Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Pertija: "Mēs "Liepājas" lūgumu uzklausījām, viņi mūsējo nē"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Pertija: "Mēs "Liepājas" lūgumu uzklausījām, viņi mūsējo nē"
Tamazs Pertija
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Šodien "Skonto" kluba noorganizētajā UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmsspēles preses konferencē pirms gaidāmās cīņas ar Ungārijas "Debrecen" rīdzinieku treneris Tamazs Pertija salīdzināja pretinieku ar citām Eirokausu pretiniecēm, stāstīja par spēļu pārcelšanu un pretinieku "skautingu".

Visai negaidīti Tamazs Pertija uz preses konferenci no spēlētājiem paņēma līdzi komandas jaunieguvumu Dāvi Indrānu (20), kurš "Skonto" vēl nav debitējis un savā karjerā Virslīgā nospēlējis tikai 58 minūtes, kad pārstāvēja "Ventspili".

Pertija: "Gatavojamies kā parasti, saprotam spēles atbildību, saprotam pretinieka spēku, tā ir laba komanda, kas nokomplektēta ar pieredzējušiem futbolistiem. Paguvu apskatīties spēlētāju vecumu - aptuveni 30-35 gadus veci spēlētāji. No viņu spēlēs redzētā var secināt, ka tā ir eiropeiska stila - ātra, veikla, daudz piespēļu, tātad spēlējoša komanda. Uzbrucēji mūsdienīgi, nav stāvoši. Tātad laba komanda. Viņu mājas spēlē atmosfēra ir vienkārši super, viņiem ir jauns stadions, brīnišķīgs laukums. Pēdējo maču viņi izbraukumā zaudēja ar 0:2, taču pirms tam mājās uzvarēja ar 3:0 [runa par Eiropas līgas 1.kārtas dueli ar Melnkalnes "Sutjeska" - aut.]. Viņu zaudētajā spēlē ieraudzījām, ko varam piedāvāt no savas puses, redzam viņu plusus, mīnusus. Pretinieku ļoti cienām, tāpat kā visus. Ceru, ka spēle visiem būs interesanta."

Indrāns: "Gatavojamies tāpat kā katrai spēlei. Protams, pretinieks daudz, daudz stiprāks nekā Latvijas čempionātā. Pats neesmu redzējis viņu spēles, taču zinu, ka viņi ir spēlējuši Čempionu līgas grupu turnīrā pret "Liverpool" un vēl pāris komandām. Treneris lielāko daļu jau pateica - gatavojamies nopietni, pretinieks ir pieredzējis, viņiem ir veci spēlētāji. Nav tā kā mums, kur viss rezervistu soliņš ir 1995.-96.gadā dzimušie. Ceru, ka būs daudz skatītāju, ka būs laba spēle un ka pēc spēles varēsim būt priecīgi par rezultātu."

Par "Debrecen" jau mazliet sacījāt, bet, salīdzinot šo komandu ar "St.Patrick's", pirmkārt, kā vērtētu līmeņa atšķirības un, otrkārt, kādas ir galvenās atšķirības starp tām spēles stila ziņā?
Pertija: "Spēka ziņā tomēr domāju, ka ungāri ir spēcīgāki. Iemesls - viņi spēlē ātrāk nekā īri. Īrijas komanda spēlēja ļoti tehnisku futbolu, savukārt ungāriem arī ir tehnika, taču vēl klāt nāk ātrums. Mēs īrus apspēlējām uz ātruma rēķina. Mums bija lieli ātrumi gan mājās, gan viesos. Darījām visu ļoti, ļoti, ļoti ātri, un īri neizturēja mūsu piedāvāto ātro tempu. Tehniskā ziņā īrus un ungārus vērtētu vienādi. Īri tehnikas un futbola domāšanas ziņā bija super komanda. Ungāri ir tehniski, taču ātrāki.

