Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Eiropas līgas pirmā sezona skaitļos

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Eiropas līgas pirmā sezona skaitļos
Romelu Lukaku ("Anderlecht") - jaunākais vārtu guvējs Eiropas līgā
Foto: AP/ Scanpix

Trešdienas vakarā Hamburgā ar Spānijas kluba Madrides "Atletico" triumfu noslēdzās pirmā UEFA Eiropas līgas sezona. Atskatīsimies, kāda tā bijusi skaitļos.

2.66 - vidēji spēlē gūti vārti Eiropas līgas pirmajā sezonā. Proti, 547 rezultatīvi sitieni 205 mačos.

3 - turnīra laikā gūtie "hat-trick" jeb trīs vārti vienā spēlē. To iespējis Liedsons (Lisabonas "Sporting" 3:2 uzvarā pār "Heerenveen"), Klaudio Pizaro (Brēmenes "Werder" uzvarā 4:1 pār "Twente") un Davids Vilja ("Valencia" mierizlīgumā 4:4 ar Brēmenes "Werder").

4 - tik minūtes bija nepieciešamas, lai Itālijas "Genoa" klubu pārstāvošais spānis Alberto Sapaters gūtu pirmos vārtus Eiropas līgas vēsturē ("Genoa" 2:0 Prāgas "Slavia").
5 uzvaras UEFA turnīros šosezon izcīnīja Eiropas līgas kausa ieguvēja Madrides "Atletico. Spānijas vienības kontā arī astoņi neizšķirti un četri zaudējumi. Konkrēti Eiropas līgā madridieši aizvadīja deviņas spēles, izcīnot trīs uzvaras, piecas reizes cīnoties neizšķirti un piedzīvojot vienu zaudējumu.
5 - lielākais vārtu pārsvars, ar ko izcīnīta uzvara. Proti, grupu turnīra trešajā kārtā "Benfica" ar 5:0 sakāva Liverpūles "Everton".
6 reizes saviem komandas biedriem vārtu guvumā asistēja Memets Ezils ("Werder") un Anhels di Marija ("Benfica").
8 vārti tika gūti turnīra rezultatīvākajā spēlē, kurā "Werder" savā laukumā cīnījās neizšķirti 4:4 ar "Valencia".

9 vārtus guvuši turnīra rezultatīvākie futbolisti: Oskars Kardozo ("Benfica") un Klaudio Pizaro ("Werder").

11 dzeltenās kartītes tika parādītas 1/16 fināla atbildes cīņā Eindhovenā starp vietējo "PSV" un "Hamburg". Mājiniekiem sešas, bet viesiem - par vienu mazāk.

15 - tik reizes spēlē pret Marseļas "Olympique" aizmigures stāvoklī nokļuva "Kobenhavn" futbolisti.

18 - tik punktus grupu turnīrā ieguva Zalcburgas "Red Bull", kā vienīgā spējot uzvarēt visās sešās spēlēs. Grupā sev aiz muguras austriešu klubs atstāja "Villarreal", "Lazio" un Sofijas "Levski", taču 1/16 finālā tika atzīts Ljēžas "Standard" pārākums.

22 stūra sitienus grupu turnīra mačā pret Rumānijas "Timisoara" izpildīja beļģu "Anderlecht".

22,5. sekundē Bobijs Zamora 1/4 fināla pirmajā spēlē viesos pret Vācijas čempioni "Wolfsburg" izvirzīja vadībā "Fulham".

24 valstu klubi tika pārstāvēti Eiropas līgā. Pirmoreiz UEFA klubu sacensību pamatturnīrā tika pārstāvēta Latvija un Moldova.

26 vārtus guva "Werder". Neskatoties, ka Brēmenes vienība izstājās jau 1/16 finālā, tā kļuva par turnīra rezultatīvāko komandu.

39 gadu vecumā par "Twente" vārtu drošību atbildēja Sanders Boškers - vecākais futbolists turnīrā.

40 dzeltenās kartītes turnīrā nopelnīja "Valencia", vidēji vienu kartīti 27 minūtēs. Tāpat Valensijas vienība nopelnīja četras sarkanās kartītes, izpelnoties rupjākās komandas nosaukumu.

44 sitienus turnīra garumā pretinieku vārtu virzienā izdarījis Oskars Kardozo ("Benfica"). Viņam šajā rādītājā turēt līdzi spējis vien Davids Vilja ("Valencia"), kuram 41 šāds raidījums.

53 noteikumu pārkāpumi tika fiksēti grupu turnīra duelī starp Rumānijas "Cluj" un Čehijas "Sparta Praha".

55 spēlētāji nopelnīja sarkano kartīti jeb tika noraidīti no laukuma.

116 minūtē urugvajietis Djēgo Forlans guva uzvaras vārtus finālspēlē, nodrošinot Madrides "Atletico" čempionu kausu.

192 klubi piedalījās Eiropas līgas pirmajā sezonā.

286 dienas ilga Londonas "Fulham" Eiropas līgas kampaņa, sākot ar uzvaru 3:0 trešajā kvalifikācijas kārtā pār Lietuvas "Vetra" un beidzot ar finālmaču.

1650 minūtes finālistes "Fulham" vārtus visa turnīra garumā sargāja austrālietis Marks Švarcers. Neviens no futbolistiem laukumā nepavadīja vairāk laika.

1900 - tik kilometrus uz sauszemes Islandes vulkāna radīto gaisa satiksmes ierobežojumu dēļ ceļā uz pusfināla pirmo spēli Madridē nācās pavadīt Anglijas "Liverpool" komandai

1993 - gads, kurā dzimis Beļģijas "Anderlecht" uzbrucējs Romelu Lukaku. 16 gadu un 218 dienu vecumā Lukaku kļuva par turnīra jaunāko futbolistu un vienlaikus arī par jaunāko vārtu guvēju, ar diviem rezultatīviem sitieniem grupu turnīra sestajā kārtā kaldinot "Anderlecht" 3:1 uzvaru viesos pār Amsterdamas "Ajax". Jāpiemin, ka šodien, 13. maijā Lukaku svin savu 17. dzimšanas dienu.

Izmantotie resursi:
uefa.com

 +25 [+] [-]

, 2010-05-13 18:23, pirms 14 gadiem
Šādas statistikas vienmēr ir interesanti aplūkot!

 +11 [+] [-]

, 2010-05-13 18:26, pirms 14 gadiem
Paldies par statistiku, un par to, lai šogad arī ČL pirmo reizi būtu pārstāvēta Latvija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-05-13 20:14, pirms 14 gadiem
masterboy rakstīja: Lakaku manuprat nav 1993 gada jo afrikaa ir visadas fichas ar gadu mainu un pasu nodaalu !
aafrikaa jaa, bet vinsh ir belgietis, dzimis belgijaa ir gan kongo saknes, bet es domaaju, ka shitas nav tas gadiijums ar vecuma samazinaashanu pavisam noteikti

  +4 [+] [-]

, 2010-05-13 20:49, pirms 14 gadiem
Madridei 5 uzvaras, astoņi neizšķirti un četri zaudējumi.
patiesībā ļoti viduvēja statistika...

  +2 [+] [-]

, 2010-05-13 23:50, pirms 14 gadiem
Kamponadze rakstīja: Madridei 5 uzvaras, astoņi neizšķirti un četri zaudējumi.
patiesībā ļoti viduvēja statistika...
Kāda starpība, ja tituls ir pie viņiem. Ja tas būtu teorētiski iespējams, tad ikviens klubs labprāt zaudētu visas spēles, ja vien beigās izcīnītu kausu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja