Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Atletico" triumfē Eiropas Līgā

Gundars Zaburdajevs
Gundars Zaburdajevs

"Atletico" triumfē Eiropas Līgā
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar Hamburgā par pirmajiem UEFA Eiropas līgas turnīra čempioniem kļuva Madrides "Atletico", kuri ļoti aizraujošas spēles papildlaikā ar 2:1 pieveica Londonas "Fulham". Divi vārti Djego Forlana kontā,

Mača sākums bija visai mierīgs, vistuvāk reālai pretinieku vārtu apdraudēšanai bija "Fulham", tomēr sitienu no apmēram 20 metriem bloķēja aizsargs. Tieši Londonas klubam sākumā bija teritoriāls pārsvars, tomēr pēc pāris minūtēm iespēlējās arī "Atletico", situāciju izlīdzinot – "Fulham" vārtsargam Švarceram nācās spēlēt izgājienā, ar dūrēm izsitot bumbu no soda laukuma. Pēc desmit spēlētām minūtēm sekoja arī Madrides kluba pirmā izdevība gūt vārtus – Aguero piespēlēja Forlanam, kurš ieskrēja soda laukumā, nonāca labā sitiena pozīcijā, tomēr trāpīja pa vārtu stabu. Pāris minūtes vēlāk "Atletico" bija laba iespēja no soda sitiena, taču Reijesa sitienu atsita un pēc tam tvēra Švarcers. Pēc brīža sitienu no gaisa tuvu soda laukumam izdarīja "Fulham" spēlētājs Gera, tomēr bumba lidoja vairākus metrus pāri. 20. minūtē no līdzīgas pozīcijas sita Deiviss, tomēr "Atletico" vārtuvīrs De Gea pārliecinoši bumbu ķēra. Vēl pēc pāris minūtēm uzbrukums atkal uz otriem vārtiem, kad Forlans sita pāri. Tad viens pret vienu mēģināja izrauties Aguero, tomēr viņam ļoti meistarīgi bumbu atņēma Hjūzs. Šis aizsargs labi nospēlēja arī brīdi vēlāk, pārķerot tā paša Aguero centrējumu un izsitot no soda laukuma.

"Atletico" aktīvā spēle turpinājās, Domingezs centās sist ar galvu, tomēr viņš ne pārāk labi aizsniedzās līdz bumbai, līdz ar to Švarceram nenācās grūti to ķert. Madride tiešām uzbruka bīstamāk un 31. minūtē viņiem to izdevās pārvērst vāru guvumā – Reijess piespēlēja bumbu Aguero, kurš centās sist pa vārtiem, tomēr sitiens neizdevās. Toties iznāca lieliska piespēle Forlanam, kurš no tieša vārtu tuvuma sita precīzi – 1:0! "Atletico" vēl izveidoja vienu uzbrukumu, kad sitienu izdarīja Aguero, bet pēc tam uz pretinieku vārtiem devās "Fulham" un ļoti ātri spēja atspēlēties – lieliski soda laukumā iegāja Zamora, nonākot labā sitiena pozīcijā, tomēr saminstinājās, tādēļ nācās piespēlēt Dafam, kurš centrēja atpakaļ Zamoram, bet viņš ar galvu pameta bumbu tālāk no sevis, kur to uztvēra Deiviss, kurš arī trieca bumbu vārtos, panākot izlīdzinājumu! Iniciatīva gan joprojām palika "Atletico", kuri līdz puslaika beigām ieguva tiesības uz vairākiem stūra sitieniem. Diezgan bīstami sita gan Forlans, gan Simao, tomēr abas reizes Švarcers spēja tikt galā. Puslaika beigas – 1:1.

Otrā puslaika pirmajās minūtes "Atletico" joprojām kontrolēja spēli, bet pēc neilga laika uzbrukumu izveidoja arī "Fulham", tiekot līdz pretinieku soda laukumam, bet ne līdz sitienam pa vārtiem. Vēl pēc brīža Dafs ar lielisku piespēli izvirzīja Geru vienu uz vārtiem, tomēr spēlētājs palaida bumbu par tālu, dodot iespēju De Gea to iegūt. Gera, izvairoties no sadursmes, nedaudz aizskāra vārtsarga galvu, tādēļ sākas diskusijas starp spēlētājiem un tiesnesi, tomēr viss beidzās mierīgi – bez lieliem asumiem un dzeltenajām kartītēm. Kopumā bumbu jau vairāk kontrolēja "Fulham", tiekot arī pie ļoti labas iespējas gūt vārtus – Končeskis neveiksmīgi mēģināja izsist bumbu no soda laukuma un tā nonāca pie Deivisa, kurš momentāli izdarījas spēcīgu sitienu, tomēr lieliski spēlēja De Gea.

Tomēr "Atletico" nebija pavisam "iesēdušies" aizsardzībā – Forlans laukuma stūrī lieliski apspēlēja pretiniekus, tomēr viņa piespēli soda laukumā neviens neuztvēra. Pēc tam atkal laba iespēja bija Londonas klubam, kad Dafs sita no apmēram 20 metriem, tomēr garām. Vēl nedaudz vēlāk Dafs centrēja bumbu soda laukumā, Gera augstā lēcienā aizsniedza bumbu, tomēr par maz, lai spētu reāli apdraudēt vārtus. Pēc tam atkal uzbrukums Madrides klubam – Aguero izpildīja soda sitienu, tomēr Švarcers diezgan viegli bumbu ķēra. Iniciatīva atkal bija "Atletico". Laba iespēja sitot no gaisa bija Uifaluši, tomēr pāri. Raula Garsijas sitiens savukārt lidoja garām vārtiem. Pēc tam pie soda sitiena tika "Fulham", tomēr Mērfijs sita spēlētāju sieniņā. Kompensācijas laika beigās Aguero krita soda laukumā, tomēr tiesnesis nereaģēja. Papildlaiks.

Jau pašā sākumā Deiviss sita garām. Pēc brīža pie otriem vārtiem Jurado raidīja bumbu pāri. Pēc tam vēl pa vienam pusmomentam pie katriem vārtiem. Papildlaika pirmās puses beigās Aguero bija laba sitiena pozīcija, tomēr Končeskis viņam bumbu atņēma. Pēc mirkļa Aguero tika pie vēl labākas iespējas, tomēr no divu metru attāluma viņš sita garām… Otrā papildpuslaika iesākumā "Fulham" tika pie diviem soda sitieniem, tomēr neviena no piespēlēm adresātu nesasniedza. Tad pie otriem vārtiem atkal aktīvs bija Forlans, kura spēcīgs sitiens lidoja pāri vārtiem. Tuvojoties mača beigām, Aguero piespēlēja Forlanam soda laukumā, kurš tikai nedaudz aizskāra bumbu, pēc tam to aizskāra arī Hangelands, ar ko pietika, lai Švarcers to vairs neaizsniegtu – 2:1! Atspēlēties "Fulham" nepaspēja, līdz ar to par pirmajiem Eiropas līgas čempioniem kļūst Madrides "Atletico"!

UEFA Eiropas līga, fināls

Atletico - Fulham 2:1 (1:1) (Forlans 32’, 116’ - Deiviss 37’)

1 2 47 komentāri

 +51 [+] [-]

, 2010-05-13 00:16, pirms 14 gadiem
Neskatoties uz nelaimiigo zaudeejumu, Fulham taapat ir siis sezonas varonji Eiropaa. Un Rojs ir manager of the year Anglijaa.
Apsveicu Atletico kaa pirmo komandu, kas uzvar Eiropas Liigu. Skataams finaals.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +71 [+] [-]

, 2010-05-13 00:17, pirms 14 gadiem
Skatos rit 115 minūte. O, būs jāpasktās pendeles!!
Te TEv nu bija, kā ieslēdzu, tā gols, neraža!

  +9 [+] [-]

, 2010-05-13 00:17, pirms 14 gadiem
Forlans izvilka Atletico uzvaru, likās jau ka uz pendelēm aizies jau kā 2ais puslaiks sākās, tomēr nepaspēja. Samērā labs fināls visā visumā

 +21 [+] [-]

, 2010-05-13 00:17, pirms 14 gadiem
Ko veel vairaak vajag treshdienas vakara? fantastisks finaals. Apsveicu Atletico.

  +5 [+] [-]

, 2010-05-13 00:18, pirms 14 gadiem
Forlāna uzvaras vārti - skaisti!

  +7 [+] [-]

, 2010-05-13 00:18, pirms 14 gadiem
varēja jau pendeles pasist
bet vispār, skaista, fināla cienīga spēle

  +3 [+] [-]

, 2010-05-13 00:18, pirms 14 gadiem
Beigās ļoti liels Atletico pārsvars, bet nu abas komandas izskatījās ļoti nogurušas, Forlāns varonis, Aguero ari īstajā mirklī atrada spēkus skrējienam un piespēlei. Nedaudz gribējās sagaidīt 11 metriniekus .

 +15 [+] [-]

, 2010-05-13 00:19, pirms 14 gadiem
Apsveicu Atletico. Cilvēciski, protams, žēl Fulham. Pasaka bez laimīgām beigām šoreiz, bet jebkurā gadījumā fantastiska sezona Eiropā vidusmēra klubam.

  +3 [+] [-]

, 2010-05-13 00:19, pirms 14 gadiem
nu noplauka forlanam ar to golu.es jau ar pendeles gaidiju

  +3 [+] [-]

, 2010-05-13 00:21, pirms 14 gadiem
Neredzēju hokeju, bet, lai kāda spēle būtu bijusi tur, nemaz nenožēloju, ka skatījos šeit finālu, skaistas 120 min. Žēl, ka šogad angļi bez Eiropas trofejām.

  +1 [+] [-]

, 2010-05-13 00:21, pirms 14 gadiem
Otrais Forlana gols - CŪCENE

  +2 [+] [-]

, 2010-05-13 00:21, pirms 14 gadiem
apsveicu Atleriko, bet domāju, ka arī Fulham šis ir apsveikuma vērts sasniegums. kurš bija domājis? tādi klubi kā Liverpool, Juventus, Shahtar, Werder, Valencija utt, kuri skaitījās augstāk par Fulham, bet viņi sasniedza finālu un izdarīja to pārliecinoši. lai gan šodienas spēle bija ļoti neinteresanta, tomēr, patīkams fināls. gribējās pendeles un tik tuvu biju tam, bet re kā... Forlāns - augstākās klases meistars. tas arī ir iemesls Atletiko uzvarai. neticams uzbrucējs.

  +3 [+] [-]

, 2010-05-13 00:21, pirms 14 gadiem
eh, Fulham tik gadus jau turās Premjerlīgā, kaut gan vislaik bija lejasgala komanda, kamēr visas pārējās komandas mainās, kā piemēram Southampton un Newcastle, kuras biaj tiešām Eiropas mēroga komandas pirms kādiem 5 gadiem. Tomēr apsveicu finālu!

Bet Forlans, tas ir vienkārši Forlans! Nekad nenoveco un ir komandas līderis visur, kur spēlē, kaut gan nav nekāda mega psaules zvaigzne. Apsveicu Atletico!

  +2 [+] [-]

, 2010-05-13 00:21, pirms 14 gadiem
Atletico pelnīti uzvarēja, visu spēli vairāk momentus veidoja. Kaut gan kādu laiku izskatījās, ka ar centrējumiem viņi toč nekur netiks, jo Fulham visus pārliecinoši nocēla.
Fulham izskatījās, ka sāka spēlēt aktīvāk tikai pēc nonākšanas iedzinēju lomā un cer uz standartsituācijām. Var jau saprast - Dafs un Zamora spēlēja pustraumēti, nevarēja nospēlēt visu spēli, bet neviens jau netraucēja Fulham kā komandai "uzspiest" arī pie neizšķirta rezultāta. Par dažām minūtēm ilgāku Fulham spiedienu pie neizšķirta rezultāta atceros tikai vienreiz otrajā puslaikā. Liela daļa 2. puslaika un papildlaiks vispār Atletico zīmē.
Ļoti ļoti liels prieks par Atletico, tagad vēl Seviļu Copa del Rey finālā vinnēt un sākotnēji izgāztā sezona būs noslēgusies ar pāris vāzēm, ko komanda sen nebija izcīnījusi. Bet biezie kaimiņi pagaidām palikuši bešā Floress lielisku darbu paveicis, no komandas, kas Resino vadībā izskatījās un spēlēja bezcerīgi, līdz Eiropas Līgas titulam.

     [+] [-]

, 2010-05-13 00:22, pirms 14 gadiem
Wermahlen rakstīja: Otrais Forlana gols - CŪCENE
kas tad nav cūcene? skaists gols no 30 metriem nav cūcene?

  +1 [+] [-]

, 2010-05-13 00:25, pirms 14 gadiem
Tieshaam Cieniigs Finaals! Speele Tieshaam Bija Skataama! Peec Visa,Tomeer Beigaas Athletico Arii Vajadzeeja Uzvareet Man Shkjiet,Jo Fulham Speeles Vidusdaljaa Nedaudz Ieseedusies Aizsardziibaa Bija,Kaut Gan Arii Vinjiem Momentu Netruuka!

Paldies Par Vakaru!