Visas mūsu bažas ir saistītas ar "Debrecen" ātrumiem - viņi ļoti zibenīgi piespēlē bumbu flangos, tad seko centrējums, un viņu garie futbolisti "karājas" gaisā. Tiesa, to visu viņi izdarīja mājas spēlē [pret melnkalniešiem - aut.] uz sava lieliskā laukuma, bet zaudētajā atbildes spēlē bija pavisam cita aina. Varbūt tur bija mežonīgs karstums [tā arī bija, "Debrecen" treneris sava kluba mājas lapai atzina, ka komandai klājies smagi Melnkalnes klimatā un 41.5 grādu karstumā - aut.], varbūt viņi spēlēja, ņemot vērā iekrāto pārsvaru, nav izslēgts. Taču tas ir fakts, ka viņi daudz spēcīgāk nospēlēja mājas spēli nekā izbraukuma spēli."

Man līdzīgs jautājums, tikai lūgums salīdzināt "Debrecen" ar Liberecas "Slovan" [šai komandai "Skonto" divu spēļu summā piekāpās 2013.gada Eiropas līgā (2:1, 0:1) - aut.]?
Pertija: "Domāju, "Slovan" bija stiprāks, tas ir personīgi mans viedoklis. Gan spēlētāju ziņā, gan pēc visiem citiem parametriem. Taču šeit jāatzīst, ka toreizējais "Skonto" arī bija stiprāks nekā šī brīža, jo tobrīd mūsu kluba rocība, manuprāt, bija daudz lielāka. Šobrīd tikai veidojam labu komandu, bet, kad spēlējām ar Liberecu, mums jau bija gatava laba komanda. Šobrīd veidojam un jau parādās cerīgas pazīmes, ka tiešām varētu izveidoties laba komanda."

Pieņemot, ka spēlēsiet ar četriem aizsargiem, visticamāk, būs jāspēlē arī Isajevam, kurš nav bijis pamatsastāvā kopš maija. Vai gatavojat viņu mačam īpaši?
Pertija: "Laikam neteikšu jums, kurš rīt spēlēs un kāds būs spēlētāju izvietojums. Varbūt tas būs Isajevs, varbūt nebūs. Varbūt būs četri aizsargi, varbūt pieci, varbūt trīs centra aizsargi ar diviem malējiem aizsargiem. Šodien nevaru to jums atklāt, bet drīzumā redzēsiet, kāds būs mūsu izvietojums un kuriem spēlētājiem dodam priekšroku konkrētajā mačā."

Autora komentārs: pēc preses konferences sekoja "Skonto" treniņš un tapa skaidrs, ka jautājums par Isajevu nav aktuāls. Lai gan, visticamāk, "Skonto" spēlēs ar Pertijas pēdējo minēto variantu, centra aizsargs (pēc ierastās pamatpozīcijas) būs tikai viens, Renārs Rode. Pilnu pamatsastāvu neatklāsim, nepalīdzot pretiniekam - informācijas aprite mūsdienās ir ļoti ātra.

Indrāns spēlēs?
Pertija: "Viss ir viņa rokās, perspektīvs puisis. Nepaņēmām viņu tāpat vien. Spēlētājus atlasām, izvērtējot viņus no visiem aspektiem. Viņš atbilst personīgi manām prasībām, sākot no sportiskā aspekta, beidzot ar cilvēcīgajām īpašībām. Esmu pārliecināts, ka viņš būs labs futbolists, ja vien būs uz pareizā ceļa kā šobrīd."

Kāpēc pārgāji no "Ventspils" uz "Skonto". Nav tā vieglākā pāreja, jo tās tomēr ir sāncenses.
Indrāns: "Saprotu, jā, sanāca pāriet uz vislielāko sāncensi. Ventspilī bija nelielas problēmas ar kluba vadību. Nevaru pastāstīt, kādas tieši, mēs par tām lietām vairs nerunājam. Prieks, ka uzreiz "Skonto" iejaucās, "Skonto" palīdzēja, treneris Tamazs gribēja, lai pie viņiem spēlēju. Tā kā pats esmu rīdzinieks, priecājos, ka tagad beidzot varu spēlēt "Skonto". Lai gan pats neesmu sācis tur spēlēt, nāku no "Alberta", biju pie Jura Docenko. Tagad esmu šeit un esmu apmierināts."

