Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Van Gāls: "Kārtējo reizi zaudējām spēli, kas bija jāuzvar"

Andris Liepa
Andris Liepa

Van Gāls: "Kārtējo reizi zaudējām spēli, kas bija jāuzvar"
Luiss Van Gāls
Foto: AFP/Scanpix

Pēc vakardienas UEFA Čempionu līgas 1/8 finālu spēlēm savus domu graudus izteikuši vairāki spēlētāji un treneri. Minhenes "Bayern" treneris Luiss van Gāls ar nožēlu atzina, ka zaudēts mačs, kas bija jāuzvar.

Zaudējušās Minhenes „Bayern” spēlētājs Bastians Švainštaigers neslēpa sarūgtinājumu un izteica pārmetumus pretiniekiem par viņu uzvedību: „Tagad saprotu Zidānu. Materaci mani provocēja jau pirms spēles un arī pēc spēles viņš mani aizskāra. Visi viņu pazīst kā provokatoru.” Kā zināms, 2006. gada Pasaules kausa izcīņas finālā Materaci izprovocēja Zidānu uz pārkāpumu sarkanās kartītes vērtībā.

„Bayern” treneris Luiss van Gāls: „Žēl, bet gribējām pārāk daudz. Tā nav pirmā reize – šosezon jau četras vai piecas reizes esam atdevuši spēli, kas bija jāuzvar, un šodien tas notika atkal. Varējām visu nokārtot ātrāk. Tā vietā „Inter” līdz galam spēja saglabāt cerības, kaut arī momentus radīja ar grūtībām. Tomēr viņi tās realizēja – tāds ir futbols. Bija epizode, kur trīs mani futbolisti izskrēja pret vienu aizsargu – šāds moments bija jāizmanto. Savukārt pēc tam nebijām vairs tik kompakti. Pieļāvām pārāk daudz kļūdu aizsardzībā, ielaidām vārtus pārāk viegli.”

„Inter” treneris Leonardo: „Galvenais, ka uzvarējām – tikai tas ir svarīgi. Negribu iedziļināties detaļās. Izplānojām spēli labi, ātri iesitām un spēlējām labi, līdz mačs pavērsās „Bayern” labvēlīgā gultnē. Viņi guva otros vārtus un varēja iesist vēl, taču beidzot mēs spējām reorganizēties un aizvadījām lielisku 2. puslaiku. Esmu ļoti priecīgs par Pandevu, kuram bija grūts periods. Viņš ir ticis kritizēts par neizmantotajām iespējām, bet viņš allaž turpinājis smagi strādāt, un šovakar tas atmaksājās. Šis ir lielisks brīdis un varu pateikties Dievam, kas ļāvis gūt man šādu pieredzi. Šis ir vēsturisks rezultāts, ņemot vērā, cik grūta bija spēle un cik stiprs bija pretinieks. Mūsu uzvara ir zīme, ka nekad nepadodamies. Eiropas čempioni joprojām nav nolikuši pilnvaras.”

Otrajā spēlē „Manchester United” savā laukumā uzveica Marseļas „Olympique” ar 2:1, triumfējot ar tādu pašu rezultātu arī divu maču summā. Alekss Fergusons: „Tā bija nervoza spēle, jo spēlētāji nepārstāja pamest laukumu savainojumu dēļ. Tas izjauca mūsu balansu. Pie tam mums jāatceras, ka tuvāko nedēļu laikā jāspēlē ar „Chelsea”, „Liverpool” un ar „Arsenal” Anglijas kausa izcīņā. Tas prasa daudz no spēlētājiem. Mūsu problēma šovakar bija pretinieku standartsituācijas. Toties labi attīstās sadarbība starp Rūniju un Čičarito. Rūnijs ir ļoti bīstams, jo viņam ir tāda enerģija un ātrums ar bumbu. Čičarito ir neticams – viņa kustības tuvāk vārtiem, tālāk vārtiem, tuvāk, tālāk. Skoulzs, Gigss, Rūnijs un Keriks nospēlēja labi. Valensija arī deva labu ieguldījumu savās 45 minūtēs.”

Marseļas treneris Didjē Dešāms meklēja zaudējuma iemeslus: „Tā nebija spēcīga Mančestras komanda, viņiem trūka daudzu spēlētāju. Domāju, mēs neizmantojām savu izdevību, jo mums bija iespējas iesist. Mančestrai ir lieliski spēlētāji priekšējā līnijā, un tur arī bija tā starpība, kaut arī viņi nebija labākajā formā. Pat bez vairākiem futbolistiem pretinieki spēlēja augstas klases futbolu. Pirmās 20-25 minūtes nospēlējām kautrīgi, taču to izskaidro augstā likme, atmosfēra - mani spēlētāji vēl ir jauni. Vēlāk sniegumu uzlabojām. Pie 1:2 jutu, ka viņi ir nervozi. Diemžēl nespējām gūt otros vārtus. Tādās spēlēs jābūt relaksētiem, taču jutu, ka mani spēlētāji ir saspringti.”

Izmantotie resursi:
Goal.com
The official website for European football –...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-03-16 10:12, pirms 13 gadiem
Nu vienmer jau nevar veikties. Pagajushaja gada, kad MU Bayern izsledza no Chempionu ligas, tad veiksme bija Minhenes puse. Shoreiz noversas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-03-16 14:49, pirms 13 gadiem
Inter tuvojas otrajam titulam..

     [+] [-]

, 2011-03-17 00:08, pirms 13 gadiem
Mīlu čempionu līgu - katru gadu interesanti mači, daudz intrigu un augstākās klases futbols!!!