iztur spiedienu un pārvar ČL astotdaļfināla barjeru
Lisabonas "Benfica" futbolisti svin uzvaru. Foto: Reuters/Scanpix

UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēlē negaidītu panākumu izcīnīja Lisabonas "Benfica", kas izbraukumā ar 1:0 pieveica Nīderlandes grandu Amasterdamas "Ajax", divu spēļu summā triumfējot ar 3:2.

• Portugāles "Benfica" šovakar lūkoja turpināt visos turnīros kopā sakrātu septiņu nezaudēto spēļu virkni. Amsterdamā viesiem gan bija jāiztur lielu spiedienu, "Ajax" pirmajā puslaikā audzējot teritoriālo pārsvaru un veidojot vairākas bīstamas epizodes.

• Jau septītajā minūtē bumba nonāca "Benfica" grieķu vārtsarga Odiseja Vlahodimosa sargātajā cietoksnī, kad kotdivuārietis Sebastjēns Alērs pieslēdzās serba Dušana Tadiča centrējumam. Tomēr vārtu guvums netika ieskaitīts, jo uzbrukuma laikā Tadičs vienubrīd atradās aizmugures stāvoklī.

• Turpinājumā bīstamus sitienus pāri vārtiem izdarīja "Ajax" futbolisti Edsdons Alvaress un Žurjēns Timbers, savukārt 19 gadus vecā Nīderlandes valstsvienībā uzspēlējušā pussarga Raiena Grāvenberha tālsitienu ar pūlēm atvairīja Vlahodimoss.

Čempionu līgas grupu turnīru nevainojami aizvadījusī "Ajax" dominēja arī otrā puslaika sākumā, Vlahodimosam neitralizējot Tadiča sitienu, kā arī brazīliešu uzbrucējam Antoni raidot bumbu tikai nedaudz secen Lisabonas kluba vārtiem. pretējā laukuma pusē tuvu "Benfica" izvirzīšanai vadībā nokļuva bijušais "Ajax" komandas gada futbolists Jans Vertongens, kura sitiens bija nedaudz neprecīzs.

• Par spīti "Ajax" šosezon parādītajam spēcīgajam sniegumam uzbrukumā [sezonā kopumā gūti 120 vārti - aut. piez.] "Benfica" komanda savu cietoksni noturēja neieņemtu. Daudz palīdzēja aizsardzības bastionu Vertongena, Alehandro Grimaldo un bijušā Mančestras "City" aizsarga Nikolasa Otamendi līderu cienīgais pašaizliedzīgais sniegums.

77. minūtē lisaboniešiem izdevās veikt pavērsienu - pēc tiešā brīvsitiena izspēles "Ajax" soda laukumā urugvajietim Dārvinam Nuņesam cīņā ar laukuma saimnieku vārtsargu Andrē Onanā izdevās bumbu lēcienā sasniegt pirmajam un gūt savus 26. vārtus sezonā - 1:0.

• Lisabonas komanda izcīnīja panākumu par spīti tam, ka "Ajax" kontrolēja bumbu 66% no laika un izdarīja četrreiz vairāk sitienu (16-4). Tiesa "Ajax" tikai divas reizes bumbu izdevās raidīt vārtu rāmī.

Divkārtējā Čempionu līgas turnīra uzvarētāja "Benfica" ceturtdaļfinālu sasniedza trešo reizi pēdējo desmit gadu laikā, kā arī pirmoreiz kopš 2015./16. gada sezonas.

Visas futbola Eirokausu spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

UEFA Čempionu līga, astotdaļfināla atbildes spēles

SpēleRezultātsVārtu guvējiSummā
Bayern – RB Salzburg7:1 (4:0)Levandovskis 12' (11m) 21' (11m) 23' Gnabrī 31' Millers 54' 83' Sanē 85' – Kjergors 70'8:2
Liverpool – Inter Milan0:1 (0:0)Martiness 62'2:1
Real Madrid – PSG3:1 (0:1)Benzemā 61' 76' 78' – Mbapē 39'3:2
Man. City – Sporting0:05:0
Man. United – Atletico0:1 (0:1)Lodi 41'1:2
Ajax – Benfica0:1 (0:0)Nuņess 77'2:3
Juventus – Villarreal16.03.1:1
Lille – Chelsea16.03.0:2

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/uefachampionsl...

  +1 [+] [-]

, 2022-03-16 01:14, pirms 3 gadiem
Nopietni. .??? Kā var uzrakstīt ka Benfica guva negaiditu panākumu…kas par murgu? Paskatijies koeficentos un pēc tā spriedi Autor?
Benfika ir laba un stabila komanda. Tas ka tu neko par šo komandu nezini un tekstu uztaksti balstoties uz koeficentoem….tas ir vnk kosmos.

     [+] [-]

, 2022-03-16 01:36, pirms 3 gadiem
..meh!

  -1 [+] [-]

, 2022-03-16 08:23, pirms 3 gadiem
signijs rakstīja: Nopietni. .??? Kā var uzrakstīt ka Benfica guva negaiditu panākumu…kas par murgu? Paskatijies koeficentos un pēc tā spriedi Autor?
Benfika ir laba un stabila komanda. Tas ka tu neko par šo komandu nezini un tekstu uztaksti balstoties uz koeficentoem….tas ir vnk kosmos.
Tad jau uzliki māju ne? Tagad vari Villas sapirkt? Dirs.ējs.

  +1 [+] [-]

, 2022-03-16 08:54, pirms 3 gadiem
Ajax paši vainīgi, būtu atbraukuši no Lisabonas ar uzvaru, būtu arī šodien uzvarējuši, jo Benfika nevarētu spēlēt no aizsardzības. Bet vakar Benfika visu izdarīja kā pēc mācību grāmatas.

     [+] [-]

, 2022-03-16 09:08, pirms 3 gadiem
kasagrande rakstīja: Ajax paši vainīgi, būtu atbraukuši no Lisabonas ar uzvaru, būtu arī šodien uzvarējuši, jo Benfika nevarētu spēlēt no aizsardzības. Bet vakar Benfika visu izdarīja kā pēc mācību grāmatas.
ko gan tu zini par mācību grāmatām