Kausa izcīņā jums tieši pret "Albertu" jāspēlē.
Indrāns: "Jā, zinu, tā ka satikšu savu treneri Arturu Zakreševski [smaida]."

Esat vienīgie no Latvijas Eirokausu klubiem, kas nepārcēla kausa spēli. Kāpēc nepārcēlāt arī jūs?
Pertija: "Mēs nepārcēlām pat spēli ar "Spartaku" [pēc spēles Īrijā daļa komanda ieradās vēlā naktī uz sestdienu, mačs ar "Spartaku" bija svētdien - aut.]. Mums ir noteikta gatavība, noteikts plāns. Nepārcēlām spēli ar "Spartaku", jo cerējām, ka pietiks spēku, emociju un uzvarēsim šo maču. Tā arī notika. Ceram, ka arī kausa spēlē pietiks gan spēku, gan emociju. Noteikti spēlēsim šo spēli. Mums šobrīd ir tāda komanda, ka jebkurš no spēlētājiem var iziet pamatsastāvā un labi nospēlēt.

Vienīgais mačs, ko gribējām pārcelt, bija 27.jūlija tikšanās ar "Liepāju", jo 24.jūlijā aizvadām atbildes spēli ar "Debrecen" [patiesībā 23.jūlijā - aut.], pārlidojums un tā tālāk. Taču viņi [liepājnieki - aut.] nepiekrita. Neko darīt. Mēs piekritām "Liepājai", kad viņi lūdza mums mainīt 1.kārtas spēles norises vietu no Rīgas uz Liepāju, bet viņi tagad nepiekrīt. Nekas traks, dzīve ar to nebeidzas - domāju, vēl būs analoģiskas situācijas, kad no mums kaut kas var būt atkarīgs. Ja nepārcēlām, tad spēlēsim, nav problēmu, mēs vienkārši palūdzām, viņi nepiekrita. Kausa spēle gan nav jāpārceļ, spēlēsim to."

Par Višņakovu teicāt, ka viņš ir noguris, diskomfortā. Kāda situācija ir tagad?
Pertija: "Nezinu, rīt spēlē redzēsiet. Ja viņš izies pamatsastāvā un spēlēs slikti, tad nebūs paguvis atjaunoties un tā tālāk. Uzsveru - ja vien viņš spēlēs pamatsastāvā. Man nekad nav tā, ka saku: "Es tev dodu iespēju." Nē, tā nekad nav. Katram futbolistam jāiet laukumā un jāpierāda. Nebūs tā, ka kādam dodu pēdējo iespēju. Vai nu spēlētāju turu komandā, ticu un uzticos viņam, vai arī neturu. Tiem, kurus turu komandā, būs viena, divas, desmit, divdesmit iespējas. Ja viņa komandā nav, tātad viņa iespēja beigusies, un viņš spēlē citā komandā."

Noskatījos video apskatu no spēles Īrijā. Īri tomēr izveidoja diezgan daudz momentu. Klātienē tai mačā bija "Debrecen" otrais treneris. Kā domājat, vai viņš guva pareizi priekšstatu vai tomēr nē, jo nedominējāt kā parasti?
Pertija: "Pats interesantākais, ka viņi izgrieza spēles momentus, kad viņi bija ar bumbu. Nerādīja momentus, kad mēs, atrodoties vadībā ar 2:0, veicām pa 20-25 precīzām piespēlēm pēc kārtas, kad spēlējām, izejot no rezultāta un, var teikt, kaifojām no spēles. Kāpēc viņi to neparādīja, nezinu, laikam tā ir kāda jūsu, žurnālistu, darba specifika. Tas, ka klātienē bija viņu treneris, liecina par viņu profesionalitāti. Tai pašā laikā nevaru pateikt, ka viņš tur visu redzēja - nedomāju, jo rīt grasāmies spēlēt pavisam citādi."

Jums nebija problēmu dabūt video no "Debrecen" spēlēm?
Pertija: "Nē, mēs pat viņiem neprasījām, paši visu atradām. Noskatījāmies praktiski visu - gan pēdējās divas spēles [Eiropas līgā - aut.], gan pagājušās sezonas spēles. Principā mums ir pilna informācija. Tāpat kā laikam viņiem."