  +2 [+] [-]

, 2010-05-13 00:26, pirms 14 gadiem
fuulham izskatijaas labaaks! zheel anglju

  +6 [+] [-]

, 2010-05-13 00:27, pirms 14 gadiem
Interesants fināls.It kā atbalstīju Fulham, taču liels prieks par Forlanu

 +10 [+] [-]

, 2010-05-13 00:31, pirms 14 gadiem
Specjāli skatijos beigas lai redzētu pendeles atkal nekā

  +4 [+] [-]

, 2010-05-13 00:45, pirms 14 gadiem
jopampaa nozaga pendelis argentiiniessi

  +3 [+] [-]

, 2010-05-13 00:57, pirms 14 gadiem
Spēle lieliska priekš fināla. Atletico uzbruka daudz vairāk visu spēli, pelnīti arī uzvarēja.
Mača varonis, manuprāt, nav Forlans, bet gan Aguero. Kā viņš visu laiku terorizēja Fulham aizsardzību. Abas piespēles arī viņam (pirmā ne tik ļoti, bet tomēr). Un arī pašā spēlē viņš parādīja teicamu sniegumu. Protams, saka jau tā, ka labākie spēlētāji atrodas īstajā vietā, īstajā laikā, taču šoreiz man šķiet Aguero uztaisīja spēli.
Jauku vakaru!

  +3 [+] [-]

, 2010-05-13 01:03, pirms 14 gadiem
Gundars Zaburdajevs cilvēks TOMĒR!!
uzspiediet uz search un manīsiet cik tekstā ir šis mītiski mistiskais vārdiņš

     [+] [-]

, 2010-05-13 06:59, pirms 14 gadiem
tomer gribeju ,lai angli panem nevis spani,bet ir taa kaa ir!!

     [+] [-]

, 2010-05-13 08:46, pirms 14 gadiem
Tā vien šķiet, ka Fullham vienkārši nav lemts uzvarēt!!! Jau 100 gadus pastāv klubs un neviena paša titula...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-05-13 09:07, pirms 14 gadiem
Atletii, Atletii, Atletii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Forlans, Milito labakie uzbruceji Eiropaa!
SUPER!!

eh ja vel Torres butu ATM kreklaa

ps: liigaa viss tiek piedots, vinji jau tagad ir varonji- CAMPEONES!!

  +3 [+] [-]

, 2010-05-13 09:26, pirms 14 gadiem
Forlāns pierādīja, ka ir īsts līderis. Pelnīta uzvara.

     [+] [-]

, 2010-05-13 09:46, pirms 14 gadiem
njaa Barselonas saitos sjii zinja paviid.. "nja taa starp citu Atletico [neminot no kuras pilsetas;] vakar uzvareja Eiropas liigaa! "

common.. tie tacj spaanji.. uzvareeja,
nu jaa katalanjiem spaanju nav..
kur nu veel tie kas no Madrides!

     [+] [-]

, 2010-05-13 09:51, pirms 14 gadiem
march_2k rakstīja: Atletico pelnīti uzvarēja, visu spēli vairāk momentus veidoja. Kaut gan kādu laiku izskatījās, ka ar centrējumiem viņi toč nekur netiks, jo Fulham visus pārliecinoši nocēla.
Fulham izskatījās, ka sāka spēlēt aktīvāk tikai pēc nonākšanas iedzinēju lomā un cer uz standartsituācijām. Var jau saprast - Dafs un Zamora spēlēja pustraumēti, nevarēja nospēlēt visu spēli, bet neviens jau netraucēja Fulham kā komandai "uzspiest" arī pie neizšķirta rezultāta. Par dažām minūtēm ilgāku Fulham spiedienu pie neizšķirta rezultāta atceros tikai vienreiz otrajā puslaikā. Liela daļa 2. puslaika un papildlaiks vispār Atletico zīmē.
Ļoti ļoti liels prieks par Atletico, tagad vēl Seviļu Copa del Rey finālā vinnēt un sākotnēji izgāztā sezona būs noslēgusies ar pāris vāzēm, ko komanda sen nebija izcīnījusi. Bet biezie kaimiņi pagaidām palikuši bešā Floress lielisku darbu paveicis, no komandas, kas Resino vadībā izskatījās un spēlēja bezcerīgi, līdz Eiropas Līgas titulam.
Atleti un Real pret Barca un Espanyol, nevar salidzinat..
1. ir daudz vienotaki nekaa 2.

ps: par biezajiem kaiminjiem vel neko nevar zinaat

     [+] [-]

, 2010-05-13 09:57, pirms 14 gadiem
Žēl ka tā, bet ko Tu padarīsi! Vienmēr ir nākamā sezona!!
Lai vecas Fulham!! Kopumā baigie malači!!!

  -1 [+] [-]

, 2010-05-13 10:33, pirms 14 gadiem
lieliski, lieliski. proletaarieshiem viens kauss jau ir, vienu veel var dabuut, bet fashistiem ir lielas iespeejas palikt vispaar tukshaa

realmadrid7 - atletico uzvara pirmaam kaartaam ir spljaaviens real sejaa

     [+] [-]

, 2010-05-13 12:16, pirms 14 gadiem
Zheel Fulham..... ;(
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 47 komentāri