Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Superlīgas tiesa: ģenerāladvokāts aicina lemt par labu UEFA un FIFA

Agris Suveizda

Superlīgas tiesa: ģenerāladvokāts aicina lemt par labu UEFA un FIFA
Florentino Peress. Foto: EPA/Scanpix

Ģenerāladvokāts Atanasioss Rantoss, izskatot strīdu starp Eiropas Superlīgu un UEFA, FIFA, ziņojumā aicinājis Eiropas Savienības tiesu lemt par labu UEFA un FIFA.

Rantoss paudis, ka Eiropas Superlīgai ir tiesības rīkot sacensības ārpus ierastās UEFA un FIFA ekosistēmas, taču uzsvēra, ka klubiem, kuri vēlas piedalīties abās sacensībās vienlaikus, ir jāsaņem attiecīgo organizāciju apstiprinājums - proti, UEFA un FIFA ir tiesības piemērot sankcijas gadījumā, ja tas notiek bez atļaujas.

Īsumā, Rantoss secināja, ka taisnība ir UEFA un FIFA pusē, kuru pretenzijas atbilst Eiropas Savienības likumdošanai. Kaut arī Rantosa ziņojumam nav juridiska spēka un ir tikai rekomendējošs raksturs, Eiropas Savienības tiesa visbiežāk šos ieteikumus ņem vērā. Tiesas galīgais lēmums tiek gaidīts nākamajā pavasarī.

Eiropas futbola dzīvi 2021. gada 18. aprīlī satricināja paziņojums par Eiropas superlīgas radīšanu, zem kura parakstījās 12 klubi: seši klubi no Anglijas ("Arsenal", "Chelsea", "Liverpool", "Manchester City", "Manchester United", "Tottenham") un pa trim klubiem no Itālijas ("Inter", "Juventus", "Milan") un Spānijas ("Atletico", "Barcelona", "Real Madrid"). Superlīgas ideja sastapās ar milzīgu pretestību no sporta organizācijām, pārējiem klubiem, parakstījušo un neparakstījušo klubu faniem un pat valstu valdībām, un drīz vien pie Superlīgas galda palika tikai trīs klubi – "Real Madrid", "Juventus" un "Barcelona". Superlīga laika gaitā centusies labot savas sākotnējās kļūdas, Superlīgu padarot atvērtāku izkrišanas un paaugstināšanas sistēmai un vēl vairāk finansējuma novirzīt futbola attīstībai ārpus Superlīgas.

Izmantotie resursi:
https://apnews.com/article/world-cu...
https://curia.europa.eu/jcms/jcms/J...

  +2 [+] [-]

, 2022-12-15 18:41, pirms gada
Šo nezāli, kā latvāni jānocērt, jāizravē no vismazākajām saknēm.
Pietiek ar basketbolu Eiropā...

     [+] [-]

, 2022-12-15 19:29, pirms gada
Agri kā sanāk, ka bildē cilvēks, kurš rakstā nav pieminēts? Uztaisi rakstu par Lebronu, bet ieliec Ates bildi. Vāks ar tiem autoriem kuri lieto par daudz