"Skonto" - "Debrecen" spēle ceturtdien "Skonto" stadionā sāksies plkst.19:00. Biļetes varēs iegādāties spēles dienā "Skonto" stadiona kasēs no plkst.10:00, biļetes cena ir pieci eiro.

1 2 39 komentāri

 +11 [+] [-]

, 2015-07-15 20:56, pirms 9 gadiem
Pilnīgi riebjas šitās pārceltās spēles jau. Lielāka daļa Eiropas līgas aizvada spēles tā. Trešdien vai ceturdien Eiropas turnīri, sestdien līgas spēle, bet pirmdien jau nacionālais kauss. Bet mēs kā tādi invalīdi nevaram normāli spēles aizvadīt. Kauns kauns kauns

 +11 [+] [-]

, 2015-07-15 21:04, pirms 9 gadiem
Un tad vēl te kladzina, ka neregulārs spēļu kalendārs! Lūdzu spēlējiet! Būsiet tikai ieguvēji no tā!

  +8 [+] [-]

, 2015-07-15 21:07, pirms 9 gadiem
Nomainīt Rīgu pret Liepāju tomēr nav tas pats, kas pārbraukt no Ungārijas, bet ar slodzi ir jārēķinās.Nav iekšā, sēdi un pird dīvānā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2015-07-15 21:15, pirms 9 gadiem
Neviens cits kā Pertija savulaik teica, ka divas, pat trīs spēles nedēļā ir normāls ritms.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-15 21:26, pirms 9 gadiem
Skonto čempion! Izvālēsim tos Ungārus

  +1 [+] [-]

, 2015-07-15 21:37, pirms 9 gadiem
Pertija jau neaizmirsīs.Var gadīties,ka nākošsezon vajadzēs Liepājai pārcelt spēli, teiksim ar Skonto, un tad viens otrs gruzīns gardi smiesies.Kas attiecās uz kalendāru ,es jau rakstīju.Vai tiešām nevar sastādīt kalendāru tā ,lai eirokausi netraucē?Nekādi pārcelti mači virslīgā nedrīkst būt.Varbūt tikai ārkārtējos gadījumos.Eirokausi pie tādiem nepieder.

 +13 [+] [-]

, 2015-07-15 21:38, pirms 9 gadiem
krisis rakstīja: Pilnīgi riebjas šitās pārceltās spēles jau. Lielāka daļa Eiropas līgas aizvada spēles tā. Trešdien vai ceturdien Eiropas turnīri, sestdien līgas spēle, bet pirmdien jau nacionālais kauss. Bet mēs kā tādi invalīdi nevaram normāli spēles aizvadīt. Kauns kauns kauns
Vieni prasa pārcelt spēles vienu pēc otras, citiem jāmeklē tajā pašā laikā sparingi. Es nemaz nerunāju par LV izlases pārtraukumiem. Tas vispār ir nonsenss. Kad sāksies salnas, lieti, dubļi, tad redz sāksies izšķirošie mači. Praktiski visās vadošās komandās, kas varētu uz to brīdi līdzvērtīgi cīnīties ar to pašu Mettu vai Daugavpili, patlaban ir jau divi sastāvi. Nekur Eiropā tādi vājprāti nenotiek. Lūdzu spēlējiet!! Kāpēc man ir jāiet agrā pavasarī sēdēt auksta vēja atklātā tribīnē, vai arī vēlās rudens nokrēslās lietū jāmirkst un jāskatās, kā futbolisti piedzen kājas. Tajā pašā laikā visu jūliju pašmāju čempionātā nekas nenotiek. Un galu galā, ja reiz kantoros tik punktuāli bija pret Liepāju, tad kāpēc tagad Liepājai ir kādam jānāk pretī? Tikko biju uz pārbaudes spēli ar Granitas. Tad jāsaka vienu, ja šādi Liepāja varēja spēlēt ar otro sastāvu, tad Liepājai eirokausu periodā nu noteikti nebūtu spēles jāpārceļ.

