Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Tuhels: "Tiesnešiem trūkst drosmes pieņemt lēmumus pret "Real Madrid""

Agris Suveizda

Tuhels: "Tiesnešiem trūkst drosmes pieņemt lēmumus pret "Real Madrid""
Tomass Tuhels. Foto: AFP/Scanpix

Par UEFA Čempionu līgas pirmajām divām pusfinālistēm kļuva Spānijas komandas "Villarreal" un "Real Madrid", kuras izslēdza Minhenes "Bayern" (1:1 viesos, 2:1 summā) un Londonas "Chelsea" (mājās 2:3 pagarinājumā, summā 5:4).

"Villarreal" uzbrucējs Žerārs Moreno atzina, ka panākums astotdaļfinālā pret Turīnas "Juventus" vairoja pārliecību, ka arī ceturtdaļfināla barjera ir pārvarama: "Jau kopš izlozes sev sacījām, ka varam to paveikt. Ticība un cīņas gars palīdzēja mums to sasniegt. Pirmajā spēlē pieļāvām kļūdu, nepiebeidzot viņus, un šovakar šo kļūdu, nepiebeidzot mūs, pieļāva viņi."

Minhenes "Bayern" galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans kā vienu no svarīgākajām epizodēm izcēla Tomasa Millera nerealizēto izdevību: "Tomasam bija jāiesit – daudz šādu iespēju nebūs. Tomēr izšķiroša bija pirmā spēle – cīņu zaudējām tur. Šodien spēlējām ļoti labi, arī taktiskā ziņā, bet intensitātes ziņā tā bija labākā spēle vairāku mēnešu laikā. Vajadzēja gūt vairāk vārtu, bet kopumā spēle bija laba – labs pretpresings, liela intensitāte."

"Real Madrid" galvenais treneris Karlo Ančeloti izcēla mājas stadiona priekšrocību: "Spēlējot "Santiago Bernabeu", nevienā brīdī nedrīkst norakstīt "Real Madrid". Es to nevaru izskaidrot, bet šajā stadionā ir kaut kāda burvība, kas mums palīdz. Neviens nevar teikt, ka neesam spējīgi triumfēt Čempionu līgā. Pierādījām, ka cīnāmies līdz galam. Un vēlos apsveikt arī "Villarreal" – nebija daudz cilvēku, kuri gaidīja divus Spānijas klubus pusfinālā, un rīt vēl varam sagaidīt arī trešo."

Londonas "Chelsea" galvenais treneris Tomass Tuhels bija gandarīts par komandas sniegumu un paveikto, tomēr vīlās galvenajā tiesnesī Šimonā Marciņakā: "Mani sarūgtināja, ka viņš pēc spēles labi pavadīja laiku ar Karlo. Kad gribēju pieiet un pateikties par spēli, viņš smaidīja un smējās ar pretinieku treneri. Domāju, ka tas nebija īstais brīdis, kad to darīt, - pēc tam, kad mana komanda no sirds aizvadījusi visas 126 minūtes un atdevusi sevi visu. Pateicu, ka tas nav īstais brīdis, kad tā uzvesties. Taču runa nav tikai par šodienu. Spēlējot pret "Real Madrid", grūti sagaidīt, ka katram tiesnesim pietiks drosmes pieņemt lēmumu. Jutu mazos lēmumus gan pirmajā spēlē, gan šajā. Neredzēju [mūsu neieskaitītos] vārtus, taču esmu ļoti vīlies, ka viņš pats negāja skatīties un pārbaudīt. Tev ir jāparāda, ka esi galvenais spēlē, nevis lēmumu pieņemšana jāatstāj kādam citam, kurš sēž krēslā un ir izolēts."

UEFA Čempionu līga

SpēleRezultātsVārtu guvējiSummā
RM – Chelsea2:3 pag.Rodrigu 80' Benzemā 96' – Maunts 15' Rīdigers 51' Verners 75'5:4
Bayern – Villarreal1:1 (0:0)Levandovskis 52' – Čukvueze 88'1:2
Atletico – Man. City22:000:1
Liverpool - Benfica22:003:1

Visas futbola Eirokausu spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...
https://www.theguardian.com/footbal...
https://www.goal.com/en-kw/news/he-...

     [+] [-]

, 2022-04-13 10:09, pirms 2 gadiem
Nezinu, personīgi likās, ka tiesnešu brigāde ļoti labi notiesāja un neizlaida spēli no rokām, un es pat teiktu, ka bija vairāk momentu, kuri nāca par labu Chelsea.
Roka bija, gols neskaitās - viss korekti.

     [+] [-]

, 2022-04-13 12:34, pirms 2 gadiem
..Nāgelsmanam viss labi bijis, tad jau varbūt Bayern ir pusfinālā.

  -1 [+] [-]

, 2022-04-13 13:09, pirms 2 gadiem
Šodien angļiem būs Çempionu līgas turpinàjums. Liverpoooooooooooool un Manchesteras City.

  -1 [+] [-]

, 2022-04-13 16:11, pirms 2 gadiem
Tuhelam vajag paskatīties pirms otro vārtu guvuma Chelsea. Vai tad bija stūra sitiens?

  -1 [+] [-]

, 2022-04-13 16:48, pirms 2 gadiem
Ko neuzvarēja Chelsea !!! Anglijai būtu kauss.

     [+] [-]

, 2022-04-13 17:22, pirms 2 gadiem
Uzskatu ka Juliāns Nāgelsmans nav atbilstošs Bayern komandai..
Pirmkārt daudz šosezon fiasko, pilnīgi neizprotams 0-5 pret Borussia M., tad kāsieni pret Augsburg un Bochum, un visbeidzot pilnīga izgāzšanās pret Vilareal..
Kādreiz nekas tāds nenotiktu, jo tas spēlēs kas jāņem Bayern paņemtu, bet šeit daudz nožēlojamas un apkaunojošas spēles...
Plus man nepatīk ka viņš vienu no sliktākajiem aizsargiem līgā Upamekano laiž pamatsastāva, tas ir farss..

     [+] [-]

, 2022-04-13 17:24, pirms 2 gadiem
Fināls būs Real vs Vilareal..

     [+] [-]

, 2022-04-13 17:36, pirms 2 gadiem
emgape rakstīja: Nezinu, personīgi likās, ka tiesnešu brigāde ļoti labi notiesāja un neizlaida spēli no rokām, un es pat teiktu, ka bija vairāk momentu, kuri nāca par labu Chelsea.
Roka bija, gols neskaitās - viss korekti.
jā, un treneris arī īsti neminēja (vismaz šajā fragmentā) nevienu konkrētu situāciju. Droši vien bija sarūgtināts par zaudējumu, ko pastiprinātja tiesneša draudzīgā pēcspēles saruna ar pretinieku treneri. Par šo droši vien domas dalās - vai tā drīkst, vai nē.