Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Riga Cup" jauniešu futbola turnīrs uzņem apgriezienus

"Riga Cup" jauniešu futbola turnīrs uzņem apgriezienus
Foto: Megija Grauziņa

No janvāra līdz martam, no angļu "Tottenham Hotspur" līdz krievu "Zenit", no 10 gadīgiem puikām līdz 17 gadus veciem jauniešiem - astoņās nedēļas nogalēs Rīgā jau 17 gadus tiekas pusotrs tūkstotis 11 valstu futbolistu, lai iepazītu sporta karali visā tā krāšņumā.

Astoņās nedēļas nogalēs Rīgā tiek izspēlēts pa vienam futbola turnīram kādā no vecuma grupām. 2016. gada janvārī ar "Sportland" un "Nike" atbalstu aizvadīti jau trīs "Riga Cup" turnīri.

U13 turnīrā triumfēja Somijas klubs “Honka”, spriedzes pilnā finālā pārspējot Krievijas “Zenit”. No trim Latvijas komandām play-off cīņām kvalificējās “Rīgas FA”, 16 komandu konkurencē ierindojoties augstajā sestajā vietā. U14 Krievijas “Zenit” puikas bija pārliecinoši favorīti un finālā ar 5-0 pārspēja Somijas klubu “PKK-U”. Spēlē par piekto vietu uzvarēja “Rīgas FA” un atkal bija veiksmīgākais no trim Latvijas klubiem. Janvāra izskaņā U15 trīs dienu turnīrā angļu “Tottenham Hotspur” finālā piekāpās Krievijas “Zenit”, savukārt mājinieki “Rīgas FA” spēlē par trešo vietu atzina somu “HJK” pārākumu. Labāko astotniekā iekļuva vēl arī otrs Latvijas klubs “Skonto Academy”.

Februāra otrajā un trešajā nedēļas nogalē sacentīsies U16 un U17 jaunieši. Martā spēkiem mērosies U10, U11 un U12 vecuma grupu puikas no visdažādākajiem Eiropas klubiem. Noslēdzoties nedēļas nogalei tiek pasniegti medaļu komplekti un nosaukta turnīra simboliskā izlase un labākie spēlētāji vārtsarga, aizsarga, pussarga un uzbrucēju pozīcijās.

Par “Riga Cup” augsto kvalitātes latiņu liecina FIFA un Eiropas futbola federācijas inspektora klātbūtne. Baltijā nopietnākie ziemas iekšstelpu futbola turnīri risinās "Skonto" hallē (Rīgā, Emiļa Melngaiļa ielā 1A) un Olimpiskajā sporta centrā (Rīgā, Grostonas ielā 6B). Aptuveni 3000 skatītāju vidū ir jauno futbolistu vecāki, draugi un radi, kā arī laba un daudzveidīga futbola cienītāji.

Turnīra rīkotājs Artūrs Laizāns pastāstīja, ka skatītājiem vienmēr saistoši ir redzēt pasaules līmeņa futbola klubu jauniešus: “Uz Rīgu brauc Anglijas klubu “Manchester City”, “Tottenham Hotspur”, “Norwich City” jauniešu komandas. Turnīrā piedalās arī augsta līmeņa kamandas no Nīderlandes, Beļģijas, Norvēģijas, Krievijas un citām valstīm”.

Latvijas komandām piedalīšanās starptautiski atzītajā turnīrā ir lieliska iespēja spēlēt ar visdažādāko Eiropas futbola skolu pārstāvjiem un salīdzināt savas prasmes ar vienaudžiem. Brīvajā laikā starp spēlēm jaunieši kā tūrisma galamērķi iepazīst Latvijas galvaspilsētu. Atklāšanas un noslēguma ceremonijā uzstājas labākie pašmāju deju kolektīvi, piemēram, “Zelta Sietiņš”, “Austriņš” un “Dzirkstelīte”, kā arī “Green Trials” puiši ar riteņbraukšanas paraugdemonstrējumiem.

Iepriekšējos gados Rīgu apmeklējušas tādas futbola slavenības, kā Kriss Ramzejs no Anglijas “Tottenham Hotspur”, Viktors Carjovs no Maskavas “Dinamo” un Vitālijs Hmelnickijs no Kijevas “Dinamo”. Latvijas futbola izlasē spēlējuši pirmo gadu turnīru dalībnieki – Kristaps Blanks, Igors Semjonovs un Aleksandrs Cauņa. Savulaik viņi “Riga Cup” guva neatsveramu starptautisku spēļu pieredzi.

Turnīra mājas lapa rigacup.lv Notikumiem “Riga Cup” var sekot līdzi arī sociālajos tīklos “Facebook” un “Twitter”, kā arī video tiešraidēs “Youtube”.

Informāciju sagatavoja "Sportland Magazine"

  -1 [+] [-]

, 2016-02-10 15:05, pirms 8 gadiem
futbola slavenību saraksts vienkārši žilbinošs