  +7 [+] [-]

, 2015-07-15 21:40, pirms 9 gadiem
alguns rakstīja: Pertija jau neaizmirsīs.Var gadīties,ka nākošsezon vajadzēs Liepājai pārcelt spēli, teiksim ar Skonto, un tad viens otrs gruzīns gardi smiesies.Kas attiecās uz kalendāru ,es jau rakstīju.Vai tiešām nevar sastādīt kalendāru tā ,lai eirokausi netraucē?Nekādi pārcelti mači virslīgā nedrīkst būt.Varbūt tikai ārkārtējos gadījumos.Eirokausi pie tādiem nepieder.
Liepājā jau labu laiku visi ir paši par sevi un nevienam neko neprasīs. Labāk spēlēt ar to kas ir, nekā staigāt un čīkstēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2015-07-15 21:50, pirms 9 gadiem
arhivs X rakstīja: Interesanti kā hokejisti var izturēt nedēļu vai vairāk nospēlēt mačus ik pārdienas. Nedomāju, ka tur slodze ir mazāka
Nu ja, un regbisti ir pilnīgi mīkstie, kuriem pauzes starp spēlēm ir vēl lielākas. Par maratonistiem vispār nerunāsim - cik ta viņiem ir maču gada laikā?! Ļoti vērtīgi salīdzināt pilnīgi dažādus sporta veidus ar dažādiem slodžu un intensitātes veidiem un struktūrām. Hokejisti, ja neesi pamanījis, piemēram, laukumā ilgāk par 50-60 sekundēm reti paliek (ja neskaita vairākumus un galotnes). Tad jau galīgi vārguļi - futbolisti, redz, pa 90 minūtēm bizo.

  -1 [+] [-]

, 2015-07-15 21:53, pirms 9 gadiem
Ļoti liels prieks par Dāvi Indrānu. Nedaudz pazīstu viņu arī personīgi. Novēlo šoreiz Dāvim sākumā veiksmi Skonto sastāvā un pēc tam jau nāks arī viss pārējais.
Jauks un patīkams puisis, inteliģents, ceru ka sportiskais niknums nav zudis. Gan jau viss izdosies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-07-15 22:00, pirms 9 gadiem
Key Nr 23 Kā nospēlējāt ar Granit?Taisījaties taču spēlet ar pamatsastāvu?

  -1 [+] [-]

, 2015-07-15 22:03, pirms 9 gadiem
Jau nevajag,tviterī izlasīju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2015-07-15 22:08, pirms 9 gadiem
alguns rakstīja: Key Nr 23 Kā nospēlējāt ar Granit?Taisījaties taču spēlet ar pamatsastāvu?
2:1. Liepāja uzvarēja. ( Savaļnieks, Ikaunieks ). Labāk pateikt, kas bija rezervē: Kamešs, Afanasjevs, Toress, Varažinskis, Kļava, Šlampe, Strumia, Verpakovskis, Kurtišs, Ikaunieks. Pamatā : Karasko, Markenau, Sopots, Grebis, Hmizs, Flaksis, Gulbis, Kārkliņš, Ščadcins, Savaļnieks, Jurkovskis

  +2 [+] [-]

, 2015-07-15 22:14, pirms 9 gadiem
Tamaz! Nu nesaskumsti pārāk,pavasarī Liepāja piedāvāja labāku variantu t.i. spēlēt laukā, svaigā gaisā uz mākslīgā zāliena,nevis Skonto hallē.Visi izbaudīja labu futbola gaisotni!
Tagad Liepājai nav spēļu un vēlāk visas tiks sabāztas atkal neizdevīgā grafikā.Nevar vēlēties visu,jums ir Eirokausi,saņemsiet naudiņu, nosegsiet parādus,varēsiet atkal saņemt lielās algas,varēsiet sapirkt spēlētājus un viss jums būs ideāli. Vai nesaskati nevienlīdzīgu attiekmi pret virslīgas klubiem???? Saprotu,ka neviens nebija rēķinājies ar tādu Liepājas sniegumu,jo prognozes bija tabulas lejasdaļa un tāpēc Mežecka kungs tā bārstījās ar solījumiem,ka Liepāja spēlēs Eirokausos!
Pavasarī bija citas runas un citi solījumi,tagad,pats zini,viss ir savādāk.Godīgums, augsto kungu kantoros, lēnām sāk izzust,bet tev un Skonto jau nekas nedraud,jo jūs esat pareizo kungu paspārnē! Paši dega,paši pūta!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-07-15 23:02, pirms 9 gadiem
Nu ja,tas pats Haris Vītoliņš bija atnācis uzspēlēt savā jaunībā pirmajā līgā futbolu,pēc15 nospēlētām minūtēm viņš palūdza sevi nomainīt,jo vairs nebīja spējīgs paskriet.Bet, ja futbolistiem nebūtu mikrotraumu,tad droši vien varētu arī trīsreiz nedēļā spēlēt.

  +2 [+] [-]

, 2015-07-15 23:11, pirms 9 gadiem
Quo vadis? rakstīja: Nu ja, un regbisti ir pilnīgi mīkstie, kuriem pauzes starp spēlēm ir vēl lielākas. Par maratonistiem vispār nerunāsim - cik ta viņiem ir maču gada laikā?! Ļoti vērtīgi salīdzināt pilnīgi dažādus sporta veidus ar dažādiem slodžu un intensitātes veidiem un struktūrām. Hokejisti, ja neesi pamanījis, piemēram, laukumā ilgāk par 50-60 sekundēm reti paliek (ja neskaita vairākumus un galotnes). Tad jau galīgi vārguļi - futbolisti, redz, pa 90 minūtēm bizo.
klasiskajā regbijā 3 dienās var atjaunoties nākamajai spēlei, protams, visu gadu tā nenospēlēt, bet futbolā ir mazāk kontakta un noskrieto kilometru. Pertijas kārtējai čīkstēšanai nav pamata.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2015-07-15 23:38, pirms 9 gadiem
arhivs X rakstīja: Interesani, kurš ir spējīgs šitādu sviestu sarakstīt. Visticamāk, cilvēks, kurš nezina ko nozīmē regulāra sportošana. Nesaku, ka tas ir baigi viegli, bet ja katru dienu trenējies, tā nav problēma
Artūrs Irbe vai Arvīds Irbe Tev pateiks to pašu.

     [+] [-]

, 2015-07-15 23:44, pirms 9 gadiem
arhivs X rakstīja: Interesani, kurš ir spējīgs šitādu sviestu sarakstīt. Visticamāk, cilvēks, kurš nezina ko nozīmē regulāra sportošana. Nesaku, ka tas ir baigi viegli, bet ja katru dienu trenējies, tā nav problēmaj
Ja kas,tad savos 47 es joprojām trīs reizes nedēļā intensīvi spēlēju futbolu.
Slēpts komentārs: reikons

  -3 [+] [-]

, 2015-07-16 01:09, pirms 9 gadiem
Var saprast Pertiju, bet skaidrs, ka katrs klubs spēlē tā, lai pašiem būtu izdevīgāk. Arī Liepāja apzinās, ka pret pagurāšākiem skontiešiem būtu vieglāk spēlēt un gūt punktus, kas sezonas otrajā pusē var izrādīties ļoti svarīgi cīņā par medaļām. Dāvanas viens otram sāncenši nedāvina un rēķina, kā no katras situācijas gūt pozitīvāku iznākumu.

  +2 [+] [-]

, 2015-07-16 04:20, pirms 9 gadiem
haha, pedejais cilveks, kurs labus vardus teica par Liepaju bija Perija, bet sie uzmet!

     [+] [-]

, 2015-07-16 07:20, pirms 9 gadiem
>>>igaunis janis
Nezinu par Hari Vītoliņu,atklāti sakot es tam neticu,bet varu pateikt to ,ko esmu redzējis savām acīm.Septiņdesmito gadu sākumā Ventspilī trenējās Voskresenskas Himik hokeja komanda,kura šeit izgāja fiziskās sagatavotības smagāko posmo.Svina jostas ,pa jūras smiltīm ,stadiona trepēm.Fizisko dzina iekšā tā,kā savulaik bija pieņemts to darīt.Tad lūk,reiz viņi palūdza uzspēlēt treniņmaču ar Ventspils Ventas futbolistiem.Tas tik bija mačs.Beidzoties spēlei ,hokejisti lūdza,vai nevar uzspēlēt trešo puslaiku,jo pēc monotoniem fiziskās sagatavotības treniņiem ,futbols viņiem bija ,ka svaigs gaiss.Diemžēl nesanāca ,jo Ventspils futbolisti bija ar rokām un kājām pretī,jo nebija vairs spēka.Tiesa vieni bija profi,otrie amatieri,tomēr fiziskā sagatavotība arī futbolistiem bija neslikta.

  +2 [+] [-]

, 2015-07-16 09:39, pirms 9 gadiem
golsss rakstīja: Gribaas uzvaru paar Debreceni. Kaut kaa to Liepaaju paardziivos. Cik dzirdeeju bija daudz skatiitaaju ar pret St. Patrik. Liidz ar ko varbuut virsliigu var atbiidiit otrajaa plaanaa tagad. Skaists rezultaats 2-0 tika atvests no Dublinas. Kaut ko taadu gribaas ieraudziit arii Budapesstaa. Kaapeec Skonto nevareetu skaisti skaneet Eiropaa. Starkova laikos taa bija.
Kāpēc Budapeštā? Tāpēc, ka tā ir vienīgā pilsēta Ungārijā, ko zini?
Debrecena spēlē Debrecenā, vai tad ne?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-07-16 12:32, pirms 9 gadiem
Šitas gruzīns ļoti labi iekārtojies Latvijā. Redzēju, braukā ar Lexus kabrioletu, bet trenē pusamatierus.

     [+] [-]

, 2015-07-16 12:38, pirms 9 gadiem
Quo vadis? rakstīja: Nu ja, un regbisti ir pilnīgi mīkstie, kuriem pauzes starp spēlēm ir vēl lielākas. Par maratonistiem vispār nerunāsim - cik ta viņiem ir maču gada laikā?! Ļoti vērtīgi salīdzināt pilnīgi dažādus sporta veidus ar dažādiem slodžu un intensitātes veidiem un struktūrām. Hokejisti, ja neesi pamanījis, piemēram, laukumā ilgāk par 50-60 sekundēm reti paliek (ja neskaita vairākumus un galotnes). Tad jau galīgi vārguļi - futbolisti, redz, pa 90 minūtēm bizo.
Nevajag tirst. Futbolā tās pauzes ir tikpat lielas kā kokejā, basketā utt. Kad kāds kārtējo reizi tēlo, pakrīt, tad spēles laiku neaptur.

Un par noskrietajiem kilometriem arī... Vienādi, gan basketā gan futbolā (protams atkarīgs cik tu minūtes spēlē). Intensitāte lielāka basketā... Ko tad NBA večiem teikt, kad 4 spēls nedēļā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-07-16 13:40, pirms 9 gadiem
Quo vadis? rakstīja: Nu ja, un regbisti ir pilnīgi mīkstie, kuriem pauzes starp spēlēm ir vēl lielākas. Par maratonistiem vispār nerunāsim - cik ta viņiem ir maču gada laikā?! Ļoti vērtīgi salīdzināt pilnīgi dažādus sporta veidus ar dažādiem slodžu un intensitātes veidiem un struktūrām. Hokejisti, ja neesi pamanījis, piemēram, laukumā ilgāk par 50-60 sekundēm reti paliek (ja neskaita vairākumus un galotnes). Tad jau galīgi vārguļi - futbolisti, redz, pa 90 minūtēm bizo.
Savam priekam uzspēlēju abus un abos nogurstu Bet grūti salīdzināt, kā tas ir pro līmeni, kur vieni 90 min noskrien, tik ar vienu 15 min pārtraukumu, otri pa 40-50 sek maiņām kopā salasa apm 20 min (bet praktiski vislaik augstā tempā). Bet ja tā tas iegājies, tad visticamāk futene vairāk resursu noēd un ilgāk jāatjaunojas.
1 2 39 komentāri